Mama

37 görüntüleme
L

Leyla S.

6 Nisan 2026 02:14
Bebeğime günde bir kez sabah olmak üzere bir yemek kaşığı yulaflı kaşık maması ve bir kaşık sulu formül mamayı karıştırarak veriyorum. Kilo alımı düzeldi gibi. Anne sütü de veriyorum her fırsatta. Ayrıca ek gıda taşımlarına başladık. Sebzeleri tattırıyorum. Bugün önce patates tattırdım sevmedi. Elma tattırdım sevdi. Bahsettiğim kaşık mamasını severek türetiyor. Her gün sabah onu verip sonra tadımlara devam mı edeyim. Kaşık manayı akşam da versem problem olur mu @Ai Asistan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 02:14
Ek Gıda ve Kaşık Mama Kullanımı

Bebeğinizin kilo alımı düzeldiği için sevindirici. Anne sütü, ek gıda ve kaşık mamayı bir arada kullanıyorsunuz.

Kaşık Maması Kullanımı

Kaşık maması, ek gıda döneminde bebeğe farklı tatlar kazandırarak beslenmeyi destekler.
Sabahları bir yemek kaşığı yulaflı kaşık maması ve bir kaşık sulu formül mamayı karıştırarak veriyorsunuz.
Kaşık mamayı akşam da vermek problem teşkil etmez. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır:

1. Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için aşırı yüklenmeden kaçınmak gerekir.
2. Kaşık mamayı iki öğün olarak değil, bir öğün olarak sürdürmeniz ve öğünleri dengelemeniz önerilir.
3. Ek gıdaya başlarken sebze ve meyve püresi gibi gıdalarla başlamak, sonra kaşık mamayı eklemek daha doğru bir yaklaşım olabilir.

Ek Gıda ve Tadımlar

Patates ve elma tattırmışsınız. Bebeğiniz elmayı sevmiş, patatesi sevmediği için endişe etmeyin.
Her gün sebze ve meyve tadımlarına devam edebilirsiniz.
Bebeğinizin tepkilerini izleyerek, sevdiği ve sevmediği gıdaları kaydetmeniz ve ona göre planlama yapmanız önemlidir.

Sonuç

Kaşık mamayı sabah veya akşam bir öğün olarak verebilirsiniz.
Ek gıdaya devam edin ve anne sütünü de ihmal etmeyin.
* Bebeğinizin beslenme durumunu ve kilo alımını izleyerek, doktorunuzla düzenli görüşmeler yapmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaşık Mama Kullanan Var mı
2. Beş Ay Kilo Azlığı ve Ek Gıda
3. Kaşık Maması Kullanıyor Musunuz?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir