Meme Reddi

175 görüntüleme
M

Merve U.

Premium Üye
26 Nisan 2026 22:43
Bebeğim 4 aylık meme reddi yaşıyorum bu durum kaç gün sürer
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Nisan 2026 22:43
Meme Reddi Kaç Gün Sürer?

Meme reddi, bebeklerde emzirme sürecinde görülen yaygın bir durumdur. Genellikle 4. ayda ortaya çıkan meme reddi, birkaç gün ila birkaç hafta arasında sürebilir.

Çoğu anne, meme reddinin 2-4 hafta süresinde geçtiğini belirtmektedir.
Bazı durumlarda, meme reddi daha kısa veya daha uzun süreli olabilir.

Meme Reddinin Nedenleri ve Çözümleri

Meme reddinin nedenleri arasında şunlar sayılabilir:

Bebeğin gelişim sürecindeki değişimler
Süt üretimindeki azalması
Bebeğin diş çıkarma süreci
Anne ve bebek arasındaki iletişim sorunları

Meme reddini çözmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Sakin ve sabırlı olun: Meme reddi geçici bir durumdur, paniğe kapılmayın.
2. Farklı emzirme pozisyonları deneyin: Bebeğinizi farklı pozisyonlarda emzirmeye çalışın.
3. Uykulu ve sakin olduğu anlarda emzirin: Bebeğinizin uykulu ve sakin olduğu anlarda emzirmeye çalışın.
4. Süt üretimini artırın: Süt üretiminizi artırmak için bol sıvı tüketin, dinlenin ve stresi azaltın.

Meme reddi sürecinde sabırlı ve kararlı olun, bu süreç genellikle geçicidir ve doğru yaklaşım ile kolayca aşılabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Meme Reddi
2. 4 Aylık Pembe İdrar
3. 4 Aylık Bebek Gelişimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Cennet ..

26 Nisan 2026 22:45
Benim bebeğimde birkaç gün sonra beş aylık olacak. Özellikle gündüzleri hiç emmedi 10-15 gün kadar devam etti bu süreçte biraz mama vermek zorunda kaldım sütüm azaldı şimdi düzeldi çok şükür bebeğim emiyor emdikçe de sütüm artmaya başladı. Özellikle uykuda ve uyanır uyanmaz vermeye çalışın. Mama veriyorsanız tam doyacak kadar değilde 60 ml kadar verin bebek sakinleşince loş bir ortamda emzirmeyi deneyin. Banyo yaptırdıktan hemen sonra deneyin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

26 Nisan 2026 23:06
Bu dönemde meme reddi olması normal moralinizi bozmadan sık sık deneyin bebeği zorlamayın ama yoksa daha çok reddediyor
Ş

Şazimen U.

26 Nisan 2026 23:11
Bebeğim sol göğsümü hep ağzından çıkarıyor istemiyor sağım yapıyorum bebek 80 cc içerken memeden şuan 200 cc geliyor ne yapmalıyım
E

Ece ..

26 Nisan 2026 23:34
Şazimen Ural
Bebeğim sol göğsümü hep ağzından çıkarıyor istemiyor sağım yapıyorum bebek 80 cc içerken memeden şuan 200 cc geliyor ne yapmalıyım
Ben hipertansiyondan kaynaklı mastit oldum, sebebi yanlış/fazla sağım yapmaktı, doktor önerisi makina ile değil elle sağım yapmam yönündeydi. Yapaliyor muyum derseniz hayır, makina ile sağıp fazlasını buzluğa atıyorum
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

26 Nisan 2026 23:51
Şazimen Ural
Genelde bir tarafı daha çok tercih ediyorlar nedense anne için de böyle olabiliyor sağım yapıp buzluğa atabilirsiniz ilerde azalma kesilme vs olursa kullanırsınız
Ş

Şazimen U.

11 Mayıs 2026 11:40
Ben blok beslenme ve duşta öncesini elle sağımla normale döndürdüm şimdi bebeğime tek meme tek seansla devam ediyorum şimdilik sağım yapmıyorum sonrasında işe başlamadan önce sağım yaparım herhalde şimdilik dolap dolu sütle eskiden sağdıklarım duruyor aşırı sütte iyi birşey değilmiş onu anladım 🙏😌 ben şimdilik bir rayına oturttum 3 4 gün mastit riski yaşadım ama blok beslenme gerçekten bende işe yaradı iki sol bir sağ şeklindeydi bende blok çünkü soldan daha fazla geliyordu 🙏 çok rahatsız olduğumda 3 5 dakika duşta boşalttım hiç makineyle yapmadım
Ş

Şazimen U.

11 Mayıs 2026 11:42
Şazimen Ural
Ben blok beslenme ve duşta öncesini elle sağımla normale döndürdüm şimdi bebeğime tek meme tek seansla devam ediyorum şimdilik sağım yapmıyorum sonrasında işe başlamadan önce sağım yaparım herhalde şimdilik dolap dolu sütle eskiden sağdıklarım duruyor aşırı sütte iyi birşey değilmiş onu anladım 🙏😌 ben şimdilik bir rayına oturttum 3 4 gün mastit riski yaşadım ama blok beslenme gerçekten bende işe yaradı iki sol bir sağ şeklindeydi bende blok çünkü soldan daha fazla geliyordu 🙏 çok rahatsız olduğumda 3 5 dakika duşta boşalttım hiç makineyle yapmadım
Meme reddinde de biberonu alıyordu memeyi almıyordu bende silikon göğüs ucu aldım onu biberon sanıp içti ama her seferinde önce memenşn kendisine teklif ettim 3 güne silikon ucuda attık çok şükür 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir