Ocean D Vitamini

319 görüntüleme
S

Saadet N. M.

16 Haziran 2025 20:12
Bebeğim 5 aylık. Ocean D vitaminini kullanıyorum. Bazı doktorlar günlük 2 damla önerirken bazısı 1 damla öneriyor. Aynı marka D vit kullananlar kullanım dozunu paylaşabilir mi? Bir de aç karnına mı tok karnına mı ve günün hangi zaman diliminde veriyorsunuz?
R

Rananur D. ..

16 Haziran 2025 20:18
Ocean d vitaminin IU seviyesi çok düşük. Normalde sağlık ocaklarında verilen 50.000 IU. Ocean 400 IU.Kan değerlerine bakilip söylenebilir. Çocuk doktorunuza yada sağlık ocağında ki ebelere sormanız daha iyi olur.
S

Saadet N. M.

16 Haziran 2025 20:23
Sağlık ocağındaki ebe 2 damla eczacı 2 damla farklı bir doktor 1 damla dedi. Fazlasının iyi olmadığını söyledi. Tereddütte kaldım.
M

Meryem Y.

16 Haziran 2025 20:37
Benim bebeğimde 5 aylık ocean d 400 ıu kullanıyoruz ve 3 damla ya da bir puf kullanıyoruz hiç 2 falan duymadım ben zaten kullanma talimatında da yazıyor şu anda demir de başladık sabah aç karnına demir veriyorum 30 dk sonra d vitamini 1 puf verip ardından hemen emziriyorum yani emzirme öncesi verirsen emilimi daha iyi olur
M

Meryem Y.

16 Haziran 2025 20:38
D vitamini internette görmüştüm doğruluğundan emin değilim ama uyku düzenini bozabiliyormuş o yüzden günün etken saatlerinde verilmesini öneriyorlar
Ezgi B.

Ezgi B.

16 Haziran 2025 20:39
Ben 3 damla kullanıyorum aynı damladan, 1 fıs ya da 3 damla tercih edilerek kullanıldığı söylenmişti. O şekilde devam ediyorum. Sabah ilk beslenmeden yaklaşık 25-30 dk sonra veriyorum.
C

Ceylin Ç. ..

17 Haziran 2025 07:44
Ocean D vitamini damla kullanıyorum kızım şuan 2 aylık hastaneden çıkmadan doktorun önerdiği şekilde üç damla şeklinde kullanıyorum. Şuan 4.700 gr. Damlalarda ayına veya kilosuna göre artış veya azaltma durumu var mı ? Ve ya direk olarak bir hekime mi başvurmamız gerekiyor?
N

Naciye D. Ö. ..

17 Haziran 2025 10:37
Bize de 3 damla söylendi, hemşiremiz 1-2 fark etmez dedi zaten damlalık basma kuvvetine göre farklı yolluyor onu tecrübe ettim. Fazlası zarar mı bilmiyorum ama kontrollü vermeye çalışıyorum. Sabahları ilk uykusundan sonraki beslenmede
H

Hatice Ö.

17 Haziran 2025 10:40
Sabahları aç karnına 1 puf sıkıyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Haziran 2025 23:39
Fıs şeklinde 1 fıs kullanmanız en doğru doz olacaktır. Mama kullanan bebeklerde çok sıkıntı yaratmamakla beraber anne sütü alanlarda unutulmaması elzemdir. Uyku düzeni ile alakalı yapılmış bir çalışması yok. Tamamen hurafe ben bazen geceleri veriyorum hiç sıkıntı yaşamadım. Yaşayan bir anne de görmedim. Sağlık ocağı hemşiresi olarak senelerce çalıştım oceab d vit damla başlığı değil fıs olarak bir kere yeterli
E

Ebru O.

20 Haziran 2025 19:55
Demir ilacı sabah aç karna . D vitamini ise sabah tok karna verilmeli d vitamini uyku problemi uykuyu geciktirme gibi sorun gündüz verilmeli diye dinlemiştim doktor bey i
Sena O.

Sena O.

20 Haziran 2025 19:56
Biz d vitaminini 3 damla kullanıyoruz 400 lük hatta dün kontroldeydik kanı kullanma d vitamini devam dedi 9 buçuk aylık kızım için
B

Burçin Z.

21 Haziran 2025 18:41
Bende ocean kullanıyorum bebeğime ama puff başlığını takıyoruz günlük 1 puff veriyoruz
Ş

Şeyma Y.

23 Haziran 2025 09:20
Bende ocean 400 uı kullanıyorum bebeğim 5.5 aylık günde sabah aç karnına 4 damla kullanıyoruz kilosuna ve ayına göre hesaplanıyor bizim doktorumuz öyle önermişti
Begüm T.

Begüm T.

11 Ağustos 2025 08:57
Demiri nasıl kullanıyorsunuz kızım 4 aylık 6400 kg

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir