Menenjit Aşısı

264 görüntüleme
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

22 Ocak 2026 00:47
3 ayda bexsero nimenrix ve rota aşısı birlikte yapıldı şimdi hekimimiz 5 ayda bexsero nimenrix ve rota aşısı tekrarlanacak 13 ayda bexsero ve nimenrix yapılacak dedi ama çocuğumun ateşi asla düşmüyor bu 3 aşı birlikte olunca ve çok acı çekiyor aşıların zamanlarını başka nasıl ayarlayabiliriz Osman hocam 🙏🏻
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 00:58
Neden rota ile menenjiti birlikte yaptırdınız peki biz rotayı 3. Ay ve 5. Ayda yaptırdık şuan 7. Ayı bitiriyoruz yarın yaptırmaya başlıyacaz menenjit aşılarını

Merak ettiğim için soruyorum biz mi geç başladık acaba
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

22 Ocak 2026 01:10
Doktorumuz o şekilde yaptırmamızı söyledi ve benim bildiğim kadarıyla en uygun zaman aralıkları menenjit için 3 5 ve 13 aylar rota içinde 2 ve 4 aylar ama hekimimiz bizi öyle yönlendirince onun tavsiyesine uyup o şekilde yaptırdık @Fatma Albina U
Çilem K.

Çilem K.

22 Ocak 2026 01:10
Bizde Büşra hanımın dediği yaptırdık.. Rota ateş yapmıyor zaten menenjit yapıyor. İlk dozda ateş çıktıltan sonra verdim ateş düşürücüyü bi şekilde atlattık 2. Dozda aşıdan gelir gelmez verdim. 4 saat sonra tekrar versin ateşi çıkmadan.. Dr tavsiyesi ile ilk doz ateş yaptı ise ateşi çıkmadan calpol verebilirsin diye bu şekilde Dr bir sorun isterseniz
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

22 Ocak 2026 01:14
@Çilem Karabulut ben şurup verdim ama düşmedi hep 38 üstü seyretti defalarca kez duşa soktum kendimle yanıyordu çocuk gece 2 gibi acille gittim artık müdahale etmeden fitil verip gönderdiler neden 3 canlı aşı birlikte yapıldı dendi
D

Dilek S.

22 Ocak 2026 01:21
Bizde

rotarix 2 ve [4.ayda](4.ayda)

Bexsero 3,5 [ve13.ayda](ve13.ayda)

nimerix 7 ve 13. Ayda yapıldı

Bexsero nun ilk iki dozu ateş yaptı 3.dozunda hiç ateş olmadı.
E

Elif H.

22 Ocak 2026 01:25
Ben her birini birbirinden ayrı zamanlarda yaptırdım bebeğin bünyesi ne ki o kadar birden yüklenmiş doktor şaşırdım açıkcası. Nimenrix 2 doz yaptırdım şubatta [3.doz](3.doz) yaptıracağım inşallah. Rota da farklı zamanlarda 2 doz yaptırdık bitti. Bexsero daha hiç başlamadık nimemrix bittikten sonra ona başlayacağız bebeğim 1 yaşında olmak üzere. Sağlıcakla 🌸
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

22 Ocak 2026 01:29
@Dilek S bende nimenrix 2 doz biliyorum ama 3 ayda nimenrix bexsero ve rota birlikte yapılınca nimenrix 3 doz yaptırmak zorundasınız dedi orda haliyle bir kafada soru işareti kaldı aşırı ateşlendi 3 ayda sonraki aylarda da aynısı olmaması için Osman hocaya danışmak istedim
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 01:29
Ya ateş yapıyorsa gözüm korktu şimdi
D

Dilek S.

22 Ocak 2026 01:33

Buşra Ertutar Çil

@Dilek S bende nimenrix 2 doz biliyorum ama 3 ayda nimenrix bexsero ve rota birlikte yapılınca nimenrix 3 doz yaptırmak zorundasınız dedi orda haliyle bir kafada soru işareti kaldı aşırı ateşlendi 3 ayda sonraki aylarda da aynısı olmaması için Osman hocaya danışmak istedim

siz erken başladığınız için 3 doz [3.ayda](3.ayda) başladığınız için 6. Ayda başlarsanız 2 doz

Hiç yaptırmazsanız [13.ayda](13.ayda) tek doz doktorum bir not kağıdı vermişti orda gördüm galeride
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 01:40
Peki bu bizim doktor niye böyle yaptırmadı ozaman
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 01:42

Dilek S

siz erken başladığınız için 3 doz [3.ayda](3.ayda) başladığınız için 6. Ayda başlarsanız 2 doz

Hiç yaptırmazsanız [13.ayda](13.ayda) tek doz doktorum bir not kağıdı vermişti orda gördüm galeride

E tek doz yaptırmak iyi bişeyse tek doz yaptırsak sorun olurmu acaba sürekli deliyorlar ya çok üzülüyorum
Buşra E. Ç. .

Buşra E. Ç. ..

22 Ocak 2026 01:42
@Fatma Albina U her hekim farklı bir metod uyguluyor inanın kafa karıştırıcı aşı mevzusu
M

Mushviga M.

22 Ocak 2026 01:44
Ben aşı yaptırmayı düşünmüyorum arkadaşlar
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 01:44

Buşra Ertutar Çil

@Fatma Albina U her hekim farklı bir metod uyguluyor inanın kafa karıştırıcı aşı mevzusu

Sağlık ocağındaki ebede farklı bişey anlattı geçen gün gerçekten kafa karıştırıcı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 01:45
@Osman Gönülal hocam bu menenjit aşısı konusunda bizi aydınlatırmısınız
D

Dilek S.

22 Ocak 2026 02:16

Fatma Albina U

E tek doz yaptırmak iyi bişeyse tek doz yaptırsak sorun olurmu acaba sürekli deliyorlar ya çok üzülüyorum

Ama riskli Allah korusun daha erken dönemde tanışabilir virüsle
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Ocak 2026 02:18

Dilek S

Ama riskli Allah korusun daha erken dönemde tanışabilir virüsle

Yarın gidecez zaten sağlık ocağına orda sorarım bir hafta sonra da doktor kontrolümüz var bakalım o ne diyecek
Seher G. G.

Seher G. G.

22 Ocak 2026 15:56
Bende kızıma 3. Ayda beraber yaptım çok huzursuz ve ateşi çok oldu acaba bir hafta biri bir hafta diğeri yapılabiliyormu
A

Aylin A.

22 Ocak 2026 21:39
Merhabalar bexero ve nimenrix 15. Ay başlayacağım doktor aynı anda vuracakmış. Bağışıklık daha iyi kazanılıyormuş vs. Ne düşünüyosunzu
A

Aylin A.

22 Ocak 2026 21:40
Çocukta devlet aşılarında ateş olmuyorsa korkmayın pek ateş ommaz diyende duydum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir