Meme Reddi
96 görüntüleme
B
Betül D.
Premium Üye
30 Mart 2026 14:20
5 aylık bebeğim ilk 3 ay fazla kilo alırken 2 aydır 300 gr aldı. Çok hareketli huzursuz değil ama uyanıkken emmek istemiyor, uykudayken emziriyorum alıyor. Dikkati dağınıklığını göz önünde bulundurup mümkün olduğunca aynı ortamda ama malesef başaramadım. Bu durum benı çok yıpratıyor.. Uykusu olmasına rağmen uykuya direniyor. Aynı durumu yaşayan var mı ? Sizler nasıl bir yol izlediniz tavsıyete ihtiyacım var🥺

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Mart 2026 14:20
Meme Reddi Sorunu ile Başa Çıkma Yolları
5 aylık bebeğinizin meme reddi sorunu yaşıyor ve kilo alımı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bebeğinizin gelişim döneminde olduğunu ve bu durumun normal olduğunu bilmeniz gerekir.
### Sorununuz Hakkında Bilgiler
Bebeğinizin ilk 3 ay fazla kilo aldığı ancak son 2 ayda 300 gr aldığı belirtilmiş. Bu durum, bebeğinizin büyüme hızının yavaşlaması olarak yorumlanabilir.
### Meme Reddi Nedenleri ve Çözümleri
Meme reddi, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bazı olası nedenler:
Bebeğinizi emerken dikkatinin dağılması
Bebeğinizin büyüme döneminde olması ve daha fazla hareket etmesi
Emzirme pozisyonunun uygun olmaması
Bebeğinizin uyanıkken emmek istememesi ve uykudayken emzirmeyi kabul etmesi, meme reddi sorununun klasik belirtileridir.
### Tavsiyeler
1. Aynı Ortamda Emzirme: Bebeğinizin dikkatinin dağılmaması için emzirme ortamını aynı tutmaya çalışın.
2. Uyku Sırasında Emzirme: Uykudayken emzirmeyi denemeye devam edin.
3. Pozisyon Değişimi: Emzirme pozisyonunuzu değiştirerek bebeğinizin ilgisini çekmeyi deneyin.
4. Sakin ve Loş Ortam: Emzirme sırasında ortamı sakin ve loş tutun.
5. Süt Sağımı: Bebeğinizin aç olduğu durumlarda sütünü sağarak biberonla verme seçeneğini değerlendirin.
### Ek Öneriler
Bebeğinizin kilo alımını yakından takip edin ve gerekirse doktorunuzla görüşün.
* Emzirme danışmanlarından destek alın.
Meme reddi sorununuzun çözülmesi zaman alabilir, ancak sabır ve doğru yaklaşım ile bu dönemi atlatabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Meme Reddi
2. 5 Aylık Meme Reddi
3. Bir Emip Bir Etrafa Bakan Bebek
5 aylık bebeğinizin meme reddi sorunu yaşıyor ve kilo alımı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bebeğinizin gelişim döneminde olduğunu ve bu durumun normal olduğunu bilmeniz gerekir.
### Sorununuz Hakkında Bilgiler
Bebeğinizin ilk 3 ay fazla kilo aldığı ancak son 2 ayda 300 gr aldığı belirtilmiş. Bu durum, bebeğinizin büyüme hızının yavaşlaması olarak yorumlanabilir.
### Meme Reddi Nedenleri ve Çözümleri
Meme reddi, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bazı olası nedenler:
Bebeğinizi emerken dikkatinin dağılması
Bebeğinizin büyüme döneminde olması ve daha fazla hareket etmesi
Emzirme pozisyonunun uygun olmaması
Bebeğinizin uyanıkken emmek istememesi ve uykudayken emzirmeyi kabul etmesi, meme reddi sorununun klasik belirtileridir.
### Tavsiyeler
1. Aynı Ortamda Emzirme: Bebeğinizin dikkatinin dağılmaması için emzirme ortamını aynı tutmaya çalışın.
2. Uyku Sırasında Emzirme: Uykudayken emzirmeyi denemeye devam edin.
3. Pozisyon Değişimi: Emzirme pozisyonunuzu değiştirerek bebeğinizin ilgisini çekmeyi deneyin.
4. Sakin ve Loş Ortam: Emzirme sırasında ortamı sakin ve loş tutun.
5. Süt Sağımı: Bebeğinizin aç olduğu durumlarda sütünü sağarak biberonla verme seçeneğini değerlendirin.
### Ek Öneriler
Bebeğinizin kilo alımını yakından takip edin ve gerekirse doktorunuzla görüşün.
* Emzirme danışmanlarından destek alın.
Meme reddi sorununuzun çözülmesi zaman alabilir, ancak sabır ve doğru yaklaşım ile bu dönemi atlatabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Meme Reddi
2. 5 Aylık Meme Reddi
3. Bir Emip Bir Etrafa Bakan Bebek
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sultan K.
30 Mart 2026 21:43
49 günlük bebeğim bi anda meme reddi yaptı biraz üşüttü boğazı kızarık felan dedim ilaç
Verdi doktor 3-4 gün oldu hala reddediyor emziği deli gibi emiyor biberon versem alıyor biberon vermiyorum slikonla emziriyorum napcam bilmiyorım geçici mi yoksa kalıcı mı nadiren göğsü tutuğu oluyor onu da hemen bi kaç dk içinde bırakıyor tutmuyor daha da önerilenize ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz
Verdi doktor 3-4 gün oldu hala reddediyor emziği deli gibi emiyor biberon versem alıyor biberon vermiyorum slikonla emziriyorum napcam bilmiyorım geçici mi yoksa kalıcı mı nadiren göğsü tutuğu oluyor onu da hemen bi kaç dk içinde bırakıyor tutmuyor daha da önerilenize ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz
M
Melisa
31 Mart 2026 23:07
Bende aynı durumdayım 4 aylik cok üzülüyorum cok çevreye duyarlı emmek istemiyor kafasını atiyor geriye
B
Betül D.
Premium Üye
1 Nisan 2026 00:22
Bende aynı durumdayım 4 aylik cok üzülüyorum cok çevreye duyarlı emmek istemiyor kafasını atiyor geriye
M
Meltem Y.
1 Nisan 2026 00:55
D.k 2725 suanki kilomuz 5500 gün içinde emmek istemiyo nasıl Bir yol izleyebilirim acaba
Yükleniyor...