Kulak Enfeksiyonu
67 görüntüleme
Z
Zeynep Ç.
27 Mart 2026 19:13
Oglum pazar günü grip oldu burun akintisi yogun balgam serum suyu ile burun yikama yaptim serum suyu ile havada verdim ama halsizlesti balgami yogunlasinca pazartesi aile dr götürdüm cigerleri temiz ama balgam cok kotulesirse ventolin cortair ile hava tak dedi 3 gün taktim ama hala balgam cigerde degil bogaz burunda idi dün birden kulagim agriyor diye aglamaya basladi tekrar aile dr gittik kulak enfeksiyonu dedi eve geldik aglamasi durdu sordugumda agirmiyor diyo ates yok huzursuzluk yok gece de uyudu sadece balgamli oksurukten dolayi kusma var arada belkide enfeksiyondan mi bilemiyorum ama genel hali cok iyi olunca antibiyotik vermek istemedim ve bugunde kbb dr gittim oda kulaklarinda enfeksiyon vsr dedi antibiyotik kullan 10 gun dedi dolven ile ama cocugumda ne ates ne ağrı var böyle olunca da icim hic rahat olmuyor antibiyotik vermeye acaba vermesem iyilesir mi daha kötü olursa diye korkuyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 19:30
Kulak Enfeksiyonu ve Antibiyotik Kullanımı
Çocuğunuzun kulak enfeksiyonu teşhisi konulmuş ve kulak burun boğaz (KBB) doktoru 10 gün süreli antibiyotik tedavisi önerilmiş. Ancak çocuğunuzda ateş, ağrı veya huzursuzluk gibi belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermekte tereddüte düşüyorsunuz.
Antibiyotik Kullanımının Önemi
Kulak enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Antibiyotikler, enfeksiyonun neden olduğu semptomları hafifletmeye ve komplikasyonları önlemek için kullanılabilir.
Semptomların Olmaması ve Antibiyotik Kullanımı
Çocuğunuzda belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermemeniz gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kulak enfeksiyonları bazen asemptomatik (belirti göstermeyen) olabilir. Bu durumda bile antibiyotik tedavisi enfeksiyonun yayılmasını önlemek ve komplikasyonları azaltmak için kullanılabilir.
Doktorunuzun Önerisine Uymanız Önerilir
KBB doktoru 10 gün süreli antibiyotik tedavisi önerdiyse, bu öneriye uymanız en iyisi olacaktır. Antibiyotik tedavisi, enfeksiyonun tamamen temizlenmesini sağlayarak komplikasyonları önleyebilir.
İlaç Kullanımı ve Yan Etkiler*
Antibiyotik tedavisi sırasında çocuğunuzun yan etkileri izlenmesi önemlidir.
* Doktorunuzun önerdiği doz ve süreye uyarak antibiyotik tedavisi uygulayabilirsiniz.
Sonuç
Çocuğunuzun kulak enfeksiyonu teşhisi konulmuş ve antibiyotik tedavisi önerilmiş. Belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermekte tereddüte düşüyorsunuz, ancak doktorunuzun önerisine uymanız en iyisi olacaktır. Antibiyotik tedavisi, enfeksiyonun tamamen temizlenmesini sağlayarak komplikasyonları önleyebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Grip Antibiyotik
2. Balgam
3. Kulak
Çocuğunuzun kulak enfeksiyonu teşhisi konulmuş ve kulak burun boğaz (KBB) doktoru 10 gün süreli antibiyotik tedavisi önerilmiş. Ancak çocuğunuzda ateş, ağrı veya huzursuzluk gibi belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermekte tereddüte düşüyorsunuz.
Antibiyotik Kullanımının Önemi
Kulak enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Antibiyotikler, enfeksiyonun neden olduğu semptomları hafifletmeye ve komplikasyonları önlemek için kullanılabilir.
Semptomların Olmaması ve Antibiyotik Kullanımı
Çocuğunuzda belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermemeniz gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kulak enfeksiyonları bazen asemptomatik (belirti göstermeyen) olabilir. Bu durumda bile antibiyotik tedavisi enfeksiyonun yayılmasını önlemek ve komplikasyonları azaltmak için kullanılabilir.
Doktorunuzun Önerisine Uymanız Önerilir
KBB doktoru 10 gün süreli antibiyotik tedavisi önerdiyse, bu öneriye uymanız en iyisi olacaktır. Antibiyotik tedavisi, enfeksiyonun tamamen temizlenmesini sağlayarak komplikasyonları önleyebilir.
İlaç Kullanımı ve Yan Etkiler*
Antibiyotik tedavisi sırasında çocuğunuzun yan etkileri izlenmesi önemlidir.
* Doktorunuzun önerdiği doz ve süreye uyarak antibiyotik tedavisi uygulayabilirsiniz.
Sonuç
Çocuğunuzun kulak enfeksiyonu teşhisi konulmuş ve antibiyotik tedavisi önerilmiş. Belirgin semptomlar olmadığı için antibiyotik vermekte tereddüte düşüyorsunuz, ancak doktorunuzun önerisine uymanız en iyisi olacaktır. Antibiyotik tedavisi, enfeksiyonun tamamen temizlenmesini sağlayarak komplikasyonları önleyebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Grip Antibiyotik
2. Balgam
3. Kulak
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Z
Zeynep Ç.
3 Nisan 2026 00:50
Sma bugün Osman hoca kulak iltihabi virus kaynaklıdır ates takibi burun yikama ile gecer diyor birinin yorumuna kafam karıştı kbb dr enfeksiyon var illaki antibiyotik vermelisin dedi bizde de ates halsizlik falan yoktu acaba antibiyotiksiz iyilesirmiydi
Yükleniyor...