Dönme Problemi

186 görüntüleme
İ

İrem N. E.

21 Aralık 2025 22:00
Merhaba, oğlum 33 haftalık doğdu ve takvim yaşı 7 ay 6 gün. Gelişiminde ve kilo alımında herhangi bir problem yok Allah’a şükür ellerini kollarını uzatıyor, ayağını ağzına götürüyor, sosyal gülümseme, göz teması, tanıma, değişik sesler çıkarma, nesne seçme almaya çalışma ek gıda yeme gibi sorunlarımız yok hatta bugün alttan 2 tane diş patlattık fakat sadece dönme problemimiz var. Birkaç kez kendi kendine döndüğüne şahit oldum ama iç güdüsel olarak yeterli görmüyorum açıkçası. Yanına oyuncak koyuyorum ben destek vermeden dönmeye çalışmıyor mesela. Doktor kontrolünde erken doğduğu için gelişimi geriden gelebilir dedi ama içime sinmedi yine de sizlere de sormak istedim. Deneyimleyenler de yorum yapabilirse çok sevinirim.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

21 Aralık 2025 22:14
İrem Hanım Merhaba; yüzüstümü dönmüyor yoksa yüzüstünden geri sırt üstüne mi ? Düzeltilmiş 5 aylık gibisiniz sanırım dimi? Aslında normal 4.ayda yüzüstü dönme başlıyor. 7-8.ayda tam dönme oluyor gibi. Ama tabi her bebeğin gelişimi kendine özel. Oğlumda 30 haftalık doğdu düzeltilmiş 4-5 ay gibi yana kıvrılıyordu 6.ayda yüzüstü başladı 7.ayı bitecek daha yeni tam dönme oluyor (takvim yaşı 9 ay). Doktorunuzla görüşmüşsünüz önemli olanda bu en iyi bebeğinizi o değerlendirir. Biz çok uğraştık prematüre olduğu için günün çok büyük bir kısmını yerde geçiriyoruz. Oyuncakla döndürmedem ziyade dönme için bebeğinizin gövde kaslarını çalıştırmak gerek yüzüstü çok önemli. Bir de bacaktan destek dönmeye. Merak etmeyin biraz zamana ve desteğe ihtiyacı olabilir ama siz kontrollerinizi ihmal etmeyin içinize sinmeyen şeyide yine sorun siz doktora.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

21 Aralık 2025 22:27
İnstagramdan Fizyoterapist Nur Gözüküçük (Erken Müdahale İstanbul) sayfasına bir bakın isterseniz. Kendisi prematüre bebekler konusunda uzman. 🙏🏻
İ

İrem N. E.

22 Aralık 2025 08:44
Merhabalar, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Allah evladınızı size bağışlasın maşallah. Yüz üstü yardımla döndürüyorum kendi geri sırt üstü dönüyor ara ara ama yüz üstü dönmeye pek ılımlı değil sayılıdır yani döndüğü, bende o yüzden alıştırma yapa yapa sabırla bekliyorum:) Dediğiniz gibi zaten erken doğdukları için zorlu bir süreçti ve böyle ufak tefek aksilikler olunca insanın aklına takılıyor maalesef:( Tavsiye ve öneriniz için çok teşekkür ederim
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Aralık 2025 09:15
Bebek büyütmek zaten zahmetli erkenci kuşları büyütmek biraz daha zahmetli oluyor. Motor ve dil gelişimleri düzeltilmiş yaş üzerinden takip edin. Oturma,yürüme sürecide öyle. Takılmakta haklısınız ilk zamamlar bende öyle oluyordum özellikle bu çocuk doğalı 5 ay oldu işte şunu niye yapmadı dediklerinde açıklama yapmak zorunda kalıyordum iyide daha 3 aylık diye. Bu seferde ama görüntüsü öyle değil falan diye devam ediyorlardı. ☺ sağlıkla güzellikle büyüsün..🌸🙏🏻
İ

İrem N. E.

25 Aralık 2025 22:43
Kimsenin lafına kulak asmayın, herkesin anneliği kendi çocuğuna özeldir kim ne derse desin içinizden nasıl yapmak geliyorsa hep öyle yapın. Allah size bağışlasın 🥰
İlsu O. K.

İlsu O. K.

29 Aralık 2025 11:58
@İrem Nur Erdaş Hanım Tekrar Merhaba; Amin tüm evlatlarımızı bizlere bağışlasın.. 🙏🏻 nasıl gidiyor bebişinizle çalışmalar. Takvim yaşı 10 ay olmasına 5 gün var oğlumun ortalık çok karışıyor tadını çıkarın..🌸☺
E

Elif E. ..

30 Aralık 2025 20:13
Merhaba benim bebeğimde düzeltilmiş 6 aylık sırt üstünden yüz üstüne dönüyor ama kol kasları henüz çok iyi değil bağırıyor ağlıyor geri dönderiyorum kendini geri dönüyor acaba normal mi ama yüzüstünden sırt üstüne kendi dönemiyor bide sadece sola dönüyor sağa destekle dönebiliyor
İlsu O. K.

İlsu O. K.

31 Aralık 2025 08:39
Elif Hanım Merhaba; sırt üstünden yüz üstüne döndüğünde biraz zaman verin. Sakin olun tüm bu egzersizleri yaptıkça bebekler gelişiyor ☺ oğlumda ilk dönme zamanları bağırır ve balık gibi kendini zıplatırdı bende endişe etmiştim fakat bir sorun çıkmadı. Kıvveti tam yerinde değil zamanla keyif alacak demişti doktorumuz öylede oldu. Eğer siz geri sırt üstüne çevirince geri yüz üsrü yapıyorsa muhtemelen oyun oynuyor keşfediyor ☺ Yüzüstünden sırt üstüne için biraz daha zaman ve destek düzeltilmiş 9 ayın sonu gibi oğlum dönebilmeyi tamamladı, niye hala dönmedi diyen sorduğumda hiç bir sorun yok biraz tembellik birazda istemiyor siz bol bol egzersiz yapın keyif alsın demişti. Prematürelerde çok acele etmemek gerekiyor bol destek. Fakat tabi ki her bebek kendine özeldir özellikle prematüreler için kaçıncı haftada doğduğu yoğun bakım süreci tüm bu gelişimi ile ilgili süreci değiştirebiliyor. Endişeniz varsa mutlaka bir doktorunuza danışın içiniz rahat etsin 🌸☺

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir