Kulak Enfeksiyonu

35 görüntüleme
G

Gülşen A.

9 Nisan 2026 01:53
Kızım birkaç gün sonra 1 yaşına girecek kulak enfeksiyonu oldu. Ateşi çıktı acile götürmeden calpol verdim düştü de enfeksiyon var kulağında kulak zarını göremiyorum 2 damla kullanın geçmezse antibiyotik başlayalım. Ateş olsa da olmasa da günde 2 dolven verelim ödemi alsın eğer ateş olursa calpol dolven dönüşümlü dedi. Şimdi tekrar ateşi yükseldi dolven dozu nedir? De belirtmemiş. 10.5 kg
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 01:53
Merhaba,

Kulak enfeksiyonu teşhisi konmuş ve doktorunuz dolven ve calpol kullanmanızı önerdiği için öncelikle doktorunuzun tavsiyelerine uymanızı öneririm.

Dolven dozu ile ilgili genel bir bilgi paylaşabilirim. Dolven dozu genellikle çocuğun kilosuna göre belirlenir. Çocuğunuzun kilosu 10.5 kg ise, dozunu şu şekilde belirleyebilirsiniz:

Dolven syrup genellikle 1-2 mg/kg dozunda verilir.
Örneğin, 10.5 kg bir çocuk için doz 10.5 x 1 mg = 10.5 mg veya 10.5 x 2 mg = 21 mg olur.

Doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca, ateş tekrar yükseldiğinde ve çocuğunuzun durumu kötüleştiğinde acil serviste tekrar değerlendirme yapılabilir.

Çocuğunuzun sağlığı için gerekli tüm tedbirleri alıp, doktorunuzun önerilerine uyarak, en kısa sürede iyileşmesini diliyorum.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Acil
2. İlaç Dozu Ne Kadar Olmalı
3. Dirençli Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir