Menenjit Aşısı

255 görüntüleme
T

Tuğba E.

11 Şubat 2026 22:24
Merhabalar bebeğime yakın zamanda menenjit aşılarını yaptıracağız. Biz tarihleri planladık onunla ilgili sorum olmayacak fakat çok ateş ve ağrı yapıyor mu bu konuda çok endişeliyim. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim . Ayrıca yapıyorsa kaç gün sürüyor
S

Seval Y.

11 Şubat 2026 22:26
Herhangi bir yan etkisi olmadı. Bugün ikinci dozları yaptırdık.
T

Tuğba E.

11 Şubat 2026 22:30
Geçmiş olsun. Nimenrix ve bexsero beraber mi

Yaptırdınız. Hiç ateşi olmadı mı. Her yerde anneler ateşini düşüremedik yazmışlar
S

Seval Y.

11 Şubat 2026 22:34

Tuğba Esen

Yaptırdınız. Hiç ateşi olmadı mı. Her yerde anneler ateşini düşüremedik yazmışlar

Evet beraber yaptirdim. Açıkçası benim doktorum aşıdan sonra rahat etmesi için calpol vermemi söyledi. Ateşi hic olmadi. Ama rota asisinda gaz sorunu yaşadık huzursuz geçirmişti geceyi.
D

Dicle Ş. ..

11 Şubat 2026 22:34
İnanılmaz bacak ağrısı oldu bizde ateşi de çıktı bexsero da çok zorlandı
G

Gamze C.

11 Şubat 2026 22:49
Bexsero da çok canı acıyordu. Kucağıma aldığımda bacaklarını karnına doğru çekip kalçasına doğal olarak baskı olunca ağlıyordu merak edip chat gpt ye sorduğumda bu aşılarda kalça hassasiyeti olabiliyor ondandır yazmıştı. Ertesi gün geçti
T

Tuğba E.

11 Şubat 2026 22:53

Dicle Şahin

İnanılmaz bacak ağrısı oldu bizde ateşi de çıktı bexsero da çok zorlandı

Peki ateş düşürücü ile geçti mi ateşi ve kaç gün sürdü
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Şubat 2026 22:54
Bizde 1. Dozunu yaptırdık halsizlik uyku ve iştahsızlık yaptı 3 gün sürdü ve geçti
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Şubat 2026 22:55

Tuğba Esen

İkisini bizde birlikte yaptırdık
T

Tuğba E.

11 Şubat 2026 22:56

Seval Yelken

Evet beraber yaptirdim. Açıkçası benim doktorum aşıdan sonra rahat etmesi için calpol vermemi söyledi. Ateşi hic olmadi. Ama rota asisinda gaz sorunu yaşadık huzursuz geçirmişti geceyi.

Geçmiş olsun. İlk defa sorunsuz geçtiğini söyleyen bir anneye denk geldim. Rota biz de yaptırdık ama hiçbir yan etkisi olmadı
S

Seval Y.

11 Şubat 2026 23:00

Tuğba Esen

Geçmiş olsun. İlk defa sorunsuz geçtiğini söyleyen bir anneye denk geldim. Rota biz de yaptırdık ama hiçbir yan etkisi olmadı

Benimle birlikte dogum yapan arkadasimda aynı şekilde herhangi bir sorun yasamamis. Bebegi icin rahat atlattı dedi.
Afranur K.

Afranur K.

11 Şubat 2026 23:01
Bizde beksero ve rota yaptırdık nimenriks 7. Ayda yapacak doktorumuz.

Ateşi 37.8 e kadar çıktı, düzenli 4 saatte bir calpol verdim, üstünü ince tuttum. Bacağında da ağrı oldu bence ama calpol hem ateş düşürücü hem ağrı kesici olduğu için rahatlattı bence. Ama tüm bu süreç 24. Saate kadar sürdü, daha sonra normal hayatımıza geri döndük.

Sadece 12-24 saat kadar süren bir süreç bence. Bu yüzden aşınızı sabah erkenden olmanızı öneririm ki 12. Saate ulaştığınızda gece sürecine girmemiş olun.
T

Tuğba E.

11 Şubat 2026 23:02

Afranur Keskin

Bizde beksero ve rota yaptırdık nimenriks 7. Ayda yapacak doktorumuz.

Ateşi 37.8 e kadar çıktı, düzenli 4 saatte bir calpol verdim, üstünü ince tuttum. Bacağında da ağrı oldu bence ama calpol hem ateş düşürücü hem ağrı kesici olduğu için rahatlattı bence. Ama tüm bu süreç 24. Saate kadar sürdü, daha sonra normal hayatımıza geri döndük.

Sadece 12-24 saat kadar süren bir süreç bence. Bu yüzden aşınızı sabah erkenden olmanızı öneririm ki 12. Saate ulaştığınızda gece sürecine girmemiş olun.

Teşekkür ederim bilgiler için. Yani o kadar da korkulacak bir şey yok sanırım İniallah sorunsuz geçeririz biz de bu süreci :(
E

Eylem G. ..

12 Şubat 2026 07:41
bizde bugün olduk şuan ateşi çıkıp çıkıp düşüyor calpol veriyorum 4 saatte bir ve çok huzursuz inleme sesleri çıkarıyor arada :(
Y

Yeşim I. E.

12 Şubat 2026 12:40
4. Ayda ilk doz yaptırdık 2 menenjit aşısıda yapıldı. Çok hafif bir ateş olur gibi oldu. Huzursuzluk ağrı falan olmadı yapılırken pek ağlamadı da .
E

Elif T. ..

12 Şubat 2026 15:23
3.ayda ilk dozu yaptırdık bebeğim bayağı huzursuz oldu ağladı sürekli, birkaç saat aralıksız süren ağlamadan bahsediyorum maalesef. Haftaya ikinci dozu olacak ve şimdiden strese girdim
T

Tuğba E.

12 Şubat 2026 15:38

Elif Tekiner

3.ayda ilk dozu yaptırdık bebeğim bayağı huzursuz oldu ağladı sürekli, birkaç saat aralıksız süren ağlamadan bahsediyorum maalesef. Haftaya ikinci dozu olacak ve şimdiden strese girdim

Çok geçmiş olsun. Ben de yaptırmak istemiyorum ama aşısı böyle rahatsız ediyorsa gerçekten bu hastalığa yakalansalar Allah bilir ne olurdu. Ne kadar sürdü bu huzursuzluğu peki
T

Tuğba E.

12 Şubat 2026 15:40

Yeşim Işık Erkal

4. Ayda ilk doz yaptırdık 2 menenjit aşısıda yapıldı. Çok hafif bir ateş olur gibi oldu. Huzursuzluk ağrı falan olmadı yapılırken pek ağlamadı da .

Ne güzel inşallah benim bebeğim de bu şekilde geçirir Allah bebeğinize sağlıklı uzun ömür versin
E

Elif T. ..

13 Şubat 2026 15:48
Aşının ertesi günü bişeyi kalmamıştı, inşallah bu sefer de sorunsuz atlatırız gerçekten her gün bunu düşünüyorum 🥺 peki ateş yok ama ağrı varsa yine de calpol verilmeli mi
T

Tuğba E.

13 Şubat 2026 18:09

Elif Tekiner

Aşının ertesi günü bişeyi kalmamıştı, inşallah bu sefer de sorunsuz atlatırız gerçekten her gün bunu düşünüyorum 🥺 peki ateş yok ama ağrı varsa yine de calpol verilmeli mi

İnşallah bu doz daha kolay geçer çünkü bebeğiniz zaten o virüsü aldı bir kere. Eğer ağrısı olursa verilir bence neden olmasın
E

Elif T. ..

14 Şubat 2026 15:34
Umarım, ben de öyle düşünmüştüm ki vermeyi de istiyorum ne kadar rahatlarsa o kadar iyi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir