Meme ve Biberon Reddi

644 görüntüleme
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 11:23
Bebeğim 3 buçuk aylık 2. Aydan itibaren meme reddimiz var son günlerde iyice bıraktı gibi memeyi bir tek uykuda aşıyor ve de sabah uyamdığında alıyor çiili bez dayısı 4 5 gibi ama sadece sabah saatlerindeki dolu oluyor geçtiğimiz güblerde kilo alımı düşük diyip mama verdi dr ama hipp ve aptamil içmedi kustu biberonda almıyor biberonu da kabul etmiyor ne yapacağımo şaşırdım önerisi veya fikri olan var mı çok çaresiz hissediyorum
S

Sibel Y.

12 Temmuz 2026 17:09
Merhaba, sütünüz geliyorsa eğer sağıp parmakla besleme yapsanız. Serçe parmak bebeğin agzindayken şırınga ile sağılmış süt veriliyor. Böylece sağlıklı bir şekilde büyüyebilir. Tabii emzirmeye çalışmaya devam edersiniz diye düşünüyorum
S

Sümeyye

Premium Üye
12 Temmuz 2026 17:58
Rukiye Karataş
Çok yorucu bir dönem o emmedikçe sütün azaldığını hissediyorum gün içinde, Allah biliyor biberon veya mamayı kabul etse destekleyeceğim ama onları da almıyor işte bu yüzden çok yorucu gelmeye başladı
Mama yerine sütünüzü sağarak vermeyi deneyin ve bu süreçte meme denemeleri yapın eğer geçici bir süreç ise sağımla en azındwn sütünüzü korumuş olursunuz.
S

Sümeyye

Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:00
Ek olarak kullandığınız biberon u red ediyor olabilir farklıbir biberon denenebilir ayrıca hem süt hemde mama istemiyorsa iştahsızlığının farklı bir sebebi olabilir doktorunuz bunu değerlendirdi mi acaba
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 19:17
Sümeyye
Ek olarak kullandığınız biberon u red ediyor olabilir farklıbir biberon denenebilir ayrıca hem süt hemde mama istemiyorsa iştahsızlığının farklı bir sebebi olabilir doktorunuz bunu değerlendirdi mi acaba
İlk doğduğunda birkaç kez dışarı çıktığımızda aventle sütümü aldı ama nolduysa daha somra kabul etmedi lansinoh aldım onu da kabuş etmedi we baby alayım belki o olır dedim onu da almadı 4 saat oödu bezi hala kupkuru bu neden olabilir bilmiyorum
S

Sümeyye

Premium Üye
13 Temmuz 2026 19:11
Rukiye Karataş
İlk doğduğunda birkaç kez dışarı çıktığımızda aventle sütümü aldı ama nolduysa daha somra kabul etmedi lansinoh aldım onu da kabuş etmedi we baby alayım belki o olır dedim onu da almadı 4 saat oödu bezi hala kupkuru bu neden olabilir bilmiyorum
Bu durum devam ediyorsa bence doktorunuza tekrar bi gidin hangi hastaneye gidiyorsunuz bilmiyorım ama emzirme danışmanları oluyor ücretsiz onun yanında emmesini sağlatıyorlar bebitonun ben medipol e gidiyorum istediğimiz an ulaşabiliyoruz hatta ebelerimiz de demişti emzirme sorunu yaşadığınızda çekinmeden gelin ister 6 ay olsun isyer 9 ay bebeklerin huyları biranda değişebiliyor demişlerdi
R

Rukiye K.

13 Temmuz 2026 19:19
Evet bugün dr gittik bez sayısının azlığı havaların sıcaklığındanmış, haftaiçi de emzirme danışmanıma gideceğiz
A

Ayça

16 Temmuz 2026 14:02
Rukiye Karataş
Evet bugün dr gittik bez sayısının azlığı havaların sıcaklığındanmış, haftaiçi de emzirme danışmanıma gideceğiz
bezin birkaç saat kuru olmasına normal mi dedi doktorunuz?
B

Buse K. ..

Premium Üye
24 Temmuz 2026 00:02
Zıplayarak vermeyi deneyin ikisinide yaşadım öyle kabul etti sonra alışınca zıplamaya gerek kalmıyor
R

Rukiye K.

24 Temmuz 2026 00:04
Buse Kahraman
Zıplayarak vermeyi deneyin ikisinide yaşadım öyle kabul etti sonra alışınca zıplamaya gerek kalmıyor
Faydası olmadı bizde
R

Rukiye K.

24 Temmuz 2026 00:06
Hilal
bezin birkaç saat kuru olmasına normal mi dedi doktorunuz?
Şöyle havalar sıcak olduğu için yanlış hatırllamıyorsam 6 8 saate kadar normaldedi terle atıyorlarmıç ama sıvı kaybetmemesi için iyi emmiyor ya su verebilirsin dedi dr 200 ml bir su bardağı bu da çok fazla geldi bize artık akışına bıraktım biz sakin olursak her şey daha da iyi ilerler diye düşünüyorum
Y

Yasemin

6 Ağustos 2026 08:01
Rukiye hanım merhaba yenı hatırladım mesajları 🤦🏼♀️

Ben gün içinde akşam uyutmadan önce içirmeye çalışıyordum kaşıkla. Çünkü içince rahat uzun uyuyordu sütüm az olunca gece kısa kısa uyanırdı. Gece sadece ağlama krızıne gırmeden hemen alın o an memeyı kendı arıyor. Bıde ben kafasını çok hafıf yukselttım reflu var gıbıydı sureklı kasılıyordu içmekte istemıyordu aç olmasına rağmen. 2 cm kadar kafasının gövde yarısı altına bir örtü katlayıp koydum etkısı oldu gıbı çabuk uyanmamaya başlamıştı. Günde bir kere uyumadan önce anca içirirdim gün içinde keyfi iyiydı sadece uykusu az olurdu aç olduğu ıcın. Keyfı yerındeyse bebegınızın gülüyor soluk degılse kılo kaybı sınırdaysa bıle endişe etmeyın. Ek gıda gonemınede 5 aylıkken hafıf teklıf ederdım yemek ıstermı dıye çok çok az şekılde zorlamadan tat alışkanlığı oluşssun dıye. Ama hemen hemen tüm anneler bu dönemden geçmiş. Çiş sayısı önemli onu takıp edın en cok3 beze düşmüştü benımkı ve benım doktorum hala sorun yok dıyordu 😡bende onu dınlemedım mamayı kendım içirdim günde bir kere su ihtiyacını dengelesın dıye
Y

Yasemin

6 Ağustos 2026 08:06
Aaa Bıde ben şırıngayla da verdım çoğu vakıt.Hafıf yanaklara az az sıkardım o şekılde içerdi. Hatta şırınga daha kolaydı ve içiyordu. kaşıklar çoğunu dökerdi hareket etmekten
R

Rukiye K.

6 Ağustos 2026 22:58
Yasemin
Aaa Bıde ben şırıngayla da verdım çoğu vakıt.Hafıf yanaklara az az sıkardım o şekılde içerdi. Hatta şırınga daha kolaydı ve içiyordu. kaşıklar çoğunu dökerdi hareket etmekten
Çok teşekkürler dönüşünüz için, bizde de ufak ufak değişiklikler var öncelikle ben biraz rahatladım çok stresliydim biraz rahatlığa bıraktım yerini çünkü ne yaparsam yapayım o istediğinden fazlasını almayacak. Kaşıkşa veriyorum uyanıklık sırasında birde bi biberonumuz var ucu biraz fazla delik ağzına biraz biraz boşaltıyorum o şekilde yanağındam doğru içiyor kaşıkla çünkü çok dökülüyordu dediğiniz gibi, dün dr komtrolünde kaşık maması vereyim öi dedim 4 ay da başlayanlar varmış çünkü getek yok bi de kabızlıkla uğraşmayın dedi. Biz de bu şekilde. Tüm bebişler sağlıkşa afiyetle büyüsünler inşaallah❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir