Kulak Enfeksiyonu mu

69 görüntüleme
R

Raziye K.

24 Mart 2026 14:16
Üç gün ateş oldu dolvenle düştü kulak ağrısı vardı doktora bugün gittik tek kulak kırmızı dedi antibiyotik başladı henüz vermedim viral başlangıç gibi ateş çok hızlı yükseldi başka belirtiler sonradan oldu şimdi burnu akıyor ateş yükselirse huysuz yoksa keyfi yerinde kulak ağrısı da inatçı değil iki kez otipax kullandım burun açmada otrivin ve sf kullanıyorum çinko ve dolven veriyorum antibiyotik başlamak için biraz daha takip etmek istiyorum çocuğa zararı olur mu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mart 2026 14:37
Kulak enfeksiyonu teşhisi konmuş durumda, ancak doktorunuz antibiyotiği şimdilik vermeyecek, bunun yerine durumu biraz daha takip etmek istiyor. Bu yaklaşımın çocuğunuzun sağlığı için bir zararı olmayacaktır. Aksine, gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesine yardımcı olabilir.

Antibiyotiklerin etkili olduğu durumlar genellikle bakteriyel enfeksiyonlardır. Eğer çocuğunuzun enfeksiyonu viral kaynaklıysa, antibiyotik tedavisi işe yaramayacaktır. Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu izleyerek, enfeksiyonun viral mi yoksa bakteriyel mi olduğunu belirleyebilir.

Şimdilik, çocuğunuzun ateşini kontrol altına almak, burun akıntısını yönetmek ve kulak ağrısını hafifletmek için kullandığınız ilaçları (otopax, otrivin, sf, çinko ve dolven) kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ancak, eğer çocuğunuzun ateşi tekrar yükselirse, huysuzluk veya kulak ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla temas kurarak durumu bildirin ve gerekli görülen adımları atın.

Genel olarak, şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Çocuğunuzun ateşini izlemeye devam edin.
2. Belirtileri yakından takip edin.
3. Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmaya devam edin.
4. Çocuğunuzun durumunu izleyerek, gerektiğinde doktorunuzla temas kurun.

Umarım, çocuğunuzun durumu kısa sürede düzelir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Enfeksiyonu
2. Kulak Enfeksiyonu
3. Klamoks Antibiyotik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir