Market Arabası Enfeksiyonu

494 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:59
Aşılar, ilaçlar vs gibi şeylere saldıran insanlar bu konulara da özen gösterecek mi bilemiyorum tabii ama benim en az aşı kadar önemsediğim bir konu var çevre hijyeni. Hijyenle strerilizasyonu çoğu zaman karıştırıyoruz ama bir anne olarak çocuğumuzu korumak, bunu yaparken yer yer mikroplarla tanışmasına izin vermek kendi psikolojimizi de hırpalamamak gerek. Bu gün dikkat çekmek istediğim konu Avusturalya’da yaşanan ve maalesef ülkemizde de aynı tabloya denk geldiğim bir durum. Bebeklerimizi market arabası içine koyuyormmuyz ?

Koymayalım. Kendi bebek arabalarında ya da kucağımızda olmaları çok daha güvenli.

Avusturalya’da bir anne 10aylık bebeğini market arabasının oturma yerine oturtuyor. Bebek hepimizin bebeğinin yapacağı şeyi yapıyor ve elleriyle demirleri elliyor , tutacakları ağzına sokuyor. 1 gün sonra ise şiddetli kusma,ağır bir ishal ve yüksek ateş ortaya çıkıyor.

Bebeğe yapılan testlerde salmonells ve rsv tanısı konuluyor. Tablo kötüleşince bebek yoğun bakıma alınıyor tanısı hızlı konduğu için iyileşiyor ama süreç oldukça yıpratıcı.

Alışveriş sepetleri çiğ ete vs dokunan insanların. Para sayan insanların , hasta insanların sık sık temas ettiği eşyalardır. Bebeğiniz dursun diye , istedi diye lütfen değerlere oturtmayalım 🙏🏼 RSV nin oldukça arttığı şu dönemde azami özen gösterelim ♥️
Betül �.

Betül ..

3 Mart 2026 00:47
Çok teşekkür ederim.Bu koşulda probiyotiğe devam edelim mi peki?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

3 Mart 2026 00:48
Betül 🧸
Çok teşekkür ederim.Bu koşulda probiyotiğe devam edelim mi peki?
Bir süre daha devam edebilirsiniz. Belki Bigaia da deneyebilirsiniz ben oğluma onu veriyorum içerisindeki mikrobiyata sayısını bir karşılaştırın derim şimdi tam hatırımda değil. Sürekli kullanamazsınız tabii ama marka değiştirin 2 günde 1 verin gibi kendi yapmasını yumuşak kıvamda yapmasını sağlamaya çalışın
Betül �.

Betül ..

3 Mart 2026 00:52
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Bir süre daha devam edebilirsiniz. Belki Bigaia da deneyebilirsiniz ben oğluma onu veriyorum içerisindeki mikrobiyata sayısını bir karşılaştırın derim şimdi tam hatırımda değil. Sürekli kullanamazsınız tabii ama marka değiştirin 2 günde 1 verin gibi kendi yapmasını yumuşak kıvamda yapmasını sağlamaya çalışın
Tekrardan çok teşekkür ederim…İlginiz alakanız için..🙏🏻🌸
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

3 Mart 2026 00:56
Betül 🧸
Tekrardan çok teşekkür ederim…İlginiz alakanız için..🙏🏻🌸
Ne demek rica ederim. Dilediğiniz zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.💕♥️
Betül �.

Betül ..

3 Mart 2026 00:56
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Ne demek rica ederim. Dilediğiniz zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.💕♥️
Harikasınız🌹💞
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

3 Mart 2026 00:57
Betül 🧸
Harikasınız🌹💞
Bilmukabele 🙏🏼
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir