Menenjit Aşısı

67 görüntüleme
S

Sevgi K.

9 Nisan 2026 13:10
Merhaba bebeğime menenjit aşısının ikinci dozunu yaptırdım 16 aylık ilk 1 saat bişeyi yoktu ateş düşürücü ağrı kesici içirmiştim zaten ama şuan inanılmaz bi ağlama krizi ve aşı yerini tutuyor bacağını hareket ettirdikçe çok ağrıyor sanırım, daha önceki dozunda hiç böyle bişey yaşamamıştık endişelenmeli miyim ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 13:11
Menenjit Aşısı Sonrası Yan Etkiler

Menenjit aşısı sonrası yan etkiler, özellikle bacak ağrısı ve ağlama krizi, bazı bebeklerde görülebilir. Bu durum, aşının neden olduğu geçici bir yan etkidir.

Aşı sonrası bacak ağrısı ve ağlama krizi, genellikle 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer.
Aşının ikinci dozunda bu tür yan etkiler görülmesi, ilk doza göre daha sık olabilir.

Endişe Edilmesi Gereken Durumlar

Ağlama krizi ve bacak ağrısı 2 günden fazla sürerse
Ateş düşürücü ve ağrı kesiciye rağmen ağrı ve ateş azalmıyorsa
Bebeğinizin yürüyüşünde zorlanma veya denge problemi olursa

Yapmanız Gerekenler

1. Bebeğinizi rahat ettirmek için ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanmaya devam edin.
2. Bebeğinizin bacağını hareket ettirmemesine dikkat edin, bu ağrıyı azaltabilir.
3. Bebeğinizin ateşini takip edin ve 38°C'nin üzerine çıkması durumunda tekrar ateş düşürücü kullanın.

Doktorunuza Danışın

Yan etkiler 2 günden fazla sürerse veya şiddetlense
* Bebeğinizin durumuyla ilgili endişeleriniz varsa

Bebeğinizin sağlığı için her zaman doktorunuzla iletişimde olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Çok Çok Acil Bakın Lütfen :(((
3. Aşı Kararsızlıkları / Karşıtlığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

9 Nisan 2026 20:13
Normal bir durum diye düşünüyorum. Menenjit zor bir aşı. Benim oğlum bexeroda çok sıkıntı çekiyorduk. İlk gece mutlaka ateşleniyordu. 3 gün huzursuz, keyfi iyi değil ve iştahsız oluyordu. Son bexeroda kolu acayip sisti ve kızardı. Normal dediler. Buz koymustum. Sonra geçmişti
S

Sevgi K.

9 Nisan 2026 20:31
Çok teşekkür ederim :) ilk defa böyle olunca endişelendim
Latife K.

Latife K.

9 Nisan 2026 20:54

Sevgi Kaplan

Çok teşekkür ederim :) ilk defa böyle olunca endişelendim

Ben artık alıştım. Menenjit zor geçiyor. 3.günde etkileri de anca geçiyor. Korkmayın💖🌸
N

Nur Ö. Y.

9 Nisan 2026 23:12
Merhaba biz de bugün nimenrix ve bexsero 3. Doz olduk 13 aylık bebeğim . Şuan aynı durumdayız ateşi 38 çok ağlıyor ve huzursuz sanırım normal

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir