Nezle
61 görüntüleme
S
Ssmskk
Premium Üye
12 Mayıs 2026 05:32
Bebeğim 65 günlük bugün gözleri yaşardı ben bir şey etkiledi zannettim ama sanırım nezle olmuş. Sırtında gazı için pat pat yaparken birden sümük düştü hafif sarı yeşil renkli ama onun dışında burnu akmıyor gece güzelde uyudu emiyorda ama uykudayken bazen böyle burnu genzi doluymuş gibi ıslak ıslak nefes alıyor bir de arada öksürüyor ateşi yok başına gelen var mı ne yapabilirim çok endişeliyim

Göktenur B.
12 Mayıs 2026 06:31
Öncelikle çok geçmiş olsun mutlaka bı çocuk doktoruna gösterin derim ciğerlerinde bişey varmı yokmu bakılsın onun dışında burun temizliğini ihmal etmeyin burnu tıkalı olmasin malesef aynı şeyi bebeğimde yaşadım hemen hemen aynı aylardaydi aslında hicbisey yoktu bı sabah genzinin dolu olup ememesinden hermn doktora gitmiştik ateş hiç olmadi ama genzi ve burnu tıkalı olması çok zor bı süreç yenidoğan da bizimkinin malesef ciğerine inmişti ilaç felan kullandık bol bol burun temizliği yaptım ben
S
Ssmskk
Premium Üye
12 Mayıs 2026 08:51
Öncelikle çok geçmiş olsun mutlaka bı çocuk doktoruna gösterin derim ciğerlerinde bişey varmı yokmu bakılsın onun dışında burun temizliğini ihmal etmeyin burnu tıkalı olmasin malesef aynı şeyi bebeğimde yaşadım hemen hemen aynı aylardaydi aslında hicbisey yoktu bı sabah genzinin dolu olup ememesinden hermn doktora gitmiştik ateş hiç olmadi ama genzi ve burnu tıkalı olması çok zor bı süreç yenidoğan da bizimkinin malesef ciğerine inmişti ilaç felan kullandık bol bol burun temizliği yaptım ben

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Mayıs 2026 12:49
Bebeğinizde nezle belirtileri görülüyor. Nezle, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve genellikle burun tıkanıklığı, akıntı, öksürük ve gözlerde yaşarma gibi belirtilerle kendini gösterir.
Bebeğinizin rahatlaması için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile temizleyebilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
2. Buhar tedavisi: Buhar tedavisi, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirerek tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir. Sıcak su dolu bir kaba birkaç damla okaliptüs yağı ekleyerek buharı bebeğinizin solunum yollarına yönlendirebilirsiniz.
3. Emzirme: Bebeğinizi sık sık emzirerek, onun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
4. Sırt ve göğüs masajı: Bebeğinizin sırtını ve göğsünü hafifçe masaj yaparak, balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
5. Doktor takibi: Bebeğinizin durumu yakından takip edilmelidir. Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtiler artarsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir, ancak çoğu durumda nezle gibi hafif hastalıklar evde tedavi edilebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Bebeğim Uyumuyor
3. Öksürük
Bebeğinizin rahatlaması için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile temizleyebilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
2. Buhar tedavisi: Buhar tedavisi, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirerek tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir. Sıcak su dolu bir kaba birkaç damla okaliptüs yağı ekleyerek buharı bebeğinizin solunum yollarına yönlendirebilirsiniz.
3. Emzirme: Bebeğinizi sık sık emzirerek, onun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
4. Sırt ve göğüs masajı: Bebeğinizin sırtını ve göğsünü hafifçe masaj yaparak, balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
5. Doktor takibi: Bebeğinizin durumu yakından takip edilmelidir. Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtiler artarsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir, ancak çoğu durumda nezle gibi hafif hastalıklar evde tedavi edilebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Bebeğim Uyumuyor
3. Öksürük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...