Rota Virüs ve Menenjit Aşısı Yaptıranlar Varmı
94 görüntüleme
A
Aysun Ç.
7 Ocak 2026 19:02
Rota virüs ve menenjit aşısı yaptıranlar varmı varsa bilgi verir misiniz
N
Nurten
7 Ocak 2026 19:28
Yaptırdım ikisini de Aysun hanım. 3. Ayda rotavirüs menenjit (bexsero ve nimenrix) 5. Ayda aynı dozları da yaptırdım. Menenjit son aşı 15. Aylarda bir sonraki. Rotavirüste hiç yan etki olmadı menenjitte de olmadı. Ateşde olmadı. Doktorum aşıdan dört saat sonra calpol ver demişti verdim. Sonra takiplerimde ateşi hiç yükselmemişti. Üç aşıyı da aynı gün yaptırdıö.
G
Gökçin N.
7 Ocak 2026 19:28
Biz bugün 2.dozumuzu tamamladık. Rotayı 3 ve 5.aylarda yaptırdık. Rota aşısı denilen şey ağızdan verilen bir sıvı. Kızımda hiçbir yan etkisi olmadı. Rotavirüse karşı hastane yatışlarını büyük ölçüde azalttığı kanıtlandığı için yaptırmanızı öneririm. Menenjit aşısı ise 2 farklı tür. Bexsero 3-5 ,nimenrix 4-6.ayda yapıldı. İki farklı suşa etki ettiği için daha kapsamlı oluyor ikisini de yaptırmak lazım. Bexsero bizde ateş yaptı,herkeste yapmıyormuş ama. Bir gün genel durumunu bozmayan,sadece derece ile ölçtüğüm bir ateş oldu. Zaten bexsero yapıldımtan sonra rutin olarak 6 saat ara ile calpol öneriliyor önlem olarak. Nimenrixte ise hiçbir yan etki görmedik. Menenjit aşısı da çok önemli. Haberlerde görmüşsünüzüdür daha yeni bir minik üzücü bir olay yaşadı. Bizim deneyimimiz bu şekilde. Sağlıkla büyüsün minikler.
N
Necla K. Ş.
7 Ocak 2026 19:44
Bizde yaptırdık rotavirüsün ilk dozunu. Dikkat edin belirli haftalardan sonra yaptıramıyorsunuz. Rotavirüs sanırım 13 haftadan sonra yaptırılmıyor zamanını kaçırmayın

İlsu O. K.
7 Ocak 2026 19:45
Merhaba; biz rutin ve özel aşılarını yaptırıyoruz. Aşı kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadık ilk gün biraz huzursuzluk dışında.İlk dozları Rotarix ve Bexsero 2.ayda oldu ikinci dozları 4.ayda 12-13.ay gibi de nimenrix olacak. Rota aşısı ağızdan sıvı ile oluyor bebeğin aşı sonrası kusma hissi gelebiliyor. Biz rutindeki aşılarımızla özel aşılarımızın ilk dozlarını aynı gün olduk fakat 2.ayda biraz ağır geldi o yüzden ikinci dozları rutinlerden bir kaç gün sonra olduk. Aşı takvimi herkesin farklı olabilir buna takılmayın çocuk doktorunuzla görüşürseniz o bebeğinizin özelinde takviminizi belirler. Sağlık ocağında 2.ayda bize eve gidince ateş düşürücğ verin denildi bizde ateş yoksada mı dedi evet dediler oradan çıkıp özel aşı içim doktorumuza gidince bu durumu paylaştım ve bunu doğru bulmadı ateşin olmadığı bir durumda gereksiz ilaç kullanımı ateşten daha zararlı dedi. Bu yüzden aşı sonrası ateş yoksa ilaç vermiyoruz. Fakat her bebek kendine özeldir bu yüzden en güvenlisi doktorunuzun bebeğinizin özelinde ne diyeceği. Osman Bey'inde ateş düşürücü ve aşı ile ilgili videoları mevcut bir onlarada bakın 🙏🏻
A
Aysun Ç.
7 Ocak 2026 19:52
Anladım çok teşekkür ederim hepinize çok bilgilendirici oldu bende yaptırcam araştırdım bende yaptırmak çok daha iyi