Memeye Geldiği Gibi Uyuma
162 görüntüleme
T
Tuğba E. B.
Premium Üye
16 Mayıs 2026 21:28
Merhaba, 8 günlük bebeğim var. Memeye geldiği gibi uyuyor. Mama takviyesi de veriyorum onu yerken gözler fıldır fıldır ama memeye aldığım zaman anında gidiyor. Kısır bir döngü oldu artık. Memeye alıyorum, bir yere kadar uyanık tutabiliyorum, uyuyunca kaldırıp gazını alıyorum daha sonra, ya gaz çıkarttıktan sonra olduğu yerde uyumaya devam ediyor ya da aranmaya başlıyor ve ben yine meme teklif ediyorum. Ve bu sürekli kısır döngü olarak yaşanmaya başlandı. Bu şekilde olunca memeden yeteri kadar aldığını zannedip mamayı azaltıyorum her öğünde vermemeye başlıyorum ama sanırım yetersiz geliyor. Kafam çok karışık.

Yeşim ..
16 Mayıs 2026 21:36
Merhaba benimd bebeğim 2 ay 7 günlük ilk zamanlar bebek hep memede kalmak istiyor, mama aldığı için doyuyor zaten midesi küçücük aç kalacak diye hiç korkma ama meme vermeyi kesme bence uyuduğu zaman çenesiyle yada yanağıyla oyna uyanınca tekrar emsin 20 dakika memede emmesi gerekiyor zaten çenesi şuan çok güçsüz olduğu için 20 dakikanın hepsinde dolu dolu süt emmiyor süt çekmeye çalıştıkça çenesi ve çekiş gücü güçlenecek , zamanla tüm bu sorunlar azalıyor
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
16 Mayıs 2026 23:06
Ayy Allah bağışlasın daha çok küçük çenesi yorulur, emer uyur uyanır yine emmek ister. Siz emzirdikten sonra mana teklif edin isterse içer. Mide kapasitesi çok küçük ve süt çabuk sindirilen birşey o yüzden biraz büyüyene kadar böyle olacak. Uyandırın zorlar emzirin ihmal etmeyin
M
Merve U.
16 Mayıs 2026 23:18
Merhaba bizde de öyleydi bide anemi hastası olarak doğdu hiç emmeye gücü yoktu benimki biberon da almamıştı emerken her yöntemi dener asla uyandiramazdim çocuk hiç emmez hep aç kalır sanırdım üzülürdüm sürekli meme verirdim ama 1 ay sonunda gordumki 800 gram almış dedimki demekki doyuyor ben anlamıyorum sık sık vermeye de devam ettim hep benimki 3 aydan sonra güçlü emmeye başladı şimdi 5 aylık çok şükür kilosu gayet iyi gitti hiç mama almamasına rağmen ama hala az az sık sık emen bi bebek mizacı böyle diye kabullendim her istediğinde emziriyorum nerdeyse saat başı diyebilirim çok yorucu ama mama içmediği için mecburum yeterli gelişimi iyi olsun insallah sizin bebeginizde 1 ayın sonunda kilo alımı iyiyse bilinki doyuyor biz emdigini anlayamiyoruz sadece bide günde 5-6 hafif ağır çişli bez alıyorsanız da doyuyordur günlük ordan da anlayabilirsiniz memede sürekli uyuklamasi çok normal sakinleşmek için de memede kalıyorlar çünkü yavrucaklar☺️

Sibel Y.
16 Mayıs 2026 23:19
Beş çişli bez alıyorsanız hatta fazlada olabilir en az beş çişli bez doyuyordur

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Mayıs 2026 09:12
Merhaba,
Bebeğinizin memeye geldiği gibi uyuması oldukça yaygın bir durumdur. Bu durum, genellikle bebeklerin emzirme yoluyla rahatlaması ve uykuya dalmasıyla ilgilidir.
Bebeğinizin uyku düzenini etkileyen bazı faktörler olabilir:
Bebeğiniz henüz 8 günlük, bu nedenle uyku düzenleri henüz tam olarak oluşmamış olabilir.
Emzirme ve uyku arasındaki ilişki, bebeklerin bu dönemde sık sık uyanmalarına neden olabilir.
Bu döngüden çıkmak için bazı öneriler:
1. Emzirme ve uyku arasında denge kurun: Bebeğinizi emzirirken, aynı zamanda uyumasını sağlayacak bir ortam yaratın. Örneğin, loş bir oda, sakin bir müzik veya beyaz gürültü kullanabilirsiniz.
2. Gaz çıkartma: Bebeğinizin gazını çıkarttığınızdan emin olun. Bu, bebeğinizin rahatlamasına ve uykuya dalmasına yardımcı olabilir.
3. Mama takviyesi: Mama takviyesi vermeye devam edin, ancak miktarını ve sıklığını ayarlayarak bebeğinizin ihtiyaçlarına göre değiştirin.
4. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu ortamı rahat ve güvenli hale getirin. Örneğin, beşiği veya yatağı rahat bir sıcaklıkta tutun.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4.5 Aylık Bebek Gece Sık Uyanma
2. 19 Aylık Gece Cinlenen Oğlum :(
3. Yenidoğan Döneminde Uyku Alışkanlığı Kazandırmak Mümkün mü?
Bebeğinizin memeye geldiği gibi uyuması oldukça yaygın bir durumdur. Bu durum, genellikle bebeklerin emzirme yoluyla rahatlaması ve uykuya dalmasıyla ilgilidir.
Bebeğinizin uyku düzenini etkileyen bazı faktörler olabilir:
Bebeğiniz henüz 8 günlük, bu nedenle uyku düzenleri henüz tam olarak oluşmamış olabilir.
Emzirme ve uyku arasındaki ilişki, bebeklerin bu dönemde sık sık uyanmalarına neden olabilir.
Bu döngüden çıkmak için bazı öneriler:
1. Emzirme ve uyku arasında denge kurun: Bebeğinizi emzirirken, aynı zamanda uyumasını sağlayacak bir ortam yaratın. Örneğin, loş bir oda, sakin bir müzik veya beyaz gürültü kullanabilirsiniz.
2. Gaz çıkartma: Bebeğinizin gazını çıkarttığınızdan emin olun. Bu, bebeğinizin rahatlamasına ve uykuya dalmasına yardımcı olabilir.
3. Mama takviyesi: Mama takviyesi vermeye devam edin, ancak miktarını ve sıklığını ayarlayarak bebeğinizin ihtiyaçlarına göre değiştirin.
4. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu ortamı rahat ve güvenli hale getirin. Örneğin, beşiği veya yatağı rahat bir sıcaklıkta tutun.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4.5 Aylık Bebek Gece Sık Uyanma
2. 19 Aylık Gece Cinlenen Oğlum :(
3. Yenidoğan Döneminde Uyku Alışkanlığı Kazandırmak Mümkün mü?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...