Persentil Düşüklüğü

861 görüntüleme
F

Funda G.

24 Nisan 2026 11:26
Kızım 40+2 49 cm 3300 gr doğdu şuan 5 ay 24 günlük 62 cm 6 kg

3 aylıkken süt alerjisi teşhisi koyuldu o zamandan sonra da persentili sürekli düşmüştü diyete başladıktan sonra düzeldi sonra açtık alerjik bi reaksiyon yok şuan dr persentili sınırda gidiyor ve minyon dedi anne baba ortalama üstünde boy olarak ek gıdaya da başladık şuan iyi gidiyor ama yapmam yada bilmem gereken bir şey varsa bilgi rica ediyorum ( ek olarak çok hareketli bir çocuk )

Teşekkürler 🙏🏼
G

Gizem

13 Mayıs 2026 16:04
Melisa
Gizem hanım merhaba bagırsak tepkılı alerji nasıl oluyor. Benım bebeğimin vücudunda egzama tarzı kızarıklıklar var. Ama kılomalımı etkılenmemişti. İlk 3 ay boyunca her ay bir kılo aldı .

Ama sonrasında kızarıklık geçmedi ve 3.5 aylıkken beslenme reddi basladı . Memede süreklı gaz cıkarmaya calısma bacakları cekme hzuursuzluk ve memeyi bırakma. Mamayı da içiremiyorum. Uykulu halde beslenebılıyor birtek .

Acaba bizde de besın alerjisimi var siye dert ettim. Ve bu süreç yasandıgında haftalık 80 gr almıstı yalnızca.
Merhabalar, bağırsak tepkili alerjilerde cilt çok fazla etkilenmeyebiliyor.

Bizde mukuslu kaka, yoğun kusma, kabızlık, karın sertliği, günde 6 saati geçen çığlık atmalar, hırıltı vardı.

Osman Bey videolarında atopik egzamanın alerji kaynaklı olabileceğini söylemişti. Yine bir videosunu buraya bırakıyorum

https://youtu.be/HO0tlukBXT4?si=GSLjNWS2yYvsfn0G

Bildiğim kadarıyla cilt tepkili alerjilerde beslenme reddi, kilo alamama gibi durumlar olabiliyor.
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 16:32
Gizem

Bizde mukuslu kaka, yoğun kusma, kabızlık, karın sertliği, günde 6 saati geçen çığlık atmalar, hırıltı vardı.

Osman Bey videolarında atopik egzamanın alerji kaynaklı olabileceğini söylemişti. Yine bir videosunu buraya bırakıyorum

Bildiğim kadarıyla cilt tepkili alerjilerde beslenme reddi, kilo alamama gibi durumlar olabiliyor.
Sanırım bizim öyle. Cunku cildimizde egzama var ve beslenme reddi de yasıyoruz .4. Ay atagındanmı alerjıden mi

Bilmiyorum. Teşekkğr ederim yanıtınız ıcın
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 16:32
Gizem

Ve mukuslu kaka mızda var
F

Ferhan Ö.

15 Mayıs 2026 20:44
Gizem
Benim kızım da 2.9 kg, 46 cm doğdu. Aynı şekilde süt alerjisi vardı. Alerji mamasına geçene kadar özellikle kilo alımı durdu. Yetersiz beslenmeye bağlı ürik kristalleri oluyordu bezinde.

Önce mama değişimi sonra ek gıda ile 9 aylık 9 kg ve 75 cm e çıktı. Detaylı bir beslenme programı uyguladım.

Haftada en az 3 gün tam yumurta 3 gün kuzu kıyma veriyorum. Her gün mutlaka ceviz ya da badem tüketiyor. Kalan öğünlere baklagil ekliyorum. Baklagillerden tam yararlanılması için tahıllarla yedirilmesi lazım.

Demirin sindirimi için de c vitamini gerekli. Etli ve baklagilli öğünlerde portakal, mandalina suyu damlatıyorum.

Bu şekilde süt ürünü, tahin yasak olmasına rağmen kan değerlerimiz de çok iyi geldi.
Merhabalar. 9 aylık demişsiniz hala süt ürünü denemesi yapmadınız mı merak ettim. Bizim durumumuz da sizinle aynı kilo alımı yok denecek kadar az. Bebeğim 5.5 aylık. Ben diyet yapıyorum bebeğim sadece anne sütü ve ekgıda alıyor. Doktorumuz bu hafta yoğurt çorbasıyla bebeğime deneme yapmamızı söyledi
G

Gizem

15 Mayıs 2026 20:48
Ferhan Özen
Merhabalar. 9 aylık demişsiniz hala süt ürünü denemesi yapmadınız mı merak ettim. Bizim durumumuz da sizinle aynı kilo alımı yok denecek kadar az. Bebeğim 5.5 aylık. Ben diyet yapıyorum bebeğim sadece anne sütü ve ekgıda alıyor. Doktorumuz bu hafta yoğurt çorbasıyla bebeğime deneme yapmamızı söyledi
Merhabalar, şu an 10. Ayı geçtik.

9. Ay kontrolleri için belki deneme yapabileceğimizi konuşmuştuk. Ancak kan değerleri iyi gelince doktorumuz 12. Aya erteledi.

Düzeni bozmadan aynı beslenmeyle devam etmemi istedi. Demir ilacını da kestik hatta.
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 15:36
Gizem
Merhabalar, şu an 10. Ayı geçtik.

9. Ay kontrolleri için belki deneme yapabileceğimizi konuşmuştuk. Ancak kan değerleri iyi gelince doktorumuz 12. Aya erteledi.

Düzeni bozmadan aynı beslenmeyle devam etmemi istedi. Demir ilacını da kestik hatta.
Gizem hanım benim begeğimde kılo alımı hala yavaş siz bir atakla güzel kılo aldığını söylemiştiniz gürültülü kakada azaldı ama hala sulu ve yoğun yapıyor kakasını doktoruma böyle sulu bir kakasını attığımda güzel demişti arada kaldım bu gürültülü kaka hemen geçmedimi sizde de mamaya başlayalı 3 hafta olmak üzere ilk hafta 140 2. Hafta 160 gr aldık hala az alıyoruz ama en azından alıyoruz diyorum birde süt ürünleri yanında başka diyetlerde yapmam gerekir mi sizce ben bir tek süt ürünü kestim ama her şeyin içeriğini okuyorum süt tozu olan bir gıda bir tüketmedim
G

Gizem

16 Mayıs 2026 16:18
Elif Aydın
Gizem hanım benim begeğimde kılo alımı hala yavaş siz bir atakla güzel kılo aldığını söylemiştiniz gürültülü kakada azaldı ama hala sulu ve yoğun yapıyor kakasını doktoruma böyle sulu bir kakasını attığımda güzel demişti arada kaldım bu gürültülü kaka hemen geçmedimi sizde de mamaya başlayalı 3 hafta olmak üzere ilk hafta 140 2. Hafta 160 gr aldık hala az alıyoruz ama en azından alıyoruz diyorum birde süt ürünleri yanında başka diyetlerde yapmam gerekir mi sizce ben bir tek süt ürünü kestim ama her şeyin içeriğini okuyorum süt tozu olan bir gıda bir tüketmedim
Merhabalar, bizim sıkıntılarımız 2. Hafta sonrası geçmeye başladı.

4. Haftadan sonra kilo alımı düzene girdi. Ardından ek gıdayla kilo alımı hızlandı.

Alerji teşhisi konulana kadar benim sütüm stresten epey azalmıştı. Doktorum diyete de süt ürünleri, gluten, yumurta, tüm etler, kuruyemişler şeklinde başlamamı istedi. Diyeti süremeyeceğim için sütü tamamen bıraktık maalesef.

Alerji mamasının ilk 3 haftasında 450 gram, sonraki bir ay ise 1.100 gram kilo alımı oldu. Doktorumuz bağırsakların iyileşip tam olarak sindirim yapmasının zaman alacağını söylemişti.
E

Elif A.

16 Mayıs 2026 16:26
Gizem
Merhabalar, bizim sıkıntılarımız 2. Hafta sonrası geçmeye başladı.

4. Haftadan sonra kilo alımı düzene girdi. Ardından ek gıdayla kilo alımı hızlandı.

Alerji teşhisi konulana kadar benim sütüm stresten epey azalmıştı. Doktorum diyete de süt ürünleri, gluten, yumurta, tüm etler, kuruyemişler şeklinde başlamamı istedi. Diyeti süremeyeceğim için sütü tamamen bıraktık maalesef.

Alerji mamasının ilk 3 haftasında 450 gram, sonraki bir ay ise 1.100 gram kilo alımı oldu. Doktorumuz bağırsakların iyileşip tam olarak sindirim yapmasının zaman alacağını söylemişti.
Biz daha yeni üç ay olduk ve ek gıdaya baya var mama ve anne sütü ile devam etmek zorundayım hatta bebeğime sadece geceleri mama içirebiliyorum gündüz içmek istemiyorum tadından dolayı doktorumuz evolvia rp tadının en iyi olduğunu diğer mamalarını hiç içmeyeceğini söyledi teşekkür ederim ilk bir ay aşırı bir artış beklemem gerekiyor galiba kılo alımı için içime su serptiniz teşekkür ederim diğer beslenme ek gıda süreci ile ilgili size sorularım olacak sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz ordan size yazsam
G

Gizem

16 Mayıs 2026 21:22
Elif Aydın
Biz daha yeni üç ay olduk ve ek gıdaya baya var mama ve anne sütü ile devam etmek zorundayım hatta bebeğime sadece geceleri mama içirebiliyorum gündüz içmek istemiyorum tadından dolayı doktorumuz evolvia rp tadının en iyi olduğunu diğer mamalarını hiç içmeyeceğini söyledi teşekkür ederim ilk bir ay aşırı bir artış beklemem gerekiyor galiba kılo alımı için içime su serptiniz teşekkür ederim diğer beslenme ek gıda süreci ile ilgili size sorularım olacak sosyal medya hesabınızı verebilir misiniz ordan size yazsam
Endişe etmeyin. En azından sorunun kaynağı bulunmuş. Zamanla toparlayacaktır.

Instagram hesabımı da paylaşıyorum [ozturk.gzm](ozturk.gzm)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir