Meme Reddi mi?

55 görüntüleme
B

Büşra Ö.

15 Nisan 2026 14:08
4.5 aylık bebeğim 5 ay olcak haftaya 2-3 gündür 5 dk emiyor bırakıyor yada memeyle cebelleşiyo sinirleniyo ağlıyo, anlamadım sinirlerim bozuldu artk meme reddi olsa belki hiç emmez ama ne yaşıyor bilmiyorum. Sütüm başından beri tazyikliydi bu zamana kadar sorun yaşamamıştım 😔
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 14:08
Bebeğin 2-3 gündür 5 dakika emip bırakması veya memeyle uğraşırken sinirlenmesi ve ağlaması meme reddi belirtileri olabilir. Ancak bu durumun meme reddi olup olmadığını kesin olarak söylemek zor.

Meme reddi genellikle 4-6 aylık bebeklerde görülür. Bebeğin meme reddi yapması, memeyi tamamen reddetmesi veya sadece belirli durumlarda emmesi anlamına gelir.

Sütünde tazyik olması, bebeğin emmesini zorlaştırabilir. Bebeğinizi emzirmeye çalışırken şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Sakin kalın: Bebeğinizin sinirlenmesini önlemek için emzirme sırasında sakin bir ortam sağlayın.
2. Uykulu halde emzirin: Bebeğiniz uykulu veya yarı uykulu haldeyken emzirmeye çalışın.
3. Emzirme pozisyonunu değiştirin: Farklı emzirme pozisyonları deneyerek bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
4. Bebeğinizle ten tene temas kurun: Bebeğinizle ten tene temas kurarak, emzirmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin kilo alması veya genel sağlık durumu konusunda endişeleriniz varsa, bir doktora danışmanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Meme Reddi
2. Meme Reddi
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Busec.

15 Nisan 2026 15:24
Meme reddi oncesi meme grevinden bahsediyorlar ben ayni durum sebebi ile biberon biraktim iki haftadir devam ediyor huzursuzlugu .

okudugum kadariyla biberon kullanimi yoksa donemseldir sabirli olun diyorlar
B

Büşra Ö.

15 Nisan 2026 15:31

Busec.

Meme reddi oncesi meme grevinden bahsediyorlar ben ayni durum sebebi ile biberon biraktim iki haftadir devam ediyor huzursuzlugu .

okudugum kadariyla biberon kullanimi yoksa donemseldir sabirli olun diyorlar

Umarım dönemseldir zaten bir sürü şeyle uğraşıyorum birde bunla başedemem🤕
S

Sinem Y.

15 Nisan 2026 15:52
Bebeğim bir hafta sonra 4 aylık olacak aynı durumdayım uykuya direniyor memeyi 5 dk emip bırakıyor
B

Büşra Ö.

15 Nisan 2026 15:53

Sinem Yahşi

Bebeğim bir hafta sonra 4 aylık olacak aynı durumdayım uykuya direniyor memeyi 5 dk emip bırakıyor

Umarım biran önce geçer 🌺

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir