Mukuslu Parçalı Kaka

41 görüntüleme
D

Deniz A.

12 Nisan 2026 08:55
4.5 aylık bebeğim var. 2 aylıkken kakada kan görünce doktora gittik laktoz int. dediler, ben süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı et, kuruyemiş yemiyorum o da relactaz damla kullanıyor. Son 1 haftadır vegaferon kan ilacı kullanmaya başladık normalde bebeğim her gün kesin kakasını yapardı bazen günde 2 3 kez bile yapardı az da olsa. 1 haftadır 2 günde 1 yapmaya başladı ve kakası çok fazla mukuslu geliyor. Bebeğimde herhangi bir huzursuzluk görmüyorum açıkçası kakasını yaparkende rahat biir sorun yok. Ancak son kakasını mukusla beraber parçalı parçalı yaptı. Çok katı parçalar değildi ama parça parça olduğu belliydi bu neden olabilir? Daha önce yaşayan var mıdır?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 08:56
haba,

Bebeğinizin kakasıyla ilgili yaşadığınız endişeleri anlıyorum. Mukuslu ve parçalı kaka birkaç farklı nedene bağlı olabilir.

Bebeğiniz daha önce laktoz intoleransı teşhisi konulmuş ve süt ürünlerinden kaçınarak, relactaz damla kullanıyorsunuz. Son 1 haftadır Vegaferon kan ilacı kullanmaya başladığınızdan beri kaka düzeninde ve kıvamında değişiklikler gözlemliyorsunuz.

İlaç Yan Etkisi: Bazı ilaçlar, sindirim sistemini etkileyerek kaka kıvamında ve sıklığında değişikliklere neden olabilir. Vegaferon ilacı, demir eksikliğini tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Demir ilaçları bazen sindirim sisteminde yan etkilere yol açabilir, bu da kakanın mukuslu veya parçalı olmasına neden olabilir.
Sindirim Sistemi Gelişimi: 4.5 aylık bir bebekte sindirim sistemi hala gelişme aşamasındadır. Bu dönemde sindirim sorunları ve kaka kıvamındaki değişiklikler yaygındır.
Alerji veya İntolerans: Daha önce laktoz intoleransı teşhisi konulmuş olsa da, başka gıda alerjileri veya intoleransları da göz ardı edilemez.
Bağırsak Enfeksiyonu: Bağırsak enfeksiyonları da kaka kıvamında ve sıklığında değişikliklere neden olabilir.

Daha önce benzeri yaşayan anne-babalar, genellikle besin alerjisi veya sindirim sistemi sorunları yaşadıklarını belirtmişlerdir.

Bebeğinizin rahat olduğu ve herhangi bir huzursuzluk göstermediği için şu an için endişe verici bir durum yok gibi görünüyor.

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoruyla bir görüşme planlayarak, kaka değişikliklerini ve kullanılan ilaçları bildirin.
2. Kaka Takibi: Bebeğinizin kaka düzenini, kıvamını ve sıklığını izlemeye devam edin.
3. Beslenme Durumu: Laktoz intoleransı için uyguladığınız diyet ve relactaz damla kullanımı hakkında doktorunuzla konuşun.

Umarım, bebeğinizin sağlığı iyice düzelir ve kaka sorunları kısa sürede çözülür

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mukuslu Kaka
2. Mukuslu Sulu Kaka
3. Mukuslu Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Burcu000

12 Nisan 2026 09:05
O demir ilaçı kabızlık gibi bazı yan etkiler yapabiliyormuş ben kullanmadım sizinkide demire bağlı olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir