Meme Reddi ve Kilo Alamama Durumu 4 Ay

542 görüntüleme
Melike R. H.

Melike R. H.

20 Aralık 2025 00:32
Yaklaşık 1 aydır meme reddi yaşıyoruz günlük Max 200 ml anne sütü çıkıyor bazen formül mamayla karıştırıp veriyorum bunun bir sakıncası olur mu?
Ve psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum kızım daha 4 aylık onun anne kokusuna anne sütüne ihtiyacı varken ona faydalı olamamak çok yıpratıyor beni doğum kilosu 3 boy 50 cm şuan 5.800 ve 63 cm hemşire kilo olarak alt sınırda zayıf dedi bu da daha çok yıprattı beni şimdi memeye nasıl döndüreceğimi Kara Kara düşünüyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
B

Burcu B. Ö.

29 Nisan 2026 17:30
Burcu Büşra Öztürk
Benim 4. Aydan 6. Aya kadar sürdü zorlu bi süreçti en sonunda şırıngayla beslemeye başladım o da çok uzun sürüyordu pilates topunda falan emiyordu ama kısa süreli vücudu susuz kalmasın diye şırıngayla besledim bende mama vermek istemiyordum biberon tutmadı zaten altıncı ayda yavaş yavaş döndü memeye sonra biberon tutmaya başladı başta sağıp veriyordum biberonla çünkü gündüzleri emmesi sıkıntılı oluyordu hemen bi yere gözü kayıyordu bırakıyodu memeyi önce uykularında emzirmeye başladım dışarı çıktığımızda arabada giderken emzirmeye başladım öyle öyle yendim bu durumu eğer aşabilirseniz benim bebeğim şu an 10 aylık memeye düşer oldu ama bu sefer de sütüm azaldı stresten galiba sağsam da çıkmıyor bazen emiyo ama yeterli çişi olmuyor akşama doğru sütüm yetmiyor akşamları bi kere mama veriyorum artık ne yapayım çok yıprandım
Gün içinde ve geceleri emiyor ama sütümün yetmediğini düşünüp mama veriyomum ek gıdayla da arası pek yok bi gün yiyor bi gün yemiyor artık şu an hala sağım yapıyorum az az da süt biriktirip onu vermeye çalışıyorum emmesinin haricinde annelik böyle zor bişeymiş Allah herkese yardım etsin meme reddi dönemi hatırlamak istemediğim bi dönemdi
E

Esra K.

Premium Üye
30 Nisan 2026 17:09
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Anne sütü ile mamayı karıştırarak vermiyorsunuz umarım? Aynı biberonda??
Osman hoca sütü az olan ve mama ile bebeğini besleyen annelere tavsiye ediyor süt ile mamayı karıştırmayı, anne sütü ile mayalama diyordu yanlış hatırlamıyorsam hatta. Yanlış bir durum mu bu?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Mayıs 2026 23:11
Esra Kıran
Osman hoca sütü az olan ve mama ile bebeğini besleyen annelere tavsiye ediyor süt ile mamayı karıştırmayı, anne sütü ile mayalama diyordu yanlış hatırlamıyorsam hatta. Yanlış bir durum mu bu?
Yanlış bir uygulama değil ama çoğu zaman istediğimiz bir uygulama değil. Zorda kalınırsa yapılır ama 2 ayrı biberonda çnce anne sütü arkasından mama vermek daha doğru olan olacaktır.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir