Kulak Enfeksiyonu

50 görüntüleme
D

Dilek P.

3 Nisan 2026 04:51
Kızım 29 aylık salı günü ateşlendi 38.5 üstü ateşi vardı ateş gece başladı bir kez kustu soyundurdum öyle yatırdım ara ara düştü sonra tekrar çıktı gündüz 15 gibi hastaneye götürdük hep ateş olduğu için orda ateşi 37.3 çıktı doktor muayene etti burun akıntısı var mı dedi o sırada yok ben akıntı yok ama gezi hafif tıkalı gibi dedim kulaklarına baktı kulak enfeksiyonu dedi ama ağrısı falan yoktu sonra doktor ağır antibiyotik yazıyorum falan deyince bi tereddüte girdim başka hastaneye gittim orda ateşi38.7 çıktı muayene eden doktor boğaz enfeksiyonu dedi ama kulaklarına bakmadı antibiyotik verdi ateş düşürücü verdi ateşi ilacı verince ateşi orda düştü doktora dedim antibiyotik vermesem geçer mi hafif kızarıklık var iki gün bekle ilerlerse başlarsın dedi eve gelince ertesi güne kadar ateşi çıkmadı sabah burun akıntısı ve öksürük başladı Şuan doktorların hangisinin dediğini yapıcam bilemiyorum bugün bizraz daha iyidi kızım ama antibiyotik versem mi vermesemmi bilemedim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 05:01
Kulak Enfeksiyonu ve Antibiyotik Kullanımı

Kızınızın kulak enfeksiyonu teşhisi konuldu ve doktorlar farklı antibiyotik önerileri verdi. Bu durumda, hangi doktorun önerisine uymak konusunda tereddüte girdiniz.

Kulak Enfeksiyonu Belirtileri: Kulak enfeksiyonu genellikle ateş, kulak ağrısı, burun akıntısı ve öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkar. Kızınızda ateş, burun akıntısı ve öksürük gibi belirtiler mevcut.
Antibiyotik Kullanımı: Antibiyotikler bakteri enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Kulak enfeksiyonları genellikle bakteri kaynaklıdır, bu nedenle antibiyotik tedavisi etkili olabilir.

Doktorların Önerileri

İlk Doktor: Kulak enfeksiyonu teşhisi koydu ve ağır antibiyotik yazdı.
İkinci Doktor: Boğaz enfeksiyonu teşhisi koydu ve antibiyotik verdi.

Hangi Doktora Uymak?

Her iki doktorun önerisini değerlendirirken, kızınızın belirtilerini ve sağlık durumunu dikkate almalısınız.

Antibiyotik Kullanımının Faydaları: Antibiyotik kullanımı, enfeksiyonun hızlı bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olabilir.
Antibiyotik Kullanımının Riskleri: Antibiyotiklerin yan etkileri olabilir ve aşırı kullanımı direnç gelişimine yol açabilir.

Öneriler

1. Kızınızın belirtilerini izleyin ve doktorlarla iletişimde kalın.
2. Antibiyotik kullanımının faydaları ve riskleri hakkında doktorlarla konuşun.
3. Kızınızın sağlık durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktorlara danışarak tedavi planını ayarlayın.

Kızınızın sağlığı için en uygun kararı vermek amacıyla doktorlarla işbirliği yapmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş
3. Kulak Enfeksiyonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir