Mama ve Emzirme

68 görüntüleme
B

Büşra T.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 21:19
Hocam merhaba bebeğim 40 günlük, 3 hafta önde sütüm 60 cc altında geldi, bebeğimde sarılık olduğu için doktorun söylemesi üzerine mama ve emzirmeyi birlikte veriyorum, 2.5 saatte bir besliyorum mama kaç cc hazırlanmalıdır? Önce hangisini vermeliyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mayıs 2026 22:04
40 günlük bebeğinizi emzirme ve mama ile besleme konusunda bilgi verelim.

Her bebek farklıdır, ancak genel olarak 40 günlük bebekler için önerilen mama miktarı 30-60 cc'dir. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine mama ve emzirmeyi birlikte veriyorsunuz.

Öncelikle emzirmeyi denemek ve sonra mama ile desteklemek iyi bir yaklaşım olabilir. Önce emzir, sonra mama ver.

Mama miktarını belirlerken bebeğinizin kilosunu ve yaşını dikkate almalısınız. Genel olarak, 30 cc su için 1 ölçek mama önerilir.

Mama hazırlarken:

30 cc su + 1 ölçek mama
60 cc su + 2 ölçek mama

deneyebilirsiniz.

Bebeğinizi 2.5 saatte bir besliyorsanız, günlük mama miktarını hesaplayabilirsiniz.

Günlük mama miktarını hesaplamak için:

Bebeğinizin kilosunu (kg) ile 150 cc'yi çarpın.
Çıkan sonucu, besleme sıklığınıza bölün.

Örneğin, 40 günlük bebeğinizin kilosu 3 kg ise:
3 kg x 150 cc = 450 cc (günlük mama miktarı)
450 cc / 9-10 besleme (2.5 saatte bir) = 45-50 cc

Bebeğinizi emzirdikten sonra, ihtiyacına göre mama ile destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Miktarı
2. Mama Miktarı
3. Anne Sütü Haricinde Mama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Duygu B.

30 Mayıs 2026 22:11
Benim de bebeğimde uzamış sarılık vardı, doktorum önce emzir sonra mama ver dedi. Ben de önce emzirdim sonra 1 ölçekle hazırladığım mamadan verdim. İlk başlarda mamanın yarısından fazlasını içiyorken, zamanla 10 gün içinde emzirdikçe hem sütüm arttı hem de bebeğim sonrasında mama içmek istemedi. Mamayı tamamen kestik, kilo alımı da iyi. Ayrıca sarılık değerleri de güzel düştü.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir