Menenjit Son Doz Tarihi
162 görüntüleme
N
Nergis Ç. K. ..
Premium Üye
15 Mayıs 2026 14:07
Bexsero ilk doz 3aylık, ikinci doz 5aylık iken yapıldı. Doktor üçüncü dozu nimenrix ile birlikte [13.ayda](13.ayda) yapalım dedi.
Nimenrix ilk doz 2.aylık, ikinci doz 4aylıkken yapıldı. Üçüncü dozu henüz yaptırmadım.
Her iki doz için çok mu geciktim? Bebeğim tam 13 aylık
Nimenrix ilk doz 2.aylık, ikinci doz 4aylıkken yapıldı. Üçüncü dozu henüz yaptırmadım.
Her iki doz için çok mu geciktim? Bebeğim tam 13 aylık
E
Esra E.
15 Mayıs 2026 14:39
Bizde bu şekilde aşı yaptırdık. 13. Ayında ikisini birden yaptıracağız. Geç kaldığınızı düşünmüyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye15 Mayıs 2026 14:45
Menenjit Aşıları Hakkında Bilgiler
Menenjit aşıları, bebeğinizin meningokok enfeksiyonuna karşı korunmasına yardımcı olan önemli aşılar arasında yer alır. İki tür menenjit aşısı vardır: Bexsero ve Nimenrix.
Aşı Takvimi
Genellikle önerilen menenjit aşı takvimi aşağıdaki gibidir:
Bexsero: 3. ay, 5. ay ve 13. ay
Nimenrix: 2. ay, 4. ay ve 12-13. ay
Durumunuz Hakkında
Bexsero aşılarınızı 3. ay ve 5. ayda yaptırmışsınız, ancak üçüncü dozu 13. ayda Nimenrix ile birlikte yapmayı planlamışsınız.
Nimenrix aşılarınızı ise 2. ay ve 4. ayda yaptırmışsınız, ancak üçüncü dozunu henüz yaptırmamışsınız.
Gecikme Durumu
Her iki doz için de biraz geciktiğiniz söylenebilir. Ancak, bebeğiniz 13 aylıkken aşıları yaptırmanız hala etkili olabilir.
Öneri
Doktorunuzun önerisine uymak en iyisi olacaktır. Muhtemelen doktorunuz, Nimenrix'in üçüncü dozunu ve Bexsero'nun üçüncü dozunu birlikte 13. ayda yaptırmayı planlamıştır. Bunu yaptırarak, bebeğinizin meningokok enfeksiyonuna karşı korunmasını sağlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Menenjit Meningokok Aşıları
3. Menenjit Aşıları Dozları
Menenjit aşıları, bebeğinizin meningokok enfeksiyonuna karşı korunmasına yardımcı olan önemli aşılar arasında yer alır. İki tür menenjit aşısı vardır: Bexsero ve Nimenrix.
Aşı Takvimi
Genellikle önerilen menenjit aşı takvimi aşağıdaki gibidir:
Bexsero: 3. ay, 5. ay ve 13. ay
Nimenrix: 2. ay, 4. ay ve 12-13. ay
Durumunuz Hakkında
Bexsero aşılarınızı 3. ay ve 5. ayda yaptırmışsınız, ancak üçüncü dozu 13. ayda Nimenrix ile birlikte yapmayı planlamışsınız.
Nimenrix aşılarınızı ise 2. ay ve 4. ayda yaptırmışsınız, ancak üçüncü dozunu henüz yaptırmamışsınız.
Gecikme Durumu
Her iki doz için de biraz geciktiğiniz söylenebilir. Ancak, bebeğiniz 13 aylıkken aşıları yaptırmanız hala etkili olabilir.
Öneri
Doktorunuzun önerisine uymak en iyisi olacaktır. Muhtemelen doktorunuz, Nimenrix'in üçüncü dozunu ve Bexsero'nun üçüncü dozunu birlikte 13. ayda yaptırmayı planlamıştır. Bunu yaptırarak, bebeğinizin meningokok enfeksiyonuna karşı korunmasını sağlayabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Menenjit Meningokok Aşıları
3. Menenjit Aşıları Dozları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
15 Mayıs 2026 22:37
Bizimde 4-5-6-7 seklindeydi ve 13-14 olarak söylediler hatta doktor ikisini de 13 te yaparsak iyi olur demişti ama ben ağır geçecek diye birini 14 te yaptırmıştım
Yükleniyor...