Meme Reddi mi
110 görüntüleme

Emsal A.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 23:50
Arkadaşlar merhaba bebeğim son 3-4 gündür 1-2 dakika emip bırakıyor çişli bez sayısı normal ama sanırım tam doymadığı için yarım saat veya saatte bir emmek istiyor sütüm mü yetmiyor yoksa dikkati mi dağınık çözemedim tecrübelerinize ihtiyacım var teşekkürler

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 23:51
Bebeğinizin emme süresinin kısa olması ve sık sık emmek istemesi birkaç farklı nedene bağlı olabilir.
Süt yetersizliği: Bebeğinizin çişli bez sayısı normal olsa bile, süt miktarınız bebeğinizin ihtiyacını karşılamayabilir.
Dikkat dağınıklığı: Bebeğinizin dikkati artık dağılıyor olabilir. Bu durum, 4-6 ay arasındaki bebeklerde yaygındır.
* Diş çıkarma: Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizde iştahsızlık ve huzursuzluk yaratabilir.
Bebeğinizin emme sorununu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin kilosu ve gelişimi: Bebeğinizin kilosu ve gelişimi normal seyirdeyse ve çişli bez sayısı yeterliyse, muhtemelen süt miktarınız yetiyor demektir.
2. Emzirme pozisyonu: Bebeğinizle emzirme pozisyonunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
3. Süt üretimini destekleme: Süt üretiminizi desteklemek için bol sıvı tüketmeye özen gösterin.
4. Bebeğinizle konuşma: Bebeğinizle emzirme sırasında konuşmaya çalışın.
5. Güvenilir emzirme danışmanlarından destek alın: Sorununuzun kaynağını belirlemek ve uygun çözümü bulmak için bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme reddi mi acaba?
2. Beslenmede Azalma
3. Meme Reddi ve Azalan Çişli Bez
Süt yetersizliği: Bebeğinizin çişli bez sayısı normal olsa bile, süt miktarınız bebeğinizin ihtiyacını karşılamayabilir.
Dikkat dağınıklığı: Bebeğinizin dikkati artık dağılıyor olabilir. Bu durum, 4-6 ay arasındaki bebeklerde yaygındır.
* Diş çıkarma: Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizde iştahsızlık ve huzursuzluk yaratabilir.
Bebeğinizin emme sorununu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin kilosu ve gelişimi: Bebeğinizin kilosu ve gelişimi normal seyirdeyse ve çişli bez sayısı yeterliyse, muhtemelen süt miktarınız yetiyor demektir.
2. Emzirme pozisyonu: Bebeğinizle emzirme pozisyonunuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
3. Süt üretimini destekleme: Süt üretiminizi desteklemek için bol sıvı tüketmeye özen gösterin.
4. Bebeğinizle konuşma: Bebeğinizle emzirme sırasında konuşmaya çalışın.
5. Güvenilir emzirme danışmanlarından destek alın: Sorununuzun kaynağını belirlemek ve uygun çözümü bulmak için bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme reddi mi acaba?
2. Beslenmede Azalma
3. Meme Reddi ve Azalan Çişli Bez
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rabia K. ..
13 Mayıs 2026 23:57
Kaç aylık

Emsal A.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 23:59
6 ay 1 haftalık
T
Tuğçe A. ..
14 Mayıs 2026 00:13
Benim bebeğim meme reddi yaptı ve daha da emmedi ne yaptıysam bence sizin ki red olayı değil çünkü reddettiği an asla ama asla ağzına almıyor öğürüyor ve geri itiyor kıyamet kopuyordu ağlıyordu memeyi verdiğim an. Çok açken ve çok tokken değilken denedim olmadı uykulu haldeylen vermeye çalışıyordum bir iki emiyor sonra fark ediyordu öyle öyle maalesef sağarak vermek zorunda kaldım e haliyle de sütüm çok çok azaldı ve verecek kadar bile olmadı. Çevreye ilgisi arttığı için dikkati dağılıyor olabilir benim doktorum sessiz ve loş bir yerde yedir demişti

Emsal A.
Premium Üye
14 Mayıs 2026 00:28
Anladım teşekkür ederimm sanırım artık büyüyor ve sütü çok hızlı alabiliyor adapte olamadım galiba biranda böyle olunca red mi acaba diye korktum
Yükleniyor...