Memede Ağlama

115 görüntüleme
Esma

Esma

Premium Üye
3 Mayıs 2026 22:31
bebeğim 8 haftalık. akşamları iki mememde de beş dk emdikten sonra mızıldanıyor kavga ediyor ağlıyor sinirleniyor. bu meme reddi mi? aslında emmek istiyor ama çekemiyor galiba. neden böyle oluyor? ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Mayıs 2026 22:31
Bebeğinizin emerken ağlaması ve mızıldanması endişe verici olabilir. Bu durum meme reddi olarak adlandırılan bir durum olabilir, ancak aynı zamanda başka nedenlere de bağlı olabilir.

Meme Reddi Nedir?
Meme reddi, bebeğin emzirmeyi reddetmesi veya emerken huzursuzlanmasıdır. Bu durum çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Nedenleri:
- Tazyikli süt: Sütünüzün akışının çok hızlı olması, bebeğinizin emerken zorlanmasına neden olabilir.
- Gaz sorunu: Bebeğinizin gazı olması, emerken rahatsızlık hissi yaratabilir.
- Rahatlık: Bebeğinizin emerken rahat hissetmemesi, meme reddine neden olabilir.

Yapabilecekleriniz:
1. Sütünüzü sağın: Emzirmeden önce 10-15 ml süt sağarak akışını azaltabilirsiniz.
2. Farklı emzirme pozisyonları deneyin: Bebeğinizi farklı pozisyonlarda emzirerek rahatlık hissi yaratabilirsiniz.
3. Gaz sorunu giderin: Bebeğinizin gazını çıkarmak için ona gaz giderici damla verabilir veya gaz giderici masaj yapabilirsiniz.
4. Sakin ve sabırlı olun: Emzirme sürecinde sakin ve sabırlı olmak, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
5. Uykulu anlarda emzirin: Bebeğiniz uykulu anlarda emzirerek, daha rahat emmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin meme reddi devam ederse veya kilo alımı konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan destek almanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Meme Reddi Belirtileri
3. Emme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda B.

3 Mayıs 2026 22:38
Benim bebeğimde de aynısı olmuştu 4 aylıkken, geceleri emzirmediğim için sütüm azalmış o sebepten ağlıyormuş. Siz de süt artırıcı yöntemleri uygulayın belki sizin de sütünüz azalmış olabilir. Süt gelmeyince sinirlenip kavga ediyordu benim oğlum da. Emmek istiyorsa eğer meme reddi olduğunu düşünmüyorum.
Esma

Esma

Premium Üye
3 Mayıs 2026 22:39
Seda Bor
Benim bebeğimde de aynısı olmuştu 4 aylıkken, geceleri emzirmediğim için sütüm azalmış o sebepten ağlıyormuş. Siz de süt artırıcı yöntemleri uygulayın belki sizin de sütünüz azalmış olabilir. Süt gelmeyince sinirlenip kavga ediyordu benim oğlum da. Emmek istiyorsa eğer meme reddi olduğunu düşünmüyorum.
benim bebeğim de gece uzun uyuyor kıyamayıp uyandırmıyodum ama artk kaldırıp emzireceğim
Z

Zehra G.

3 Mayıs 2026 22:51
Belki burun tıkanığı da olabilir serum fizyolojik yapın bi de ten tene temas da sakinleştirir ikinizde kıyafetleri çıkarıp sarıl bırak yapın bikaç dk daha güzel alışıyor rahatlıyor 
Esma

Esma

Premium Üye
3 Mayıs 2026 22:51
Zehra Gündoğdu
Belki burun tıkanığı da olabilir serum fizyolojik yapın bi de ten tene temas da sakinleştirir ikinizde kıyafetleri çıkarıp sarıl bırak yapın bikaç dk daha güzel alışıyor rahatlıyor 
burun durumu aklıma geldi denedim ama işe yaramadı ten tene temas da yapıyoruz ama nafile
Z

Zehra G.

3 Mayıs 2026 23:31
Kendi Yediklerinizi tekrar gözden geçirin süt arttırıcı daha çok gıdalar yemeye çalışın az geliyo olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir