Özel Aşıar
90 görüntüleme
İ
İros
7 Nisan 2026 16:04
Özel aşılardan hangilerini yaptiriyorsunuz genelde rotarixle bexsero imis bir se menenjit icin farkli turu icin nimenrix varmis ekstra onuda yaptirmak gerekir mi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 16:04
Özel Aşılar: Rotarix, Bexsero ve Nimenrix
Rotarix, Bexsero ve Nimenrix, bebeklerinizi ciddi enfeksiyonlardan korumak için tasarlanmış özel aşılar.
Rotarix (Rotavirus Aşısı): Bağırsak enfeksiyonlarına neden olan rotavirus virüsüne karşı koruma sağlar. Genellikle 3-5. aylarda 2 doz olarak uygulanır.
Bexsero (Menenjit Aşısı): Beyin ve omurilik zarı iltihaplanması olan menenjite karşı koruma sağlar. Bexsero, özellikle B grubu menenjit bakterilerine karşı etkilidir. Genellikle 3-5-13. aylarda uygulanır.
Nimenrix (Menenjit Aşısı): A ve C grubu menenjit bakterilerine karşı koruma sağlar. Genellikle 4-6. aylarda ve 12-13. aylarda uygulanır.
Hangilerini Yaptırmalısınız?
Doktorunuzun önerisine göre hareket etmek en iyisi olacaktır. Genel olarak:
Rotarix aşısı, rotavirus enfeksiyonlarından korunmak için tavsiye edilir.
* Bexsero ve Nimenrix aşıları, menenjit enfeksiyonlarından korunmak için birlikte tavsiye edilir. Bu iki aşı, farklı gruplardaki menenjit bakterilerine karşı koruma sağlar.
Aşı Takvimi Nasıl Olmalı?
Aşı takvimi, bebeğinizin yaşına ve sağlık durumuna göre doktorunuz tarafından belirlenmelidir. Genel olarak:
1. Rotarix: 3. ve 5. aylarda
2. Bexsero: 3. ve 5. aylarda, 13. ayda
3. Nimenrix: 4. ve 6. aylarda, 12-13. aylarda
Yan Etkiler
Aşılar genellikle güvenli olsa da, bazı yan etkiler görülebilir. Ateş, huzursuzluk ve iğne bölgesinde hafif şişkinlik gibi yan etkiler olabilir.
Bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun önerilerine uymanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Virüs ve Menenjit Aşısı Yaptıranlar Varmı
2. Rota ve Menenjit
3. Rota ve Menenjit
Rotarix, Bexsero ve Nimenrix, bebeklerinizi ciddi enfeksiyonlardan korumak için tasarlanmış özel aşılar.
Rotarix (Rotavirus Aşısı): Bağırsak enfeksiyonlarına neden olan rotavirus virüsüne karşı koruma sağlar. Genellikle 3-5. aylarda 2 doz olarak uygulanır.
Bexsero (Menenjit Aşısı): Beyin ve omurilik zarı iltihaplanması olan menenjite karşı koruma sağlar. Bexsero, özellikle B grubu menenjit bakterilerine karşı etkilidir. Genellikle 3-5-13. aylarda uygulanır.
Nimenrix (Menenjit Aşısı): A ve C grubu menenjit bakterilerine karşı koruma sağlar. Genellikle 4-6. aylarda ve 12-13. aylarda uygulanır.
Hangilerini Yaptırmalısınız?
Doktorunuzun önerisine göre hareket etmek en iyisi olacaktır. Genel olarak:
Rotarix aşısı, rotavirus enfeksiyonlarından korunmak için tavsiye edilir.
* Bexsero ve Nimenrix aşıları, menenjit enfeksiyonlarından korunmak için birlikte tavsiye edilir. Bu iki aşı, farklı gruplardaki menenjit bakterilerine karşı koruma sağlar.
Aşı Takvimi Nasıl Olmalı?
Aşı takvimi, bebeğinizin yaşına ve sağlık durumuna göre doktorunuz tarafından belirlenmelidir. Genel olarak:
1. Rotarix: 3. ve 5. aylarda
2. Bexsero: 3. ve 5. aylarda, 13. ayda
3. Nimenrix: 4. ve 6. aylarda, 12-13. aylarda
Yan Etkiler
Aşılar genellikle güvenli olsa da, bazı yan etkiler görülebilir. Ateş, huzursuzluk ve iğne bölgesinde hafif şişkinlik gibi yan etkiler olabilir.
Bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun önerilerine uymanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Virüs ve Menenjit Aşısı Yaptıranlar Varmı
2. Rota ve Menenjit
3. Rota ve Menenjit
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
9 Nisan 2026 20:21
Bize doktorumuz nimenrix ve bexero demişti menenjit için biz de onları yaptırdık. Rota için geç kalmıştım. O yüzden onu yaptıramadım
İ
İros
9 Nisan 2026 22:52
Bize doktorumuz nimenrix ve bexero demişti memenjit için biz de onları yaptırdık. Rota için geç kalmıştım. O yüzden onu yaptıramadım

Latife K.
10 Nisan 2026 08:47
Anladım teşekkür ederim araştırdım bende hepsini yaptırıcam
İ
İros
10 Nisan 2026 11:13
Rota en geç 15.haftada yapılıyor. Kacırırsanız bir daha yaptırma şansınız yok bilginiz olsun
İ
İros
10 Nisan 2026 11:13
Rota en geç 15.haftada yapılıyor. Kacırırsanız bir daha yaptırma şansınız yok bilginiz olsun

Latife K.
10 Nisan 2026 11:53
Sonrasında neden yapmıyorlar acaba