🌸 Miniğimin Gelişim Yolculuğu: Dönme Serüveni 🌸

128 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

16 Şubat 2026 09:49
Benim tam 7 ay 23 günlük dünya tatlısı bir bebeğim var. 🥰 Neredeyse 8 aya girmek üzereyiz ama bebeğim hala kendi etrafında dönemiyor. 🐣 Bu durum normal mi, yoksa bir şeyleri kaçırıyor muyum? Tecrübeli annelerin fikirlerine ihtiyacım var! ✨🍼"
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

17 Şubat 2026 09:51
Merhaba! Bebeğinizin 7 ay 23 günlük olduğu ve hala kendi etrafında dönemediği için endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin gelişim hızı farklıdır ve bazı bebekler daha geç dönmeye başlayabilir.

Dönme genellikle 4-7 ay arasında gerçekleşir, ancak bazı bebeklerde bu süre 9 aya kadar uzayabilir. Prematüre bebeklerde veya biraz tombik bebeklerde dönme gecikebilir.

Bebeğinizin gelişiminde başka herhangi bir sorun yoksa ve doktorunuz da herhangi bir sorun olmadığını söylüyorsa, muhtemelen sadece zamana ihtiyacı var.

Bebeğinizin dönmesi için yardımcı olabileceğiniz bazı şeyler:

1. Yüz üstü egzersizleri: Bebeğinizi düzenli olarak yüz üstü yatırın. Bu, onun boyun, sırt ve bacak kaslarını güçlendirecektir.

2. Oyuncak kullanımı: Bebeğinizin dikkatini çekmek için oyuncakları kullanın. Oyuncakları biraz uzaklaştırarak, bebeğinizin onlara ulaşmak için dönmeye çalışmasını teşvik edebilirsiniz.

3. Destek verme: Bebeğinizin dönmeye çalışırken bacak ve koldan destek verin.

4. Sabır: Her şeyde olduğu gibi, dönmede de sabırlı olunması gereken bir süreçtir. Bebeğinizin kendi zamanında dönmesi muhtemeldir.

Eğer hala endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dönme Problemi
2. Bebeğim Dönmüyor
3. Dönmüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 10:57
Merhaba sırt üstünden yüz üstüne de mi dönemiyor
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 10:59
Benim kızım 8 ay 8 günlük yaklaşık 1 buçuk aydır sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyor ama yüz üstüne dönemiyor gece bu yüzden de çok uyanıyor uyuyamıyor dönüyor kafasını kaldırıyor acaba odada kimse var mı gelsin beni geri çevirsin der gibi🤣😂 A
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Şubat 2026 14:20

Gülcan Şahan

Merhaba sırt üstünden yüz üstüne de mi dönemiyor

Hiç bir şekilde dönmüyor😁
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Şubat 2026 14:21

Gülcan Şahan

Benim kızım 8 ay 8 günlük yaklaşık 1 buçuk aydır sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyor ama yüz üstüne dönemiyor gece bu yüzden de çok uyanıyor uyuyamıyor dönüyor kafasını kaldırıyor acaba odada kimse var mı gelsin beni geri çevirsin der gibi🤣😂 A

😂😂
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 16:36
Doktora götürdünüz mü oturabiliyor mu desteksiz
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Şubat 2026 16:38

Gülcan Şahan

Doktora götürdünüz mü oturabiliyor mu desteksiz

Yani oturuyor sabitliyor kendini ama arada düşüyor tam dengede duramıyor hayır götürmedim bu konuyla alakalı hiç
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 17:06

🧸Ebru Keleş 🧸

Yani oturuyor sabitliyor kendini ama arada düşüyor tam dengede duramıyor hayır götürmedim bu konuyla alakalı hiç

İçinizin rahat etmesi için doktora götürün isterseniz bazı çocukların gelişimleri farklı oluyor mesela
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Şubat 2026 17:08
Evet düşünüyorum 8 ay desin tam biraz daha zamana bıraktım Osman hoca dönmesi gerekiyor diyor ama baktığım da uygulamaya çoğu anne 9 ayda vs döndü diyor
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

17 Şubat 2026 17:09
@Gülcan Şahan
G

Gülcan Ş.

17 Şubat 2026 20:47

🧸Ebru Keleş 🧸

Evet düşünüyorum 8 ay desin tam biraz daha zamana bıraktım Osman hoca dönmesi gerekiyor diyor ama baktığım da uygulamaya çoğu anne 9 ayda vs döndü diyor

Yaa doktor illaki bu ayda şu olacak diyor ama cpcugun özeline de bakmak gerekiyor bazıları geç döner bazıları erken mesela benim kızım çok erken döndü ama oturamıyor zamana bırakın bol bol tummy tıme yapın illaki yapacak

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir