Memeden Sürekli Süt Akması
120 görüntüleme
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 01:27
52 günlük bebeğim var emmedigi zamanlar ara ara göğüslerinden aniden sut akıyor. Emzirmeyi düşündüğümde, bebeğim ağlarken veya hicbirsey yokken. Öyle ki bazen fiskirarak akıyor boynuma akmasına uyanıyorum. Geceleri çok emmedigi için sertleşiyor göğüslerim bu defa daha çok akıyor.
Göğüs uçlarım da hala yara olduğu icin Ped taktığımda çok tahriş ediyor. Gün içerisinde sürekli tişört değiştiriyorum işkenceye döndü bu durum artık.
Bu şekilde akması normal mi 3. Ayda memeler terbiye oluyor diyorlar geçer mi 3. Ayda?
Göğüs uçlarım da hala yara olduğu icin Ped taktığımda çok tahriş ediyor. Gün içerisinde sürekli tişört değiştiriyorum işkenceye döndü bu durum artık.
Bu şekilde akması normal mi 3. Ayda memeler terbiye oluyor diyorlar geçer mi 3. Ayda?
D
Dilara O.
12 Nisan 2026 01:34
Merhaba aynı sorunu ben de yasadım ben emzirme sütyeninin iç kısmına göğüs kalkaı koyuyordum sütyene de gögüs pedi yapıstırıyordum bir nebze azalıyor ama yattıgında yine kalkandan akabilir. Hem kalkanın içine biriken sütü kullanabilirsiniz
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 01:38
Merhaba aynı sorunu ben de yasadım ben emzirme sütyeninin iç kısmına göğüs kalkaı koyuyordum sütyene de gögüs pedi yapıstırıyordum bir nebze azalıyor ama yattıgında yine kalkandan akabilir. Hem kalkanın içine biriken sütü kullanabilirsiniz
S
Sümeyye E.
12 Nisan 2026 01:53
Bunu denedim kalkan hafif baskı yaptığı için daha çok akıyor. Kalkandan çok taşıyor daha beter oldu bende maalesef

Afranur K.
12 Nisan 2026 01:55
Ped de kapalı alan oluşturduğu için enfeksiyon riski artıyor, gümüş kapak kullanın bence. Bu arada akma olayı yoğun olarak 4. Aya doğru azaldı ama 6. Aydayım hala bir mememi emerken diğerinden hafif süt sızıyor maalesef, ilk günkü kadar değil tabi bir madeni para kadar ıslatıyor etrafını artık.
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 01:55
Evet bende de öyleydi kalkan kullandım ama hep daha çok akıyordu göğüs pedi yerine krem sürüp tahrişi. Geçmesi için gümüş kapak da öneriyolar ben çok sonradan öğrendim benim oğlum 14 aylık göğüs ucum yara olduğu gibi şekil aldı kaldı şuan acımıyor ama emzirme bitince ameliyat büyük ihtimalle siz krem kullanın mutlaka tahrişi azaltın ben emzirme sütyeni de takamıyodum acıyordu
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 01:57
Ped de kapalı alan oluşturduğu için enfeksiyon riski artıyor, gümüş kapak kullanın bence. Bu arada akma olayı yoğun olarak 4. Aya doğru azaldı ama 6. Aydayım hala bir mememi emerken diğerinden hafif süt sızıyor maalesef, ilk günkü kadar değil tabi bir madeni para kadar ıslatıyor etrafını artık.

Sibel Y.
12 Nisan 2026 02:11
Sağım yaptınız mı ilk başta ?Bebek doğduktan sonra
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 02:26
Sağım yaptınız mı ilk başta ?Bebek doğduktan sonra

Sibel Y.
12 Nisan 2026 02:32
İşte o süt artışına sebep oluyor bebekte çok emmediği için başta sütünüz taşıyor gene sağım yapıp biriktirmeniz gerekiyor buzlukta

Sibel Y.
12 Nisan 2026 02:32
6-7 ayda düzene giriyor
S
Sümeyye E.
12 Nisan 2026 02:44
Krem kullanıyorum Cildiye verdi ama geçmiyor maalesef yaralar ne denediysem. Anlamadım sizin de hala yara var mı ben geçer sanıyordum bikac aya en azından :(
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 04:09
6-7 ayda düzene giriyor
S
Simge Ç.
12 Nisan 2026 15:23
Şöyle yara değil artık yarayken bebek bi şekil emdi o şekilde kaldı benimki estetikle düzelir heralde şuan ağrı acı yok şükür germestanpomat var lansinoh var ama gümüş kapak iyi gleiyomul keşke denesrydim bide ben sağım yapmaya zorladım flanş seçimim falan yanlıştı heralde böyle kaldı siz daha yolun başındasınız krem sürüp kapatın bide çok sıkı sütyen kıyafet giymeyin o da kötü yapıyo benim öyle ağrıyodu çok kötüydü ya yazın hiçbir yere çıkamadım onun yüzünden malesef