Lohusa Depresyonu
208 görüntüleme
Ş
Şerife K.
28 Eylül 2025 15:31
15 gün önce doğum yaptım. Lohusa depresyonu yaşıyorum sanırım. Bebek uyurken asla uyuyamıyorum ve dinlemiyorum geceleri de bebek zorluyor çünkü. Sütüm de az olduğu için bazen doymuyor mecburen mama veriyorum ve bu da beni çok üzüyor. Sanki bebeğime zarar veriyorum gibi hissediyorum. Geceleri bebeğim uyumayınca çok sinirleniyorum. Bu durumu yaşayan ve atlatan var mı,bebek uyurken uyumayı nasıl başarıyorsunuz😔
A
Anonim
28 Eylül 2025 15:34
Ben de doğum yapalı 13 gün oldu ben başaramıyorum uyumayı ve 13 gündür zombi gibi dolanıyorum psikolojim yerle bir gerçekten
C
Cansu E. B.
28 Eylül 2025 15:53
23. günden yazıyorum sütüm yetmiyor uyuyamıyorum hala yetersiz hissediyorum. allah yardımcımız olsun
F
Fulcan G.
28 Eylül 2025 16:04
Canim guzel anneler, etrafimdakilerin bana soylediklerini dinlerken gozlerimden yaslar akardi, bu gunlerin gececegine asla inanmazdim. Biliyorum inanmasi guc ama neredeyse 3 ay olacak. Bebegim hala uyumuyor ama dogum sonrasi hormonlar birazcik yatistikca insanin umudu yeseriyor. Dayanin, gun sayin, gunu kurtarmaya bakin. Kendime hep soyledigim sozleri size de umut olur diye paylasmak istedim. Sevgiler.
Ö
Özden E.
28 Eylül 2025 16:40
Hepinize kocaman sarılıyorum 💕 13.aydan bildiriyorum.çol ağır lohusalık geçirdim.herkes geçecek dediğinde daha da sinirleniyordum.Ama geçiyormuş.hissettiğiniz her duygu çok normal.öfkenizde buna dahil.yardım istemekten çekinmeyin, eşinize ailenize vs mutlaka söyleyin. Uyumaya zorlamayın kendinizi, bebek uyuduğunda yatın sadece uzanın. Bırakın ev dağınık kalsın, pis olsun. Herşey düzelecek, destek almaktan çekinmeyin. Hepimiz harika anneleriz, kendinize güvenin ❤️
A
Aylin E. ..
28 Eylül 2025 17:01
İlk beş gün gözümü bile kırpamadm ya uykusunda bir şey olur süt boğazına kaçar ben yanında uyur kalırsam diye o kadar iyi anlıyorum ki sizi ama hepsi geçecek emin olun 4. Aydan sesleniyorum bebeğin ayı dolunca belki daha kısa sürede birbirinize öyle alışacaksınız ki gündüz uykularında sarılıp uyuyacaksınız uyanınca size bakıp en az beş dakika gülücükler saçacak 💖 bunlarınhepsi bir süreç hepimiz yaşadık yaşıyoruz kendinize yüklenmeyin stres yapmayın lütfen her şeyi akışına bırakın mama ile beslemek sizi kötü bir anne yapmaz onun sadece sizin saf sevginize ihtiyacı var bebeğiniz için bu kadar kaygılanmanızda onu ne kadar önemsediğinizi gösteriyor kendinizi üzmeyin zamanla hepsi azalacak her şeyi akışına bırakın sevgiyle kalın 🌸
O
Oya K.
28 Eylül 2025 17:18
Merhabalar güzel anneler🌸 bende 7,5 aydan size sesleniyorum. Benim loğusalık dönenimde çok ağır geçti bebeği kimseye vermiyor sadece ben ilgilenmeliyim sadece ben iyi bakarım gibi düşünüyordum. Şu an dönüp bakıyorum da kendime eziyet ediyormuşum. Bu günler de geçicek ilk zamanlar zor oluyor ama destek alın bebek uyuyunca dinlenin kendinize zaman ayırmaya çalışın destek bu dönemde çok çok önemli 🤍 siz her koşulda çok güzel annesiniz 💕
M
Mevlüde Ş. ..
28 Eylül 2025 18:06
Bende 19 gün önce doğum yaptım inanın aynı duyguları yaşıyoruz bende aynı şekilde uyuyamıyorum dinlenemiyorum sürekli ağlıyorum en ufak bebek uyumayınca ağlayınca stres oluyorum kaygılıyım mutsuzum yavaş yavaş geçiyor gibi ama dalgalanmalar hep var ben açıkcası psikolojik destek alacağım tavsiyedir profesyonel birileriyle sohbet etmek inanın bence iyi gelecektir herkes bu zamanların geçeceğini söylüyor ama şuan eminim hepimize geçmeyecek gibi geliyor 💕🥹
Ş
Şeyma E.
29 Eylül 2025 02:44
Canım benim öncelikle sana kocaman sarılıyorum. Yaşadıkların o kadar normal ki tek sen değilsin inan. 5yaşında büyük oğlum küçüğüm 1.5 şu an ve ilk çocuğumu doğum yaptığımds o kadar ağır yaşadım ki o depresyonu anlatamam. Etrafımdaki herkes birşey söylüyo her kafadan bi ses çıkıyo ben hepsini dinleyeyim derken hiç bişeyi yapamıyorum kendim uyumayı yemek yemeyi dahi beceremiyorum geçtim bebeği uyutmayı doyurmayı, ben bu kadar dağılmışken sütüm yetmiyormuş meğer onu bile anlamadım çocuğumu günlerce ağlattım her mama verişimde vicdan azabı çektim hiç detaya girmeyeceğim ama şimdi düşününce kabus gibi günlerdi yemin ederim. Bebeğe asla alışamadım sanki birisi emaneten bıraktı bi işim var iki saat bakıver dedi gitti gelip alacak gibi hissettim haftalarca bağlanamadım etrafımda çok yakınlarıma bunu söylediğimde bi sorun var burda diyip destek olmak yerine sus Allahın gücüne gider diyip susturmayı ve yine boş beleş kucağa alıştırma tavsiyelerine devam ettiker uffff şimdi düşününce gerçekten hayatımın en karanlık dönemi. Ama sana bişey söyleyeyim mi öyle bir geçiyor ki sen bile inanamıyorsun. Herkes az ya da çok yaşıyor bu dönemi. Sadece ama sadece bebeğine odaklan başka herşey ikinizin dışında kalsın kocaman bi balon hayal et kafanda bebeğinle kendini o balonun içine hapset ve sadece sana iyi gelenlerin içeri girmesine izin ver. Bol bol sarıl bebeğine sarıldıkça oksitosin dolacaksın kafasını kokla bol bol o koku hormonlarını harekete geçirecek aranızda bağın güçlenmesine yardım edecek. Ama hepsinden önce ve en önemlisi sen dünyaya koskocaman bir can getirdin ve bu bir insanın hayatı boyunca yaşayabileceği en zor en yorucu en yıpratıcı olay. Kendine yorulmak için izin ver. Yorgunluğunu kabullen ve içnden ağlamak geldiğinde asla susturma onu. Bedenin yorgun 9ay bir başka bedeni büyüttü ve dünyaya gelişine aracılık etti ruhum yorgun başka bir ruha ev sahipliği yapıp onu dünyayla tanıştırdı. Deliksiz uykuların kendine ayırdığın zamanların bol kahkahaların hepsi geri gelecek söz veriyorum ama şimdi yorgun olma zamanı bırak bunu da tatmak gerekiyor dibine kadar yorgunum demen gerekiyor. Amahepsi geçiyor söz veriyorum bu geçmeseydi ben ikinciyi asla doğuramazdım 🥲