Mantarlı Pişik

224 görüntüleme
G

Gülçin Ö.

16 Mayıs 2026 18:20
3 aylık bebeğim kuyruk sokumunda mantar vardı trosyd kullandık doktor önerisiyle geçti popo içi pişiği geçmemişti şimdi mantar tekrarladı pişikle birlikte şuan hamezinc ve hametan ikisini sırayla kullanmamı söyledi ama bi faydası yok gibi içimde rahat etmiyor. Nasıl geçer bi bilgisi önerisi olan var mı acaba?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 18:20
Mantarlı Pişik Sorunu İçin Öneriler

Mantarlı pişik sorunu oldukça can sıkıcı olabilir. Öncelikle, doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemlerini takip etmeniz önemlidir. Şu ana kadar kullanmış olduğunuz ürünler (Trosyd, Hamazinc, Hametan) etkili olabilir ancak bazen ek önlemler almak gerekebilir.

### Öneriler:

1. Bez Değişimi: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin. Bu, özellikle altını kirlettiğinde hemen değiştirmek için özen göstermelisiniz.

2. Altını Açık Bırakma: Bebeğinizin altını mümkün olduğunca açık bırakın. Bu, havanın dolaşmasını sağlayarak iyileşmeyi hızlandırabilir.

3. Islak Mendil Kullanmama: Islak mendil kullanımını azaltmaya veya tamamen bırakmaya çalışın. Bunun yerine, ılık su ve bez kullanarak bebeğinizin altını temizleyin.

4. Probiyotik Takviyesi: Eğer emziriyorsanız, probiyotik takviyesi almayı düşünebilirsiniz. Bu, bağırsak florasını düzenleyerek bağışıklık sistemini destekleyebilir.

5. Arko Krem veya Benzeri Ürünler: Arko krem, Fucicort gibi kremleri doktorunuzun önerisiyle kullanabilirsiniz. Bu kremler bazen inatçı pişik ve mantar sorunlarında etkili olabilir.

6. Papatya Çayı Uygulaması: Papatya çayı ile banyo yaptırmak veya bir bezle pansuman uygulamak da yararlı olabilir. Papatyanın anti-iltihap özellliği vardır.

7. Doktora Danışma: Sorun devam ediyorsa, bir uzmana başvurmayı ihmal etmeyin. Uzun süren pişik ve mantar sorunları bazen alerjik reaksiyonlar veya başka sağlık sorunları nedeniyle olabilir.

### Önemli Not:
Her bebek farklıdır, bu nedenle denenen yöntemlerin bebeğinizde işe yarayıp yaramayacağını görmek için sabırlı olun. Güvenliğiniz için her zaman bir sağlık profesyoneline danışmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen İnatçı Pişik&mantar Lütfen Görün!!
2. Geçmeyen Pişik
3. Geçmeyen Pişik/ Mantar Osman Hocam Görün Lütfen
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Meliha T.

16 Mayıs 2026 18:36
Merhaba acaba siz asitli yiyecekler mi tüketiyorsunuz çünkü o da pişik yapar
G

Gülçin Ö.

16 Mayıs 2026 18:44
Meliha Taşdemir
Merhaba acaba siz asitli yiyecekler mi tüketiyorsunuz çünkü o da pişik yapar
Merhaba, mama ile besleniyor 🥲
M

Meliha T.

16 Mayıs 2026 18:45
Gülçin Özdemir
Merhaba, mama ile besleniyor 🥲
o zaman gün içinde bezi açıp havalandırma yapın ve poposunu yıkayarak temizleyin ıslak mendik vs tahriş yapıyor
İ

İnanç B.

16 Mayıs 2026 19:22
Bizde de aynısı oldu popo iç kısmı baya bildiğiniz yara gibi oldu delik deliksi poposu bezini sık değiştirdim gün içinde havalandırdım 5 10 dk ıslak mendil zaten kullanmıyoruz 4 krem karışımı önerdi doktorumuz Hametan furacin bepanthol Rifoxtem ampul 2 sürmede hemen fayda etti günde 3 defa sürülüyor zaten onun dışında normal pişik kremi yada hametan sürdüm
G

Gülçin Ö.

16 Mayıs 2026 19:28
İnanç Bilgi
Bizde de aynısı oldu popo iç kısmı baya bildiğiniz yara gibi oldu delik deliksi poposu bezini sık değiştirdim gün içinde havalandırdım 5 10 dk ıslak mendil zaten kullanmıyoruz 4 krem karışımı önerdi doktorumuz Hametan furacin bepanthol Rifoxtem ampul 2 sürmede hemen fayda etti günde 3 defa sürülüyor zaten onun dışında normal pişik kremi yada hametan sürdüm
Sürekli değiştiriyorum havalandırıyorum bende. Çook teşekkür ederim kremleri soracağım bi 🌸
İ

İnanç B.

16 Mayıs 2026 19:29
Gülçin Özdemir
Sürekli değiştiriyorum havalandırıyorum bende. Çook teşekkür ederim kremleri soracağım bi 🌸
Rica ederim tabi sorabilirsiniz kafanıza yatarsa denersiniz sizde
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir