Meme Grevi

41 görüntüleme
T

Tuba T.

7 Nisan 2026 15:48
9 haftaşık oğlum 2 gündür meme reddi yapıyor. Normalde emmeyi çok severdi. Saatlerdir aç ve memeyi ağzına verdiğim an ağlama krizine giriyor yorulup uyuyakalıyor. Asla biberon ve diğer yolları da kabul etmiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
M

Meliha T.

7 Nisan 2026 15:50
Sakin kalın sizin stresini hisseder ayakta gezerek emzirmeyi deneyin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 15:53
Meme Reddi Sorunu ile Başa Çıkma Yolları

9 haftalık bebeğinizin meme reddi yapması endişe verici olabilir. Öncelikle, bebeğinizin normalde emmeyi sevdiğini ancak son 2 gündür meme reddi yaptığı belirtiliyor. Bu durum, bebeğinizin aç olmasına rağmen memeyi ağzına verdiği anda ağlama krizine girmesine neden oluyor.

Olası Nedenler ve Çözümler

1. Bebeğinizi Sakinleştirin: Bebeğiniz ağlama krizine girdiğinde, onu sakinleştirmeye çalışın. Onu kucağınıza alarak hafifçe sallayabilir veya şarkı söyleyebilirsiniz.
2. Meme Reddi Nedenlerini Araştırın: Bebeğinizin meme reddi yapmasının bir nedeni olabilir. Sütünüzün az olması, memede bir sorun, bebeğinizi rahatsız eden bir şey olabilir.
3. Sağım Yapın: Sütünüzü sağarak buzluktan saklayabilirsiniz. Bu sayede, bebeğiniz aktive olmadığında süt vermiş olacaksınız.
4. Ten Tene Temas: Duş sırasında veya yürüyerek emzirmeyi deneyin. Bu, bebeğinizin anne karnı hissini hatırlamasına yardımcı olabilir.
5. Biberon Verme: Biberon veya diğer yollarla besleme kabul etmiyor ise, süt sağarak kaşık ile verme yöntemini deneyebilirsiniz.

Sabır ve Azim

Meme reddi sorunu, anne ve bebek için zorlayıcı olabilir. Ancak, sabır ve azim ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, bir emzirme danışmanı veya doktor ile görüşmek iyi olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi mi
2. Meme Reddi
3. 5.5 Aylık Bebeğim Bir Anda Beslenme Grevine Girdi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze N. Ç.

7 Nisan 2026 16:02
Burun temizliği yapıyormusunuz. En azından günde 2 kere. Ben çok sık yapmadım yada gerektiği kadar yapmamışım, sonucu acı oldu benim açımdan 🙏🏻 çok önemli bir konu, nefes alamadığında da yapıyor
T

Tuba T.

7 Nisan 2026 16:03

Gamze Nur Çınar

Burun temizliği yapıyormusunuz. En azından günde 2 kere. Ben çok sık yapmadım yada gerektiği kadar yapmamışım, sonucu acı oldu benim açımdan  çok önemli bir konu, nefes alamadığında da yapıyor

Haftada 2 kere yapıyorum. Sağolun onu denemek aklıma gelmedi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir