Ocean Demir Damlası

188 görüntüleme
S

Sifa

Premium Üye
22 Nisan 2026 01:51
12 aylık kızım 5.5 demiri 11.5 kan değeri .

ocean demir damlasının ne kadar verilmeli bilgisi olan var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 01:51
Ocean Demir Damlası Kullanımı

Merhaba, 12 aylık kızınızın demir değeri 5.5, kan değeri ise 11.5. Ocean demir damlası kullanımı hakkında bilgi arayışındasınız.

Genel Bilgiler

Ocean demir damlası, bebeklerin ve çocukların demir ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir takviyedir. İçerdiği demir miktarı 1 ml'de 8,5 mg'dir.

Kullanım Dozu

Kullanım dozu genellikle çocuğun kilosuna göre belirlenir. Çoğu doktor, kilo başına 1-2 damla arasında vermeyi önerir. Ancak, doktorunuzun tavsiyesi ve çocuğunuzun özel ihtiyaçları dikkate alınmalıdır.

Doktorunuzun Tavsiyesi

Doktorunuzun verdiği değerleri dikkate alarak, kızınızın kilosunu öğrenmemiz gerekiyor. Ancak, genel olarak 12 aylık bir çocuk için kilo aralığı 8-12 kg'dır.

Öneri

- Kızınız 10 kg kabul edersek, doktorlar genellikle kilo başına 1-2 damla vermeyi önerir.
- Bu durumda, 10 kg x 1 damla = 10 damla
- 10 kg x 2 damla = 20 damla arasında bir dozaj olabilir.

Sonuç

İdeal dozajı belirlemek için doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, düzenli kan değerleri kontrolü ile dozaj ayarlaması yapılabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Desteği Ocean
2. Ocean Microfer Kullanımı
3. Demir Damlasını Kaç Damla Vermeliyim ?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ç

Çağla K.

22 Nisan 2026 05:48
Benim bebeğimde 12 aylık kontrolde demiri 11 çıktı 11,5 ve üzeri olması bekleniyormuş 3 ay devam etmem gerektiği söylendi sonra bırakabilirsin dedi doktorumuz kilosunun 4 katı veriyoruz 10 kilo 40 damla veriyorum ben
S

Sifa

Premium Üye
22 Nisan 2026 09:57
Çağla Karaarslan
Benim bebeğimde 12 aylık kontrolde demiri 11 çıktı 11,5 ve üzeri olması bekleniyormuş 3 ay devam etmem gerektiği söylendi sonra bırakabilirsin dedi doktorumuz kilosunun 4 katı veriyoruz 10 kilo 40 damla veriyorum ben
kızım 10 kilo. 40 damlayı sayıyor musunuz? damlaliginda 0.5 ml olarak versek kaç kere doldurdumak gerekir ya da 40 damla kaç miligram eşit olur. bir de ocean demir damlasını emzirmede rahat kullanabiliyor muyuz hani 1 saat sonra muhabbeti var mı bir bilginiz var mı?biz de 3 ay kullanacağız kızım ama 20 damla filan dedi doktor. Osman Bey'in paylaşımları nda daha fazla yazıyordu onun için sormak istedim bizim uygulamamız az mı acaba diye. ocean damla kullanırken kabızlık yaşadınız mı?
Ç

Çağla K.

22 Nisan 2026 10:09
Ben sabah aç karnına veriyorum formül mama kullanıyorum mamadan sonra verince kusuyordu aç karnına verince kusmadığını farkettim eczacım aç tok farketmez demişti.

0.5 ml 10 damla saymıştım 4 defa da veriyorum ama sayarak verdiğimde oluyor sizinde saymanızı öneririm. Bebeğiniz ağzını açmıyorsa bir çay tabağına veya kaşığa damla şekilde sayıp deneyebilirsiniz. Kabızlık sorunu yaşamadım.
S

Sifa

Premium Üye
22 Nisan 2026 10:23
Çağla Karaarslan
Ben sabah aç karnına veriyorum formül mama kullanıyorum mamadan sonra verince kusuyordu aç karnına verince kusmadığını farkettim eczacım aç tok farketmez demişti.

0.5 ml 10 damla saymıştım 4 defa da veriyorum ama sayarak verdiğimde oluyor sizinde saymanızı öneririm. Bebeğiniz ağzını açmıyorsa bir çay tabağına veya kaşığa damla şekilde sayıp deneyebilirsiniz. Kabızlık sorunu yaşamadım.
teşekkür ederim geri dönüşünüz için 冀
Ç

Çağla K.

22 Nisan 2026 10:27
Sifa
teşekkür ederim geri dönüşünüz için 冀
Rica ederim şifa olsun🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir