Menenjit Aşısı
74 görüntüleme
K
Kübraaa
13 Nisan 2026 13:24
Merhabalar, bebegım 4,5 aylık menenjit asisini ne zaman yapmaliyiz hangi asiyi secmemiz gerekiyor. Saglik ocagi tam olarak bilgilendiremedi bizi yardimci olur musunuz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Nisan 2026 13:25
Menenjit aşısı, bebeklerinizi ciddi bir enfeksiyondan korumak için önemli bir aşıdır. Menenjit aşısı genellikle iki türde gelir: Bexsero ve Nimenrix.
Menenjit Aşısı Takvimi:
Genellikle menenjit aşısı takvimleri şu şekildedir:
Bexsero: 5., 7. ve 13. aylarda yapılabilir.
Nimenrix: 5., 7. ve 12. aylarda yapılabilir.
Ancak, bazı doktorlar ve sağlık kuruluşları farklı takvimler önerebilir. Bebeğiniz 4,5 aylık ise, menenjit aşısını başlatmak için uygun bir zaman olabilir.
Hangi Aşıyı Seçmelisiniz?
Bexsero ve Nimenrix, her ikisi de etkili menenjit aşısıdır. Aralarındaki farklar:
Bexsero: 4 farklı serogrup (B, C, W, Y) karşı korumaktadır.
Nimenrix: 4 farklı serogrup (A, C, W, Y) karşı korumaktadır.
Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olan aşıyı belirleyebilirsiniz.
Öneriler:
1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirerek, en uygun menenjit aşısı takvimini belirleyin.
2. Aşı takvimini planlayın: Bexsero veya Nimenrix aşısını seçin ve 5., 7. ve 13. aylarda yapılması gereken dozları planlayın.
3. Diğer aşılarla çakışmayı önleyin: Rota virüs aşısı ve diğer aşılarla çakışmayı önlemek için, doktorunuzla aşı takvimini koordineli hale getirin.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı Yardım
2. Menenjit Aşısı
3. Menenjit Aşıları Kaçıncı Ayda Yapılmalı
Menenjit Aşısı Takvimi:
Genellikle menenjit aşısı takvimleri şu şekildedir:
Bexsero: 5., 7. ve 13. aylarda yapılabilir.
Nimenrix: 5., 7. ve 12. aylarda yapılabilir.
Ancak, bazı doktorlar ve sağlık kuruluşları farklı takvimler önerebilir. Bebeğiniz 4,5 aylık ise, menenjit aşısını başlatmak için uygun bir zaman olabilir.
Hangi Aşıyı Seçmelisiniz?
Bexsero ve Nimenrix, her ikisi de etkili menenjit aşısıdır. Aralarındaki farklar:
Bexsero: 4 farklı serogrup (B, C, W, Y) karşı korumaktadır.
Nimenrix: 4 farklı serogrup (A, C, W, Y) karşı korumaktadır.
Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olan aşıyı belirleyebilirsiniz.
Öneriler:
1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirerek, en uygun menenjit aşısı takvimini belirleyin.
2. Aşı takvimini planlayın: Bexsero veya Nimenrix aşısını seçin ve 5., 7. ve 13. aylarda yapılması gereken dozları planlayın.
3. Diğer aşılarla çakışmayı önleyin: Rota virüs aşısı ve diğer aşılarla çakışmayı önlemek için, doktorunuzla aşı takvimini koordineli hale getirin.
Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı Yardım
2. Menenjit Aşısı
3. Menenjit Aşıları Kaçıncı Ayda Yapılmalı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
C
Canan T. ..
13 Nisan 2026 13:37
Merhabalar, ben 2. Ay aşısı için sağlık ocağına gittiğimde "menenjit ve rotavirüs aşıları da yaptırmak istiyorum" dedim. Onu çocuk doktorunuz ile konuşun ve takvim oluşturun, eğer çocuk doktoru takvimini oluşturursa gerekirse biz burada da yardımcı oluruz demişti. Siz ilk kontrolde çocuk doktorunuz ile konuşun ve takvim oluşturun.
K
Kübraaa
13 Nisan 2026 15:09
Merhabalar, ben 2. Ay aşısı için sağlık ocağına gittiğimde "menenjit ve rotavirüs aşıları da yaptırmak istiyorum" dedim. Onu çocuk doktorunuz ile konuşun ve takvim oluşturun, eğer çocuk doktoru takvimini oluşturursa gerekirse biz burada da yardımcı oluruz demişti. Siz ilk kontrolde çocuk doktorunuz ile konuşun ve takvim oluşturun.