Meme ve Biberon Reddi

312 görüntüleme
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 11:23
Bebeğim 3 buçuk aylık 2. Aydan itibaren meme reddimiz var son günlerde iyice bıraktı gibi memeyi bir tek uykuda aşıyor ve de sabah uyamdığında alıyor çiili bez dayısı 4 5 gibi ama sadece sabah saatlerindeki dolu oluyor geçtiğimiz güblerde kilo alımı düşük diyip mama verdi dr ama hipp ve aptamil içmedi kustu biberonda almıyor biberonu da kabul etmiyor ne yapacağımo şaşırdım önerisi veya fikri olan var mı çok çaresiz hissediyorum
Y

Yasemin

12 Temmuz 2026 11:34
merhaba benim bebeğimde hiç mama ve bıberon tutmadı . Sadece anne sütü içti sonra bu 3-4 aylarda zorla verırdım bez sayısı düşmesin diye gece sürekli beslerdim . Sanırım dıkkatleri oluşmaya başladığı için öyle oluyor. Endişe etmeyin sık sık gece besleyin muhakkak. Kaşıkla mama az az verin amacınız sıvı alımı olsun. Ben kaşıkla içirdim bir ay boyunca 5 aylık hafıf ek gıda tattırmaya başlamıştım. Korkmuştum kilo kaybeder diye
P

Pera

12 Temmuz 2026 11:44
Aynı durumdayım:(
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 11:46
Pera
Aynı durumdayım:(
Allah yardımcımız olsun, gündüz huzursuz olup besleyememek çok kötü bir duygu

Ne kadarlıktı bebeğiniz
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 11:47
Yasemin
merhaba benim bebeğimde hiç mama ve bıberon tutmadı . Sadece anne sütü içti sonra bu 3-4 aylarda zorla verırdım bez sayısı düşmesin diye gece sürekli beslerdim . Sanırım dıkkatleri oluşmaya başladığı için öyle oluyor. Endişe etmeyin sık sık gece besleyin muhakkak. Kaşıkla mama az az verin amacınız sıvı alımı olsun. Ben kaşıkla içirdim bir ay boyunca 5 aylık hafıf ek gıda tattırmaya başlamıştım. Korkmuştum kilo kaybeder diye
Kaşıkla mama teklif edince de kusmuş ve ciğerlerine kaçmıştı sindiremediği için tekrar korkuyorum kusmasından bu yüzden kaşıkla beslemeye de cesaret edemiyorum, uyku düzeni oluşuyor diye gece ellemek istemiyorum çok sık ama yine de o şekilde sizce kaç saatte bir beslemeliyim
P

Pera

12 Temmuz 2026 11:57
Rukiye Karataş
Allah yardımcımız olsun, gündüz huzursuz olup besleyememek çok kötü bir duygu

Ne kadarlıktı bebeğiniz
Aminnn bebeğini besleyememek çok zor Allahım biran önce bitsin gitsin inşallah 🙏🏻 tam 3 ay 29 günlük
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 12:00
Pera
Aminnn bebeğini besleyememek çok zor Allahım biran önce bitsin gitsin inşallah 🙏🏻 tam 3 ay 29 günlük
Biz de 3 ay 14 günlük, inşaallah doyuyorlardır ne diyelim, sanırım bir çözümü yok bu şekilde ek gıdaya kadar sabredeceğiz
P

Pera

12 Temmuz 2026 12:44
Yani çözüm bulan geçmişte yaşamış hiç mi kimse yok
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 12:50
Bilmiyorum bi şekilde çözüm bulan inşaallah görür de yazar
Tay

Tay

12 Temmuz 2026 14:16
Benim beneğim o mamayı içmedi Bebelac kullandım sonra onu yarım bırakmaya başladı Mamamil kullanmaya başladı onu içiyor mama degişiklıgı yapın bi deneyın tadıni sevmemiştir
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 14:28
Şu an 3 ay 14 günlük 4 ay kontrolüne kadar sabredicem sanırım tekrardan 4 ay kontrolünde drla görüşümemizde konuşacağım
Ş

Şeyma Ş.

12 Temmuz 2026 14:33
Rukiye Karataş
Kaşıkla mama teklif edince de kusmuş ve ciğerlerine kaçmıştı sindiremediği için tekrar korkuyorum kusmasından bu yüzden kaşıkla beslemeye de cesaret edemiyorum, uyku düzeni oluşuyor diye gece ellemek istemiyorum çok sık ama yine de o şekilde sizce kaç saatte bir beslemeliyim
Bebeğinizin kg kaybı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka 3 saatte 1 emzirmeye çalışın  Biberon kesinlikle vermenizi önermem. Aksi halde memeye döneceği varsa da bu sefer Biberon akışına alisan bebek anne nemesindeki süt akışını beğenmeyip bu sefer ciddi meme reddine gidersiniz. Ben yaklaşık 4 aydır bebeğimi biberon kaynaklı meme reddi sebebiyet eds ile besliyorum. Biberon kesinlikle ağzına vermemek gayretim. Kaşığın ucunu çok azıcık vererek icirin hafif kafası eğimli olsun, yutkunacagu an boğazına doğru az olan kasıkta ki mamayı verin gibi yapabilirsiniz. Yada eds şeklinde bebeği bekleyebilirsnz meme red ise ve mama veriyorsanız. Onun haricinde bebeği karanlık, beyaz gürültü ayakta veya pilateste emzirmeye çalışabilir ve hatta banyo da birlikte deneyimleyio meme reddini aşabilirsiniz ♥️
N

Nurcan ..

12 Temmuz 2026 14:37
Rukiye Karataş
Şu an 3 ay 14 günlük 4 ay kontrolüne kadar sabredicem sanırım tekrardan 4 ay kontrolünde drla görüşümemizde konuşacağım
benim bebeğim de 38 günlükten beri meme reddi yaptı şuan 5. Ayına girdi hala aynı. ayakta zorla emziriyordum şuan onu da kabul etmiyor. Kaşık Biberon aldım onda da içti ama kustu çok zor durumdayım yaşayan bilir gerçekten ne kadar zor bir süreç olduğunu. Bir tanıdığımızda da aynısı oldu onun bebeği döndü. O hiç zorlamamış hep uyutup öyle emzirmiş öyle öyle bebeği şuan normal tutuyor uyanıkken de
N

Nurcan ..

12 Temmuz 2026 14:38
Şeyma Şeker
Bebeğinizin kg kaybı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka 3 saatte 1 emzirmeye çalışın  Biberon kesinlikle vermenizi önermem. Aksi halde memeye döneceği varsa da bu sefer Biberon akışına alisan bebek anne nemesindeki süt akışını beğenmeyip bu sefer ciddi meme reddine gidersiniz. Ben yaklaşık 4 aydır bebeğimi biberon kaynaklı meme reddi sebebiyet eds ile besliyorum. Biberon kesinlikle ağzına vermemek gayretim. Kaşığın ucunu çok azıcık vererek icirin hafif kafası eğimli olsun, yutkunacagu an boğazına doğru az olan kasıkta ki mamayı verin gibi yapabilirsiniz. Yada eds şeklinde bebeği bekleyebilirsnz meme red ise ve mama veriyorsanız. Onun haricinde bebeği karanlık, beyaz gürültü ayakta veya pilateste emzirmeye çalışabilir ve hatta banyo da birlikte deneyimleyio meme reddini aşabilirsiniz ♥️
Benimki biberon kaynaklı değil ama ne yaptıysam da dönmedi sizin bebeğiniz döndü mi açana
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 14:46
Şeyma Şeker
Çok tşk ederim dikkate alacağım söylediklerinizi
Ş

Şeyma Ş.

12 Temmuz 2026 14:50
Nurcan
Benimki biberon kaynaklı değil ama ne yaptıysam da dönmedi sizin bebeğiniz döndü mi açana
Çok zor oldu ama hala daha oturarak emziremiyorum. Onun sesini bastırarak beyaz gürültü pis pis ne varsa ayakta emzirmeye devam ediyorum. Yani çözmüş değiliz ancak farklı metodu keşfederek ayakta karanlıkta özellikle pilates topunda hoplayıp sakinleştirip emziriyorum
Ş

Şeyma Ş.

12 Temmuz 2026 14:52
Rukiye Karataş
Çok tşk ederim dikkate alacağım söylediklerinizi
Lütfen memeden ayrılmasına izin vermeyin bastırın sessini ne yapin edin verin. Özellikle ten tene teması var çok ax olmamasına dikkat edin. Çok aç ise de sabırsızlık sonucunda meme reddi verebiliyorlsr
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 15:15
Şeyma Şeker
Lütfen memeden ayrılmasına izin vermeyin bastırın sessini ne yapin edin verin. Özellikle ten tene teması var çok ax olmamasına dikkat edin. Çok aç ise de sabırsızlık sonucunda meme reddi verebiliyorlsr
Çok yorucu bir dönem o emmedikçe sütün azaldığını hissediyorum gün içinde, Allah biliyor biberon veya mamayı kabul etse destekleyeceğim ama onları da almıyor işte bu yüzden çok yorucu gelmeye başladı
R

Rukiye K.

12 Temmuz 2026 15:16
Nurcan
benim bebeğim de 38 günlükten beri meme reddi yaptı şuan 5. Ayına girdi hala aynı. ayakta zorla emziriyordum şuan onu da kabul etmiyor. Kaşık Biberon aldım onda da içti ama kustu çok zor durumdayım yaşayan bilir gerçekten ne kadar zor bir süreç olduğunu. Bir tanıdığımızda da aynısı oldu onun bebeği döndü. O hiç zorlamamış hep uyutup öyle emzirmiş öyle öyle bebeği şuan normal tutuyor uyanıkken de
Acaba biz zorladığımız için mi emmek istemiyorlar, bunu da dikkate alacağım
N

Nurcan ..

12 Temmuz 2026 15:22
Rukiye Karataş
Acaba biz zorladığımız için mi emmek istemiyorlar, bunu da dikkate alacağım
Ben uykuyu da denedim olmadı. Sizin bebeğiniz kaç günlükken reddetti kaç gündür devam ediyor
Z

Zahide.

12 Temmuz 2026 16:27
Benim bebeğimde çok düşkün değildi emmeye zaman zaman red yaşadım kilo alımı az olduğu için mama başladık 4 ay çok iştahlı biberon kullandı mama içti ama nolduysa bi sabah uyandı ve asla biberon aldıramadım herşeyi denedim olmadı ve inanılmaz şekilde memeye düşkünleşti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir