Öksürük
68 görüntüleme
M
Mine K. K. ..
4 Şubat 2026 15:40
6.5 aylık bebeğim 25 ocak pazartesi günü burun akıntısı ve öksürükle ilk hastalık belirtilerini gösterdi. Salı günü bunlara ek olarak ateş başladı. 2 defa ateşi 38.9 a çıktı evde kendim hallettim fakat çarşamba gece 2ye doğru öksürük şiddeti arttı havlar şekilde öksürük oldu. Acile gittiğimiz zaman balgam söktürücü, ağrı kesici ateş düşürücü ve antibiyotik verdi. Antibiyotik için şimdi kullanmanıza gerek yok dirençli bir ateşiniz olursa 5 gün sonra kullanmaya başlayın dedi. Balgam söktürücü kullanmaya başladığımızdan beri bebeğim hırıl hırıl ötüyor bu süreç git gide azaldı ama bugün 4 şubat çarşamba aşı için sağlık ocağına gittiğimizde doktorumuz muayene etti ve pazartesiye kadar öksürük geçmezse antibiyotik kullanın dedi. Şu an öksürük çok şiddetli değil özellikle geceleri var. Ne yapmalıyım lütfen cevap verin.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
5 Şubat 2026 15:51
Merhaba,
Bebeğinizin 25 Ocak'ta burun akıntısı ve öksürükle başlayan hastalığı, 5 gün sonra antibiyotik kullanmaya başlamanızı doktorunuzun tavsiye etmesine rağmen, şu an öksürük çok şiddetli değil, özellikle geceleri var.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burun temizliğini düzenli olarak yapmaya devam edin. Bu, öksürüğün şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Sıvı alımı: Bebeğinizin sıvı alımını artırın. Bu, balgamın söktürülmesine ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.
3. Nemli hava: Bebeğinizin bulunduğu ortamın nem seviyesini yüksek tutun. Bu, öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.
4. Doktorunuzun tavsiyesi: Doktorunuz, pazartesiye kadar öksürük geçmezse antibiyotik kullanmanızı tavsiye etti. Öksürük şiddetini izleyin ve doktorunuzun tavsiyesine uyun.
5. Gözetim: Bebeğinizin durumunu yakından izleyin. Ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler ortaya çıkarsa hemen doktora başvurun.
Umarım, bebeğinizin öksürüğü kısa sürede geçer.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balgamlı Öksürük
2. Öksürük
3. Antibiyotik Kullanımı
Bebeğinizin 25 Ocak'ta burun akıntısı ve öksürükle başlayan hastalığı, 5 gün sonra antibiyotik kullanmaya başlamanızı doktorunuzun tavsiye etmesine rağmen, şu an öksürük çok şiddetli değil, özellikle geceleri var.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burun temizliğini düzenli olarak yapmaya devam edin. Bu, öksürüğün şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Sıvı alımı: Bebeğinizin sıvı alımını artırın. Bu, balgamın söktürülmesine ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.
3. Nemli hava: Bebeğinizin bulunduğu ortamın nem seviyesini yüksek tutun. Bu, öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.
4. Doktorunuzun tavsiyesi: Doktorunuz, pazartesiye kadar öksürük geçmezse antibiyotik kullanmanızı tavsiye etti. Öksürük şiddetini izleyin ve doktorunuzun tavsiyesine uyun.
5. Gözetim: Bebeğinizin durumunu yakından izleyin. Ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler ortaya çıkarsa hemen doktora başvurun.
Umarım, bebeğinizin öksürüğü kısa sürede geçer.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balgamlı Öksürük
2. Öksürük
3. Antibiyotik Kullanımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin