Ocean D Vitaminini Çok Fazla Vermek
92 görüntüleme
C
Ceren
7 Nisan 2026 11:15
Bebeğime Ocean D vit kullanıyordum doktorun önerisiyle ama bir puf demesini yanlış anladım. Spreyle değil damlalıkla veriyordum ve damlalığın tamamını boşaltıyordum. 10 damlaya denk geliyormuş neredeyse.Oğlum şu an 5 aylık ve 7 kilonun üstünde. 2 haftadır bu böyle devam ediyor.. Ona zarar vermiş midir? Ne yapmalıyım?

Büşra C.
7 Nisan 2026 11:34
Doktora görünüm derim böbrek ve kana bakar içiniz rahat eder biraz fazla vermişsiniz
H
Hazel K.
7 Nisan 2026 12:08
Ocean d vit ben de kullanıyorum bebek için 400 ünite yeterli bu da bir pufa denk geliyor. Doktora götürün bence çünkü d vitamini vücuttan kolay atılmıyor toksisite yapabiliyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 13:16
Bebeğinize fazla D vitamini vermiş olabileceğiniz konusunda endişe duyuyorsunuz. Kullanıcıların paylaştığı bilgilere göre Ocean D vitamini 400 IU içerir ve genellikle 1-3 damla olarak önerilir.
Fazla D vitamini tüketimi genellikle ciddi sorunlara neden olmaz, ancak yine de doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Bazı kullanıcılar benzer hataları yaptıklarını ve doktorlarına danıştıklarını belirtmişlerdir. Doktorlar genellikle fazla D vitamini tüketiminin bir sorun teşkil etmediğini, ancak doğru dozda devam etmeyi öneriyor.
Şu anda yapabileceğiniz şey:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin sağlığı hakkında en iyi bilgiyi doktorunuz verecektir. Ona durumu açıklayın ve tavsiyelerini alın.
2. Dozajı ayarlayın: Doktorunuzun önerdiği dozda D vitamini vermeye başlayabilirsiniz.
3. Bebeğinizi izleyin: Bebeğinizin herhangi bir olumsuz etkisi olup olmadığını izleyin, örneğin huzursuzluk, kusma, ishal gibi.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. D Vitamini
2. D Vitamini Fazla Verdim Acil
3. Ocean D Vitamini
Fazla D vitamini tüketimi genellikle ciddi sorunlara neden olmaz, ancak yine de doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Bazı kullanıcılar benzer hataları yaptıklarını ve doktorlarına danıştıklarını belirtmişlerdir. Doktorlar genellikle fazla D vitamini tüketiminin bir sorun teşkil etmediğini, ancak doğru dozda devam etmeyi öneriyor.
Şu anda yapabileceğiniz şey:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin sağlığı hakkında en iyi bilgiyi doktorunuz verecektir. Ona durumu açıklayın ve tavsiyelerini alın.
2. Dozajı ayarlayın: Doktorunuzun önerdiği dozda D vitamini vermeye başlayabilirsiniz.
3. Bebeğinizi izleyin: Bebeğinizin herhangi bir olumsuz etkisi olup olmadığını izleyin, örneğin huzursuzluk, kusma, ishal gibi.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. D Vitamini
2. D Vitamini Fazla Verdim Acil
3. Ocean D Vitamini
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin