Bir Mama Bir Meme

128 görüntüleme
G

Gamze A.

30 Temmuz 2025 18:23
Bebeğim 35 günlük. Sütüm yeteri kadar gelmediği için 2-3 saatte bir ya meme veriyorum ya da mama. Doktorumuz mamayı kesmemizi kilo alımının iyi olduğunu söyledi ama sütüm az olduğu için doymuyor ve çok ağlıyor. Bazen memeden sonra da doymuyor mecburen 30/60 cc mama vermem gerekiyor. Hemen sakinleşiyor ve uyuyor o yüzden mamayı hala kullanıyorum. Yanlış mı yapıyorum. Ne denediysem sütüm artmadi. Desteksiz büyüttüğüm için de yeteri kadar dinlenemiyorum.
S

Sevgi S. K.

30 Temmuz 2025 19:17
Bence kilo alımınız yerindeyse mamaya devam etmeye gerek yok ama sizi anlıyorum, benim 9 haftalık kızım da memeden genelde tatmin olmuş ayrılmıyor, kilo alımı da iyi olmadığı için emzirme sonrası mama ya da sağılmış süt veriyorum.
Bence ya mama ya memeden ziyade her iki üç saatte bir emzirn, ihtiyaç duyarsa yine mama takviye verirsiniz. Ama meme vermeden mama verince sütünüz de azalır.
E

Elif S.

30 Temmuz 2025 19:21
kilo alımı iyiyse bence de mamayı biraz azaltabilirsiniz, emzirmenin sonuna doğru (emzirme destek sistemi ile foley sondanın ucunu memeye takarak 30cc kadar mama verin, aynı zamanda memedeki son sütü de o emmede alır, son süt onun doymasına destek olur daha yağlı olduğu için) alışlanlık olduğu için de ağlıyor kesinlikle, emzik alsa o mamaya ihtiyaç duymayacak belki, aşırı emme isteği olan bebeklerde yalancı emzik öneriyor hekimler (bu durumda meme reddi yapmadığı düşünülüyor) bu tip bebekler emzik kabul etmiyor genelde malesef ama denemediyseniz deneyin 🙏
G

Gamze A.

30 Temmuz 2025 19:45
Emzik kullanıyor ama memede uyumak istiyor. Emzirmek için alıyorum 10. Dakkada uyuyor doymuyor yerine koyunca uyanıyor
Y

Yaprak Ö.

30 Temmuz 2025 20:14
35 günlük bebek eğer aktif emiyorsa 10 dk da doyar tamamen memeye bağlı uyutmadan kaynaklı uyanıp ağlıyor açlıktan değil mamayı yavaş yavaş acele etmeden azaltarak bırakabilirsiniz ayrıca iyi bir pompa ile sık sık sağım yaparak süt arttırmak mümkün sadece bol su ve düzenli sağımla süt artıyor bir yandan bebek emerken diğer göğsünüzde pompayla sağım yapın vücut ikiz bebek olarak algılayıp süt üretimini artırıyor boş bulduğunuz her zaman 20 şer dk en az sağım yaparak göğüse uyarı verebilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir