Mekonyumlu Bebek
275 görüntüleme
L
Lale
11 Mart 2026 20:53
Merhaba aranızda bebeği mekonyumlu doğan var mı acaba? Varsa bu süreçte neler yaşadınız?
R
Rumeysa H.
11 Mart 2026 20:57
Çok iyi bir deneyim değildi doğduğu gün bulantısı vardı mekonyum yutmuştu. Midesi temizlendi ihtiyaten üç gün yoğun bakımda yattı beslenme bozukluğundan. Şuan 35 günlük gayet iyi durumda
L
Lale
11 Mart 2026 20:59
Çok iyi bir deneyim değildi doğduğu gün bulantısı vardı mekonyum yutmuştu. Midesi temizlendi ihtiyaten üç gün yoğun bakımda yattı beslenme bozukluğundan. Şuan 35 günlük gayet iyi durumda
R
Rumeysa H.
11 Mart 2026 21:02
Peki solunum desteği aldın mı bebeğiniz? Bir de emme problemi var mı? Doğum sırasında fark edilmedi mi sonra mı fark edildi kakasını yaptığı. Benim bebeğim zamanında doğmasına rağmen kakasını yapmıştı solunum desteği verdiler tedirgin nefes alıyordu ikinci gün çıkardılar fakat emme refleksi çok iyi olmadığı için 21 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Merak ediyorum aslında bu süreçte annelerin neler yaşadığını
R
Rumeysa H.
11 Mart 2026 21:03
Başta direkt memeyi almadı 1-2 hafta silikon uç ile emzirdim. Sonrasında bıraktık. Şimdi nasılsınız? Emiyor mu bebeğiniz
L
Lale
11 Mart 2026 21:06
Bebeğim 41+1de doğdu suni sancı aldım sonrasında açılma olmayınca sezaryene alındım. Aspire etmemişti yani solunum sıkıntısı yoktu. Emmesi problemliydi kusuyodu. Yoğun bakımda emzirdiniz mi? O zaman da emmiyor muydu? Benimki midesi yıkanınca koruyucu vs ile rahatladı üç gün kaldı. Sonrasında emmesi kuvvetlendi zamanla.
L
Lale
11 Mart 2026 21:07
Başta direkt memeyi almadı 1-2 hafta silikon uç ile emzirdim. Sonrasında bıraktık. Şimdi nasılsınız? Emiyor mu bebeğiniz
R
Rumeysa H.
11 Mart 2026 21:32
Ağlaması falan güzeldi fakat nefes alırken tedirgin nefes alıyordu o yüzden yoğun bakıma aldılar ikinci günü çıkardılar fakat dediğim gibi ememiyor dediler çok iyi. Beni bir hafta sonra emzirme denemesine çağırdılar fakat iyi değildi. Onlar da günde bir kere biberonla deneme yapıyorlardı az içiyor muş biberonla sonra biz tekrardan emzirme denemesi istedik bebeğim beni orada emdi yoğun bakımdan çıkardık eve getirdik bir daha asla emmedi zaten sütüm de kurudu gitti. Sonraki süreç de kötüydü hala da öyle yani beslenme problemi yaşıyoruz
H
H.
11 Mart 2026 22:23
Ben yenidoğan hemşiresiyim, mekonyum yutan bebeklerde önemli olan bebeğin aktif olmasıdır , yuttuğu mekontum eğer solunum organlarına kaçtıysa zaten solunumu zor olacağı için solunum desteğine ihtiyaç duyar, belki bu süreçte enfeksiyonda gelişir o yüzden zorlu bir süreç olabilir. Bebeğin pasif kalması sebebiyle ve annesinden ayrı olma sebebiyle de emmede zorluk yaşayabilir , fakat mekontumu az yuttu solunum organlarına çok geçmediyse ufak bir aspirasyon bile yeterli gelebilir , bebek zaten aktif olacağı için bir kaç günde taburcu olur .
H
H.
11 Mart 2026 22:27
Benim bebeğime bir sıkıntı yoktu ama beni ilk bir hafta asla emmedi . İkinci hafta göğüs koruyucusuyla az az zorla emzirebildim . Sonra çözümü önce göğsümü sağarak göğüs ucunu belirgin hale getirip vererek sağladım . Öyle bir iki bir iki alıştı çok şükür
L
Lale
11 Mart 2026 22:30
Ben yenidoğan hemşiresiyim, mekonyum yutan bebeklerde önemli olan bebeğin aktif olmasıdır , yuttuğu mekontum eğer solunum organlarına kaçtıysa zaten solunumu zor olacağı için solunum desteğine ihtiyaç duyar, belki bu süreçte enfeksiyonda gelişir o yüzden zorlu bir süreç olabilir. Bebeğin pasif kalması sebebiyle ve annesinden ayrı olma sebebiyle de emmede zorluk yaşayabilir , fakat mekontumu az yuttu solunum organlarına çok geçmediyse ufak bir aspirasyon bile yeterli gelebilir , bebek zaten aktif olacağı için bir kaç günde taburcu olur .
L
Lale
11 Mart 2026 22:31
Benim bebeğime bir sıkıntı yoktu ama beni ilk bir hafta asla emmedi . İkinci hafta göğüs koruyucusuyla az az zorla emzirebildim . Sonra çözümü önce göğsümü sağarak göğüs ucunu belirgin hale getirip vererek sağladım . Öyle bir iki bir iki alıştı çok şükür
H
H.
11 Mart 2026 22:36
Emseydi yoğun bakım süreci uzamayacaktı. İkinci gün çıkardılar solunumu. Enfeksiyon da olmadı. Askeri kışla gibi yoğun bakımdı günde sadece 5 dk gösterdiler. Bebeğime sadece 2 defa dokundum. Sütüm azdı bebeğime temas ettim şarıl şarıl süt geldi.
H
H.
11 Mart 2026 22:38
Sevindim sizin adınıza. Bu arada bebeğimin çenesi geride olduğu için ememiyoemuş sonradan dr a götürdük muanede fark edildi
L
Lale
11 Mart 2026 22:39
Ya nerde hangi hastanede bu , ben Rize’de çalışıyorum annelerimizi günde 2 defa 1 saat bebeklerin yanına alıyoruz 3. Basamak olmasına rağmen, hatta böyle emmede zorluk yaşayanları 3 kez bile alıyoruz yeterki emebilsinler diye . Size bebeği yeterince vermeden nasıl emecekti o bebek ki yada senin sütün nasıl gelebilirdi , gerçekten boşuna süreci uzatmışlar .
N
Nehar K.
19 Mart 2026 15:37
Mersin medikal park hastanesinde. Kğveze bile dokunmamıza izin vermediler. Çok gaddarlardı. O kadar pişmanım ki orda bıraktığıma. Boşu boşuna bebeğim orda sadece yattı başka bi şey olmadı. Günde bi defa biberon denemesi yeterli mi ağızdan besleniyordu ona alışır siz iyi bilirsiniz
Sonra biberom değil de enjektör kullandik mama verdik süt gelmedi çünkü
Emmesi için önce memeyi pompayla vakumladik sonra meme agizdayken enjektorle bir yandan mama verdik. Öyle oyle emmeye başladı. Ama pompa kullandım surekli ki süt gelsin diye. Gelen sutleri de enjektorle verdim
L
Lale
19 Mart 2026 18:53
Bizde oyle yogun bakim vs olmadı. Ama sezaryene alındım acil
Emmesi için önce memeyi pompayla vakumladik sonra meme agizdayken enjektorle bir yandan mama verdik. Öyle oyle emmeye başladı. Ama pompa kullandım surekli ki süt gelsin diye. Gelen sutleri de enjektorle verdim
N
Nehar K.
19 Mart 2026 19:05
Maşallah 🧿 sevindim yoğun bakım geçmişinizin olmamasına 🙏 kaç haftalıkken doğum yaptınız acaba? Bir de risk var mıydı hemen sezeryana alındınız
L
Lale
19 Mart 2026 19:10
40+5 te normal dogum diye gittik suni sancı verdiler tam kanala girmemisti. Sonra suyu patlattilar kakali geldi hemen ameliyata alındık. Sonra kontrolden sonra odaye götürmüşler bebegi ben sonra gittim tabi. Cok geçmiş olsun size dd