Hızlı Süt Akışı
153 görüntüleme

Hilal ..
23 Haziran 2025 14:18
Merhabalar, 100 günlük bir bebegim var. Memelerimde artik şişkinlik hissetmiyorum. Gunduzleri 2.5-3 sa te 1 geceleri de 4 sa te 1 emziriyorum.Atak döneminden sonra bebegim bazen memede dikkati dağılıyor ve gündüz emme suresi açılıyor diye şişkinlik olursa göğsü sagıyorum onun dışında sut azalmasin diye geceleri bebegim tek memede doyduğu için diğer memeye mochi takip sağım yapıyorum. Bebegim ilk memeye geldiği zaman memeyi çok hızlı çekiyor ve benim sutlerim yanma hissi ile bir anda memeye iniyor. Bu sefer de bebegim yutmaya yetişemiyor ve ağlamaya başlıyor. Sütüm tazyikli mi geliyor neden ağlıyor anlamıyorum. Meme ucunu emmeden önce sıktırınca fiskirma olmuyor ama emme sırasında boğazını alınca memeden ayrıldığında bazen fiskirdigini görüyorum. Bebegimi rahatlatmak ve daha sakin konforlu emmesini sağlamak için ne yapabilirim?
G
Gülizar P.
23 Haziran 2025 21:57
İlk sütünüzü sağın süt yavaşlayınca emzirin daha sonra sağdıgınuz o ön sütü de verin bebeginize. Eminim her emdiginde gazı oluyordur hep hava yutmaktan. Büyüdükçe güçlenecek çenesi bu durum geçeçek sabırlı olun vede dikkatli.
D
Didem A. ..
24 Haziran 2025 14:29
Yan yatarak emzirmeyi denedin mi? Benim sütüm az ya da çok da gelse hep fışkırarak geliyor ben yatarak emziriyorum daha rahat emiyor

Hilal ..
24 Haziran 2025 14:41
Bebeğimin reflusu var ondan hiç yatarak denememistim
S
Simla K.
24 Haziran 2025 18:58
kendiniz iyice tv izler gibi geriye yatın bebeğinizi öyle emzirmeyi deneyin ya da yatarak emzirmeyi deneyebilirsiniz benimde sütüm çok hızlı geliyor şuan çareyi yatarak emzirmede buldum
B
Bilge Ç.
31 Temmuz 2025 19:54
Bende aynı sorunu yaşıyorum bebeğim 5 aylık emzirme yastığını bırakıp bebeğimi daha dik olacak şekilde emzirmeye başladıktan sonra biraz daha rahat emiyor kendimi geriye yaslayıp bebeğimin başını yüksekte tutuyorum
G
Gözde D. ..
31 Temmuz 2025 20:51
Benim de 1 memem tazyikli geliyor. Sırt üstü yatıp bebeği üstüme alarak veya geriye doğru yaslanıp(şezlongda yatar gibi)emziriyorum. Çok daha rahat emiyor böyle.