Market Arabası Enfeksiyonu

141 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:59
Aşılar, ilaçlar vs gibi şeylere saldıran insanlar bu konulara da özen gösterecek mi bilemiyorum tabii ama benim en az aşı kadar önemsediğim bir konu var çevre hijyeni. Hijyenle strerilizasyonu çoğu zaman karıştırıyoruz ama bir anne olarak çocuğumuzu korumak, bunu yaparken yer yer mikroplarla tanışmasına izin vermek kendi psikolojimizi de hırpalamamak gerek. Bu gün dikkat çekmek istediğim konu Avusturalya’da yaşanan ve maalesef ülkemizde de aynı tabloya denk geldiğim bir durum. Bebeklerimizi market arabası içine koyuyormmuyz ?

Koymayalım. Kendi bebek arabalarında ya da kucağımızda olmaları çok daha güvenli.

Avusturalya’da bir anne 10aylık bebeğini market arabasının oturma yerine oturtuyor. Bebek hepimizin bebeğinin yapacağı şeyi yapıyor ve elleriyle demirleri elliyor , tutacakları ağzına sokuyor. 1 gün sonra ise şiddetli kusma,ağır bir ishal ve yüksek ateş ortaya çıkıyor.

Bebeğe yapılan testlerde salmonells ve rsv tanısı konuluyor. Tablo kötüleşince bebek yoğun bakıma alınıyor tanısı hızlı konduğu için iyileşiyor ama süreç oldukça yıpratıcı.

Alışveriş sepetleri çiğ ete vs dokunan insanların. Para sayan insanların , hasta insanların sık sık temas ettiği eşyalardır. Bebeğiniz dursun diye , istedi diye lütfen değerlere oturtmayalım 🙏🏼 RSV nin oldukça arttığı şu dönemde azami özen gösterelim ♥️
S

Seher S.

2 Mart 2026 16:09
Ahh çok üzücü bir şeyi merak ettim peki bebek direkt ağzını oraya sürmese ama ellerini sürdüğü için elini ağzına götürdüğünde de bu salmonella riski var mı acaba?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 16:11

Seher S

Ahh çok üzücü bir şeyi merak ettim peki bebek direkt ağzını oraya sürmese ama ellerini sürdüğü için elini ağzına götürdüğünde de bu salmonella riski var mı acaba?

Aynı risk yine var maalesef. Ve bulaşması çok kolay hastalık bebekler için. 😞
S

Seher S.

2 Mart 2026 16:13
Çok dikkat ediyorum ama sonra adımız pimpirilli oluyor. Bebeğimi öpmeyin diye uyarmaktan dilimde tüy bitti ama ne elinini ne yanağını sormadan öpüyorlar iş işten geçmiş oluyor şimdi biz de hastayız antibiyotik ve ventolin başladık
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 16:16

Seher S

Çok dikkat ediyorum ama sonra adımız pimpirilli oluyor. Bebeğimi öpmeyin diye uyarmaktan dilimde tüy bitti ama ne elinini ne yanağını sormadan öpüyorlar iş işten geçmiş oluyor şimdi biz de hastayız antibiyotik ve ventolin başladık

Öptürmeyin bırakın sizi manyak ilan etsinler. Ben yazın sineklik takıyorum bebek arabasına kışın yapmurluk böylece kimse dışarıda müdahale edemiyor evime de misafir kabul etmiyorum oğlum doğduğundan beri programım da oldukça yoğun zaten. Oğlumu yetiştirme tarzımı eleştiren kimseyle de görüşmüyorum. Hayatım boyunca hiçbir bebeği temas ederek sevmedim. Kimse 2 dk sevecek diye ben gecelerce yavrumun kıvranmasını izleyemem kimsenin öyle bir lüksü yok kusura bakan da baksın. Tertemiz pimpirikli olmayalım kendi ruh sağlığımızı ca koruyalım ama göz göre göre de müdahale etmesinler değil mi :)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 16:17
Çok geçmiş olsun fakat ventolşn varsa astım vardır o zaman antibiyotik olmaz Osman hocamla hep savaştığımız konu bu şu an ilaçlardan biri fazladan kullanılıyor :(((( onun yerine bol bol burun yıkama yapın ve buhar olarak serum duyu vererek tapotman yapın bana soracak olursanız
Yeter O. .

Yeter O. ..

2 Mart 2026 16:51
Geçen bende koymuştum Ayça hanım ilk defa iyiki söylediniz birdaha olmaz 🙏
B

Büşra K. ..

2 Mart 2026 17:24
Ayça Hanım konudan bağımsız aşı dediğiniz için söylüyorum iki kızım var aşıları topuk kanları alındı fakat epistein olaylarından sonra herkesin kafasında şüphe oluşmuştur bugün instgramda gördüm aynen şöyle yazıyordu bebeğinize aşı yapmak isteyenler bebek kanı içmiş diye başka bir sayfada çocuk felci ile ilgili yazı gördüm adam aynen şöyle aktarmış yıllar önce Amerika türkiyedeki okullara süt dağıtmış çocuk bu sütü eve getirmiş dedesi içmesine izin vermemiş sütü köpeğe ver demiş köpek sütü içmemiş şimdi bizim sütümüzü ver demiş dedesi köpek evdeki ineğin sütünü içmiş daha sonra Türkiyede çocuk felci vakaları artmış Amerika Türkiyeye çocuk felci aşısı satmış yani sağlıkçı değilim haliyle konuya hakim de değilim daha önce konu başlığı da açmıştım kafam karıştı diye başka bir hanımefendi daha açmıştı hatırlıyorum siz bize bilgi verir misiniz
B

Büşra K. ..

2 Mart 2026 17:27

Büşra Kılıçaslan

Ayça Hanım konudan bağımsız aşı dediğiniz için söylüyorum iki kızım var aşıları topuk kanları alındı fakat epistein olaylarından sonra herkesin kafasında şüphe oluşmuştur bugün instgramda gördüm aynen şöyle yazıyordu bebeğinize aşı yapmak isteyenler bebek kanı içmiş diye başka bir sayfada çocuk felci ile ilgili yazı gördüm adam aynen şöyle aktarmış yıllar önce Amerika türkiyedeki okullara süt dağıtmış çocuk bu sütü eve getirmiş dedesi içmesine izin vermemiş sütü köpeğe ver demiş köpek sütü içmemiş şimdi bizim sütümüzü ver demiş dedesi köpek evdeki ineğin sütünü içmiş daha sonra Türkiyede çocuk felci vakaları artmış Amerika Türkiyeye çocuk felci aşısı satmış yani sağlıkçı değilim haliyle konuya hakim de değilim daha önce konu başlığı da açmıştım kafam karıştı diye başka bir hanımefendi daha açmıştı hatırlıyorum siz bize bilgi verir misiniz

@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir