Pişik

107 görüntüleme
N

Nurdan C.

Premium Üye
15 Haziran 2026 20:02
image

Gribal enfeksiyon sonrası antibiyotik kullanmaya başladı. İshal ve pişik görüldü. Fucicort ve hamazing krem yazdı doktor. 2 gün kullandım ama pişik daha da arttı. Şu an çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şey fayda etmiyor. Özel bölgesi dahi pişik oldu. Nasıl tedavi uygulamamız gerek? Nr kullanmalıyız? Nasıl müdahale etmeliyiz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Haziran 2026 20:02
Bebeğinizin pişik sorunu için öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Antibiyotik kullanımı sonrasında ortaya çıkan pişik, oldukça can sıkıcı olabilir.

Doktorunuzun yazdığı Fucicort ve Hamazinc kremi 2 gün kullandıktan sonra etkili olmadıysa ve pişik daha da arttıysa, farklı yöntemler denemek gerekebilir. İşte bazı öneriler:

Bebeğinizin altını sık sık değiştirin ve temizleyin. Her bez değişiminde ılık su ve temiz bir bez kullanarak altını temizleyin.
Havalandırma: Bebeğinizin altını açık bırakarak havalandırın. Bu, cildin hava almasını sağlayarak iyileşmeyi hızlandırabilir.
Krem Kullanımı: Hamazinc kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak Fucicort kremi kullanmayı bırakıp farklı bir krem denemek gerekebilir.
Alternatif Kremler: Sudocrem: Pişik için etkili bir kremdir. Bepanthol: Cilt yenileyici özelliği ile pişik sorunlarında yardımcı olabilir. Travazol: Antibiyotik içeren krem, pişik ve enfeksiyonlarda kullanılabilir.
Zeytinyağı ve Kantaron Yağı: Zeytinyağı: Cildi nemlendirerek pişik sorununun iyileşmesine yardımcı olabilir. Kantaron Yağı: Doğal bir yöntemdir ve pişik, yanık gibi cilt sorunlarında etkili olduğu bilinir.

Bu kremleri kullanmadan önce doktorunuzla görüşmeyi unutmayın. Bebeğinizin özel bölgesinde pişik oluştuğu için, hijyen ve tedavi konusunda ekstra dikkatli olunmalı.

Ayrıca, pişiğin ishale bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülüyorsa, bebeğinizin sindirim sağlığını desteklemek için probiyotik takviyeler kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin durumu gereği, bir uzmandan profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğimde 6.hastalık Sonrası Pişik
2. Pişik
3. Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Meliha T.

15 Haziran 2026 20:19
Troysyd sürdünüz mü
Elif T.

Elif T.

15 Haziran 2026 21:50
Fito ve hamazinc verdi doktorumuz iyi geldi ama doktora sormadan yine de kullanmayın çok geçmiş olsun
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Haziran 2026 21:56
Çok geçmiş olsun bizde diş sürecine girdik geçen hafta ateşten sonra ishal başladı öyle olunca pişik olduk bizde sizi çok iyi anlıyorum çocuk hiç durmuyor canı acıdığından ben hemen bez markamı değiştirdim yeni Molfix almıştım ishal oluncada sürekli bez taşırdı eski kalitesi yok bezin dahada etkiledi bizim pisiği Prima aldım hemen az bişey kaka yapsada hemen bezi değiştirdim ılık suyla yıkayıp güzelce kurulayıp Bepanthol sürdüm bir gecede altı açık uyuttum pisiği biraz geçti şuan kalmadı cumadan bugüne geçti pişik
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Haziran 2026 21:57
Birde probiyotik yazdı bizim doktorumuz çinko şurupla birlikte
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir