Menenjit Takvim Oluşturma

106 görüntüleme
M

Muhterem N. Y. ..

26 Mart 2026 23:25
Merhabalar. Yavrum 4 aylık rsv den bronsiolit geçirdiği için 10 gün hastane yatışı oldu ve [4.ay](4.ay) aşıları 4 ay 26 günken bugün oldu. [5.ayda](5.ayda) menenjit olacaktı nasıl düzenlemeliyim ? 6. Ayı da doğal olarak gecikecek 25 Mayıs diye tarih verildi 8 hafta olması gerekliymiş [4.ay](4.ay) ile [6.ay](6.ay) arasında. Onu da 7 aylık olmuş olacak yani. Menenjit te karıştım bu sebeple.
G

Gülşah S.

26 Mart 2026 23:34
En iyisi doktorunuza danışmak bence menenjit aşıları önemli ve karışık hesaplaması. Ben olsam doktordan yardım alırdım bu arada çok geçmiş olsun bizde 3 aylıkken Rsv den hastanede yatmıştık
Fatma A. U.

Fatma A. U.

26 Mart 2026 23:34
Bizim ilk doz menenjit aşımız 7. Ayda yapıldı ikinci dozu 9. Ay aşısı olduğu için 10. Ayını bitirmeden olacak 3. Doz aşımız 13 aylıkken olacak inşallah
M

Muhterem N. Y. ..

26 Mart 2026 23:39

Gülşah S

En iyisi doktorunuza danışmak bence menenjit aşıları önemli ve karışık hesaplaması. Ben olsam doktordan yardım alırdım bu arada çok geçmiş olsun bizde 3 aylıkken Rsv den hastanede yatmıştık

Çok teşekkür ederiz. Size de çok geçmiş olsun. Sonrasında problem yaşamadınız inşallah.
G

Gülistan O. İ. ..

27 Mart 2026 00:02
[15.haftada](15.haftada) rotavirüs aşısını yaptırabilir miyiz 2 çeşit aşı var hangisini önerrsiniz neden?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Mart 2026 11:59
Menenjit aşısı takvimi genellikle bebeğin yaşına göre belirlenir. Doktorlar genellikle 3-5-7. ay veya 5-7-13. ay gibi planlar öneriyor.

Bebeğiniz 4 aylıkken 4. ay aşılarını 4 ay 26 günlükken yaptırmışsınız. Şimdi 5. ayda menenjit aşısını planlamak istiyorsunuz.

Doktorunuzun önerisi doğrultusunda 5. ayda menenjit aşısını başlatabilirsiniz. İkinci doz 7. ayda, üçüncü doz ise 13. ayda yapılabilir.

Önerilen Takvim:

5. ay: Menenjit aşısı ilk doz
7. ay: Menenjit aşısı ikinci doz
* 13. ay: Menenjit aşısı üçüncü doz

Ancak doktorunuzun bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirerek bir planlama yapması en doğrusu olacaktır. Takvimi doktorunuz ile birlikte belirlemek ve uygulamak en iyi seçenek olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit
2. Menenjit Aşısı İçin Geç mi?
3. Menenjit Aşısı Yardım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Muhterem N. Y. ..

27 Mart 2026 12:00
Hangi aylarda bexsero hangi aylarda bexsero+nimenrix olmalı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir