Pfapa

59 görüntüleme
Z

Züleyha K.

8 Ocak 2026 13:41
Kızım iki yaşında ensefalit tedavisi gördü.herhangi bir sorun kalmadı çok şükür.bir yıl boyunca hastalanmadı ama üç yaşında bademcik enfeksiyonu yüksek crp ile hastanede yattık.kızım şimdi 4 yaşında o zamandan beri her ay bademcik enfeksiyonu ile antibiyotik kullanıyoruz.antibiyotik kullanımı sonrası iyi oluyor. Bazen ateş iki gün düşmüyor. pfapa olabilir dendi korşişin önerildi.ama ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.her ay antibiyotik de iyi birşey değil korşişin de kullanmak istemiyorum.bademcikleri alınmasın diye çok uğraştım bi defasında hergün bitkisel gargara yaptırıyordum iki ay hastalanmadı.tmm iyi artık dedim bıraktım hastalandı.şimdi gargara ile yaşayalım düzelir mi acaba diyorum yoksa ameliyat mı ettirsem çok çaresiz durumdayım
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:39
Züleyha Hanım merhaba benim kızımda da PFPA sendromu var Ankarada yaşıyoruz Bilkent Şehir Hastanesi çocuk romatoloji gördü BACTOBİLİS adında ağız içi probiyotiği var üç ay onu kullandık genetik testi verdik sonuç bekliyoruz eşimin tarafından geçmiş eşimin annesi ailesel Akdeniz ateşi(FMF) hastalığına sahip ama kolsin kullanmadık önce FMF pozitif mi negatif mi ona bakılacak
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:39
Bademcik ameliyatı KBB doktoru ile görüşülerek yapılıyormuş
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:40
BACTOBİLİS adlı ağız içi probiyotiğini kullandıktan sonra biz de ateşlenme olmadı
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:41
Sizden genetik testi almaları detaylı muayene etmeleri lazım nasıl kolsin başlarlar
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:42
Biz 14 ay boşu boşuna antibiyotik kullandık o kadar kızgınım ki çocuk doktorlarına
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:43
Her ay veya iki aya bir ateşleniyordu benim kızım vücut kendi kendine savaş açıyormuş
B

Büşra K. ..

8 Ocak 2026 14:44
Benim kızımın FMF testi pozitif gelirse kolsin başlanacak ömür boyu kolsin kullanacak bir anne olarak o kadar kötüydüm ki yeni yeni kendime geliyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir