Menenjit Meningokok Aşıları

153 görüntüleme
P

Pınar A.

31 Temmuz 2025 06:20
Merhaba bebeğim 6 ay 26 günlük 3. ve 5. ayda rota aşılarını yaptırdım menenjit aşılarını nimenrix ve bexsero da yaptırmak istiyorum ancak ne gittiğimiz çocuk doktorları bize net bir şablon çıkardı ne de sağlık ocağı doktorları biz de bu konuda çok kararsızız eczanede ise bize
NİMENRİX
1.doz 7.ay
2.doz 12.ay
BEXSERO
1.doz 8.ay
2.doz 10.ay
3.doz 13.ay
Olacak şekilde fikir verdi bu aşılama şemasına göre yaptırmak sağlıklı olur mu
S

Sümeyye S.

31 Temmuz 2025 06:52
Eğer imkanı varsa Osman Bey bu konuyla ilgili bir video güncellemesi yapabilirse çok iyi olur. Çok fazla soru var ve dediğiniz gibi menenjit aşı takvimi farklı ben de anlamak istiyorum. Bizim doktorumuzun önerisiyle bebeğimize 3. ve 5. aylarda aynı gün Bexsero ve Nimenrix yapıldı. Üçüncü dozları 13. ayda yapılacak 3. ayda başlandıysa eğer 3. 5. ve 13. ayda yapılarak tamamlanıyormuş. Osman Bey’de Pazartesi günü bununla ilgili bir soruyu bu şekilde cevapladı. Daha önce Osman Bey’de duyduğum kadarıyla ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi çünkü geç kaldıkça risk artıyor.
G

Gamze A. ..

31 Temmuz 2025 06:54
Bana doktorumun verdiği çizelge
Bexero için 3. Ay
5. Ay
3. Doz ise 15. Ay

Nimenrix için ise
7 ve 13. Ay 2 doz şeklinde
Ezgi B.

Ezgi B.

31 Temmuz 2025 07:00
Keşke genel olarak belirli bir yaş grubuna kadar hangi zaman aralıklarında kaç doz yapılması gerektiğini belirten bir video olmuş olsa dediğiniz gibi. Herkes çocuğunun mevcut ayına göre bir yol izlerdi. Bizde 8. Ayın içindeyiz ve kafa karışıklığından hala yaptıramadık kesin bir bilgi bulamıyoruz çünkü her doktor başka bir şey öneriyor. Aşılar çakışıyor vs.
S

Sümeyye S.

31 Temmuz 2025 07:20
Sağlık Bakanlığı’nın 1. 2. 4. 6. 12. 18. 24. 48. aylarda rutin aşı takvimi var. Bu yüzden özel aşılar 3. aydan itibaren başlanıyor ve rutin aşı takviminde aşı olmayan aylarda dozları tekrarlanıyor. Yaptırmaya karar verdiğinizde bulunduğunuz aydan itibaren ne zaman yapılması planlanıyorsa o şekilde yaptırmalısınız diye düşünüyorum. Ama gerçekten kafa karışıklığına sebep oluyorlar Bexsero ve Nimenrix aynı anda yapılabiliyor olmasına rağmen neden 3. 5. ayda Bexsero 7. ayda Nimenrix önerilmiş mesela Gamze Hanım’a ya da bize neden 3. 5. her ikisi de yapıldı 13. ayda da yapılarak tamamlanacak.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir