Memede Ağrı

86 görüntüleme
D

Duygu B. B.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 07:17
Merhaba. Bebeğim 45 günlük. Aşağı yukarı 15 20 gündür beni düzenli emmeye başladı. 24 saatte emdiği süre bazen 60 dk bazen 120 dk. Günde 8-10 kez besliyorum. Her beslenme öncesi memeyi teklif edip arkasından mama veriyorum. Her beslenmede sadece bir memeyi içebiliyor. Normalde günde 2 kez normal sağım yapıyordum. (10-15 dk) Ama süt arttırma programına katıldım 3 gün önce. Burada günde 2 kez power pumping, 2 kez de normal sağım var. Yani hem emziriyorum hem de sağımla göğüslerimi boşaltmaya çalışıyorum çünkü emmesi çok iyi değil.

Yaklaşık 2-3 gündür hem göğüslerimin ucu acımaya başladı. Hem de memelerimin ortasında iç kısmında bıçak saplanır gibi bir ağrı var, böyle elektrik çarpması gibi de ara ara geliyor. Bugün koltuk altıma doğru yayılmış ve kollarımı hareket ettirince koltuk altım da ağrıyor. Ben elleyince ısı artışı fark etmedim ama annem hafif bir ısı artışı var memede dedi. Elime gelen bir kitle de yok, memenin orta dokusu hariç. Ortadaki kalın doku hariç bir kitle de gelmiyor.

Gece boyu sıcak uygulama, masaj, emzirme ve sağım yaptım. Ancak hâlâ ağrı devam ediyor. Bu durumu yaşayan var mı, ne yapabilirim? Süt arttırma programındakiler kanallar açılıyor normal diyorlar ama pek güven vermedi.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mayıs 2026 07:19
Merhaba,

Süt artırma programına katıldığınız ve emzirme sıklığınızı artırdığınız için memelerinizde ağrı ve hassasiyet oluşması normaldir.

Bunun birkaç nedeni olabilir:
Emzirme ve sağımın artması: Süt artırma programı kapsamında günde 2 kez power pumping ve 2 kez normal sağım yaptığınız için memelerinizdeki süt üretimi ve boşalma sıklığı artmış olabilir. Bu durum, meme uçlarında tahrişe ve ağrıya neden olabilir.
Meme dokusunun uyarılması: Süt üretimini artırmak için yapılan power pumping ve sağım işlemleri, meme dokusunu uyarabilir ve bu da meme ağrısına yol açabilir.

Ağrınızı hafifletmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Uygun emzirme pozisyonu: Bebeğinizi emzirirken doğru pozisyonu kullanmaya özen gösterin. Bu, meme uçlarındaki baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Meme ucu bakımı: Emzirme seansları arasında meme uçlarınızı temiz tutun ve kurutun.
3. Sıcak uygulama ve masaj: Gece boyunca sıcak uygulama, masaj ve emzirme yaptığınız için bu işlemleri devam ettirin.
4. Rahat ve uygun sütyen kullanımı: Rahat ve uygun bir sütyen kullanmaya özen gösterin. Dar sütyenler meme ağrısını artırabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Memede Yumuşama
2. Bir Mama Bir Meme
3. Gerçekten Mama Kullanmaya İhtiyacınız Var mı?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur ..

12 Mayıs 2026 08:21
Sıcak uygulama değil soğuk uygulama yapın süt kanallarınızdan biri tıkanmış olabilir. Benim de sık sık başıma gelen bir durum bebeğiniz emerken ya da sağım yaparken vakumlama anında meme başına doğru masaj yapın kanalın tıkanıklığını açmak için elinizle destek vermiş olursunuz geçmiş olsun 🌸
A

Ayşegül

Premium Üye
12 Mayıs 2026 08:27
Merhaba benimde başıma cok geliyor zeytin yağı sabunu ile ılık suda mesaj yapıyorum biraz daha rahatlatıyordu. Bide biraz geleneksel gibi olacak ama birsey isteyip yiyemediğim de koltuk altıma kadar ağrı olmuştu onu yiyince iki uc saate geçmişti 
E

Ebru

12 Mayıs 2026 08:28
Geçmiş olsun Duygu hanım. Süt artırma programları sonrası böyle şeyler olabiliyor. Ama dikkat etmek lazım tıkalı kanal varsa mastite dönebiliyor. Bende ağrı ile birlikte koltuklarıma doğru şişlik olmuştu duşta elle sağım masaj değişik pozisyonlarda emzirme denemiştim birkaç güne düzelmişti. Bir de düzelene kadar uzun sağımlar yapmayın bence göğüs boşaldıkça süt üretimi hızlanıyor ben kısa 5-6 dk lık sağım yapmıştım o dönemlerde. Zaten göğüs ucu ağrısından fazla uzun duramıyordum. Duşta elle sağım en mantıklısı.
K

Kübranur B.

12 Mayıs 2026 08:40
bebeğin çenesi ağrıtan bölgeye gelecek bir pozisyonda emzirin iyice boşaltsın bence ağrımayan memede sağım ağrıyan memede bol emzirme masaj emzirme yaparken ağrıyan yerden koltukaltndan meme ucuna doğrulasak yapın o da etkili olur elle sağım yapın bebek yetersiz old zaman
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir