Dönme Problemi
472 görüntüleme
İ
İrem N. E.
22 Aralık 2025 01:00
Merhaba, oğlum 33 haftalık doğdu ve takvim yaşı 7 ay 6 gün. Gelişiminde ve kilo alımında herhangi bir problem yok Allah’a şükür ellerini kollarını uzatıyor, ayağını ağzına götürüyor, sosyal gülümseme, göz teması, tanıma, değişik sesler çıkarma, nesne seçme almaya çalışma ek gıda yeme gibi sorunlarımız yok hatta bugün alttan 2 tane diş patlattık fakat sadece dönme problemimiz var. Birkaç kez kendi kendine döndüğüne şahit oldum ama iç güdüsel olarak yeterli görmüyorum açıkçası. Yanına oyuncak koyuyorum ben destek vermeden dönmeye çalışmıyor mesela. Doktor kontrolünde erken doğduğu için gelişimi geriden gelebilir dedi ama içime sinmedi yine de sizlere de sormak istedim. Deneyimleyenler de yorum yapabilirse çok sevinirim.

İlsu O. K.
15 Şubat 2026 03:59
Gelir gelir hepsi zamanla merak etmeyin. .. Ceee bile şuan onun için çok büyük bir şey ❤ Sağlıkla, güzellikle büyüsün.

Özlem
27 Şubat 2026 23:43
Bizde 7ay 18 günlüğüz sırt üstü dönüyor yarım şekilde ama yüz üstü dönmüyor onun dışında başka hiç bir sorunumuz yok ,o zaman endişelenmelimiyim anlamadım.
Ben hiç sorun etmedim biraz kilolu diye ama şimdi kafama takıldı.!!
Ben hiç sorun etmedim biraz kilolu diye ama şimdi kafama takıldı.!!

İlsu O. K.
28 Şubat 2026 00:04
Özlem Hanım Merhaba; bebeğiniz prematüre ise düzeltilmiş ayı üzerinden gelişimini değerlendirmeniz gerekir. [9.aya](9.aya) kadar dönme için bekleyebilirsiniz. [9.aydan](9.aydan) sonra hala tam dönme yoksa doktorunuzun değerlendirmesi doğru olur. Bazen dönmek istemedikleride oluyor. Yerde sık sık zaman geçirmek ve desteklemek önemli. Endişelenecek bir şey yok aslında merak etmeyin sık sık dönmesi için destekleyin. Ama elbette her bebeğin gelişimi, tıbbi durumu kendine özel en doğru yorumu her zaman doktorunuz yapar. Aynı ayda olan bebekler aynı gelişimi,aynı ölçü beslenmeyi,aynı uyku saatlerini uygulamazlar böyle düşünün ❤