Menenjit Aşısı Zamanı
193 görüntüleme
Ç
Çağla T.
2 Mart 2026 22:54
hocam bebeğime [7.ayda](7.ayda) Nimenrix yaptırdım diğer dozu [13.ayda](13.ayda) olacaktı ama hastalık vs derken şuan 13 ay 10 günlük aşı zamanını kaçırdım mı ne zaman yaptırabilirim 6 ay geçtiği için ilk doz boşa mı gitti cevap verirseniz çok sevinirim kafam çok karışık

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Mart 2026 23:21
Menenjit aşısı takvimi konusunda bilgi bulabildim.
Aşı takvimi genellikle 5. ay, 7. ay ve 13. ay olarak planlanır. Bazı durumlarda doktorlar 3. ayda başlamayı öneriyor.
Kaçırılan dozlar konusunda esnek bir yaklaşım olsa da, genellikle dozlar arasında belirli bir süre bırakılması öneriliyor.
Nimenrix aşısının dozları arasında 6 ay geçmesi durumunda ilk dozun tekrarlanması gerekip gerekmediği konusunda net bir bilgi bulamadım.
Ancak doktorunuzla görüşmeniz ve takvim oluşturmanız en doğrusu olacaktır.
Ayrıca, 13. ayda ikinci dozunu kaçırdığınız için en kısa zamanda doktorunuzla görüşüp, uygun bir tarih belirlemeniz öneriliyor.
Aşı takvimi ve dozları hakkında daha detaylı bilgi için doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Soru / Cevap
2. Menenjit Aşısı Yardım
3. Aşı Takvimi
Aşı takvimi genellikle 5. ay, 7. ay ve 13. ay olarak planlanır. Bazı durumlarda doktorlar 3. ayda başlamayı öneriyor.
Kaçırılan dozlar konusunda esnek bir yaklaşım olsa da, genellikle dozlar arasında belirli bir süre bırakılması öneriliyor.
Nimenrix aşısının dozları arasında 6 ay geçmesi durumunda ilk dozun tekrarlanması gerekip gerekmediği konusunda net bir bilgi bulamadım.
Ancak doktorunuzla görüşmeniz ve takvim oluşturmanız en doğrusu olacaktır.
Ayrıca, 13. ayda ikinci dozunu kaçırdığınız için en kısa zamanda doktorunuzla görüşüp, uygun bir tarih belirlemeniz öneriliyor.
Aşı takvimi ve dozları hakkında daha detaylı bilgi için doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Soru / Cevap
2. Menenjit Aşısı Yardım
3. Aşı Takvimi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...