Memeyi Çekince Uyanıyor

155 görüntüleme
M

Merve U.

14 Mayıs 2026 20:41
Kızım 5 aylık şimdiye kadar hep memede uyudu çok denesem de başka türlü uyutamiyordum zaten emzik de tutturamadim ama son zamanlarda emerken iyice daldigina emin olduğum halde memeyi çeker çekmez uyanıp ağlıyor geri de uyutamiyorum aynı durumu yaşayan var mı nasıl aştınız bu durumu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 20:41
Bebeğinizin memeyi çekince uyanması ve ağlaması oldukça yaygın bir durumdur. Bu durum genellikle bebekler 4-6 aylıkken ortaya çıkabilir.

Bebeğinizin memede uyuma alışkanlığı olduğu için memenin onun için bir uyku arkadaşı haline gelmiş olabilir. Memi çekildiğinde uyanması, bebeğinizin memeden ayrılmayı kabul etmemesi ve uyku ortamından uzaklaşması olarak yorumlanabilir.

Bu durumla başa çıkmak için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce aynı aktiviteleri yapın, örneğin; banyo, masaj, şarkı söyleme veya okuma gibi.
2. Meme yerine alternatif uyku arkadaşı: Emzik veya yumuşak bir oyuncak gibi alternatif uyku arkadaşları deneyebilirsiniz.
3. Uykuya dalma sürecini uzatın: Bebeğiniz emerken uykuya dalıyorsa, meme ile uyutmayı bırakmadan önce biraz bekleyin.
4. Bebeğinizi yatağına yatırın: Bebeğinizi yatağına yatırarak uyumasını sağlayın.
5. Sabır gösterin: Bu alışkanlığı değiştirmek zaman alabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kucakta Uyuma İsteği
2. Emzik ve Uyku
3. Sadece Memede Uyuma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Burcu İ.

14 Mayıs 2026 20:51
Uyku eğitimi tavsiye ederim ben6. Ayda aldım rahat ettim
M

Merve U.

14 Mayıs 2026 20:56
Burcu İncesoy
Uyku eğitimi tavsiye ederim ben6. Ayda aldım rahat ettim
Nerden kimden aldınız ve çok ağlama olmadı mi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir