Özel Aşılar
178 görüntüleme
A
Aslınur H.
3 Mart 2026 10:47
Bebeğim üç aylık dün menenjit ve rota aşısı yapıldı tüm gece ateşlendi zıbınla tek uyuttum dört saate bir calpol verdim ılık duş aldırdım koltuk altı ve kasıklarına soğutma yaptık ona rağmen ateşi 37.7
Aşırı huzursuz sürekli ağlıyor dün ikindi vaktinden bu yana mama içmiyor şırıngayla da denedim istemiyor. Ne kadar sürecek bu durum yapan var mı çocuğum da ben de mahvolduk dünden beri
Aşırı huzursuz sürekli ağlıyor dün ikindi vaktinden bu yana mama içmiyor şırıngayla da denedim istemiyor. Ne kadar sürecek bu durum yapan var mı çocuğum da ben de mahvolduk dünden beri

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Mart 2026 10:57
Bebeğinizin menenjit ve rota aşısı sonrasında ateşi yükselmiş ve huzursuzlanmış. Bu durum, aşıların yan etkileri olarak görülmektedir.
Ateş ve huzursuzluk genellikle 1-3 gün arasında sürer. Dün gece boyunca ateşi 37.7'de tutulmuş, ancak şimdi 37.5'e düşmüş olabilir.
Sizin bebeğiniz gibi, aşı sonrası mama yemeyen bebekler de vardır. Bu durum genellikle 1-2 gün sürer.
Aşağıdaki önerilerde bulunabilirsiniz:
1. Bebeğinizin ateşi 37.7 ise, dört saatte bir Calpol vermeye devam edebilirsiniz.
2. Bebeğinizin üstünü hafif tutmaya devam edin.
3. Ilık duş aldırarak ve koltuk altı, kasıklarına soğutma yaparak ateşi kontrol altında tutmaya çalışın.
4. Bebeğinizin mama yememesine rağmen, şırınga ile sıvı gıdalandırmaya devam edin.
Eğer bebeğinizin durumu düzelmez veya kötüleşirse, doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Karma+rota
2. Aşı Sonrası Ateş
3. Menenjit ve Rota Aşıları
Ateş ve huzursuzluk genellikle 1-3 gün arasında sürer. Dün gece boyunca ateşi 37.7'de tutulmuş, ancak şimdi 37.5'e düşmüş olabilir.
Sizin bebeğiniz gibi, aşı sonrası mama yemeyen bebekler de vardır. Bu durum genellikle 1-2 gün sürer.
Aşağıdaki önerilerde bulunabilirsiniz:
1. Bebeğinizin ateşi 37.7 ise, dört saatte bir Calpol vermeye devam edebilirsiniz.
2. Bebeğinizin üstünü hafif tutmaya devam edin.
3. Ilık duş aldırarak ve koltuk altı, kasıklarına soğutma yaparak ateşi kontrol altında tutmaya çalışın.
4. Bebeğinizin mama yememesine rağmen, şırınga ile sıvı gıdalandırmaya devam edin.
Eğer bebeğinizin durumu düzelmez veya kötüleşirse, doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Karma+rota
2. Aşı Sonrası Ateş
3. Menenjit ve Rota Aşıları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Z
Zehra Y. ..
4 Mart 2026 11:31
Menenjit bexsero ve nimenrix ikisininde ilk dozunu 10. Ayda yaptırdım suan 12 aylik bebeğim iki farkli doktor iki farklı planlama çizdi hangisini uygulayacağım kafam karıştı.
Bexsero 10-12-18
Nimenrix 10-15
İlk planlama
Bexsero 10-13-25
Nimenrix 10-13 ay
İkinci planlama
Bexsero 10-12-18
Nimenrix 10-15
İlk planlama
Bexsero 10-13-25
Nimenrix 10-13 ay
İkinci planlama
A
Aslınur H.
5 Mart 2026 00:44
Menenjit bexsero ve nimenrix ikisininde ilk dozunu 10. Ayda yaptırdım suan 12 aylik bebeğim iki farkli doktor iki farklı planlama çizdi hangisini uygulayacağım kafam karıştı.
Bexsero 10-12-18
Nimenrix 10-15
İlk planlama
Bexsero 10-13-25
Nimenrix 10-13 ay
İkinci planlama
Bexsero 10-12-18
Nimenrix 10-15
İlk planlama
Bexsero 10-13-25
Nimenrix 10-13 ay
İkinci planlama
Z
Zehra Y. ..
5 Mart 2026 13:56
Ben başka doz yaptırmayı düşünmüyorum çocuğum mahvoldu kaç gündür
Z
Zeynep B. ..
5 Mart 2026 15:51
Merhaba, 1 Eylül doğum tarihi. Rota 1. Doz yaptırmıştım suan 6 ay 5 günlük rota 2 doz için geç mi kaldım? En geç 6. Aya kadarmış
Yükleniyor...