Balgam
73 görüntüleme
E
Esra K.
6 Mart 2026 20:53
Oğlum 4 ay 23 günlük uzun süredir ufak ufak hırltı vardı, doktora götürdüm 3 kez ancak ciğerler temiz serum fizyolojik ile temizle dendi ve ben 2 aydır daha çok olmak üzere temizliyordum. Derken bir gece zorlandı çok uyandı. Sabahına doktora götürdüm, ciğerler temiz ancak burun tıkanık geniz dolu dedi. Virüs testleri yaptı. Yine serum fizyolojik ile temizleme önerdi.40 ml e kadar kullanabilirsin dedi. Eve geldik. Oğlum kötüleşti, o geceyi de zor geçirdik sesi kısıldı, burnu boğazı balgam ile doldu. Testlerin hepsi negatif çıktı. Halsizlik huysuzluk tıkanıklık vardı. Soğuk buhar ve sf yaptım hep. Gün geçtikçe toparladı çok şükür, doktora da gitmedim tekrar. Ancak balgam geçmiyor, bazen burundan sümük akıyor burun temizlerken, bazen hapşırırken balgam çıkıyor ama bitmiyor, gün içinde ya da gece öksürük geliyor bu yüzden, yetişkinlerde olduğu gibi ama. Bebekler balgamı nasıl atıyorlar? Kusma da yok. Yutuyor yutuyor geri geliyor balgam.

Betül ..
6 Mart 2026 21:06
Yutma kakayla da çıkıyormuş.Bol sıvı alsın.Nebülizatör ile sf verin.Bizde aynı durumdaydık ama alerjik olduğu için
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:07
Rsv testi yaptırdınız mı
E
Esra K.
6 Mart 2026 21:08
Rsv testi yaptırdınız mı
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:09
Büyük şırınganın hepsine serum fizyolojik çekin o şırıngadaki serumun hepsini bi anda bi burun deliğine sıkın aynı şekilde diğer deliğede aynısını uygulayın çok güzel balgam söktürüyor bizim rsv testimiz pozitifti ben öyle balgam söktürüyorum oğluma
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:09
Şırınganız küçükse büyüğünü almanızı tavsiye ederim o daha çok işe yarıyor
E
Esra K.
6 Mart 2026 21:10
Yutma kakayla da çıkıyormuş.Bol sıvı alsın.Nebülizatör ile sf verin.Bizde aynı durumdaydık ama alerjik olduğu için
E
Esra K.
6 Mart 2026 21:11
Şırınganız küçükse büyüğünü almanızı tavsiye ederim o daha çok işe yarıyor
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:12
5 ml lik var genelde 4-5 ml bir burna yapıyorum Doktpr da günde toplam 40 ml yapabilirsin diyince ona göre hareket ediyorum ama 10 luk alayım o zaman bi
E
Esra K.
Büyük şırınganın hepsine serum fizyolojik çekin o şırıngadaki serumun hepsini bi anda bi burun deliğine sıkın aynı şekilde diğer deliğede aynısını uygulayın çok güzel balgam söktürüyor bizim rsv testimiz pozitifti ben öyle balgam söktürüyorum oğluma
G
Gökçe N. B.
Çok geçmiş olsun. Allah tekrar göstermesin. Balgamı hangi yolla çıkardı oğlunuz burundan verince

Betül ..
Soğuk buhar vermeyi kesmiştim ses kısıklığı düzeldiği için. Günde 4-5 kez burun temizliyorum, sırtına pat pat yapıyorum. Emmesi de çok iyi değiş, 3-5 dk emiyor, mamayı da yarım saatte içiyor. Yanibol sıvı tüketimi zayıf biraz. Soğuk Buhara tekrar başlayım o zaman
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:13
Çok geçmiş olsun. Allah tekrar göstermesin. Balgamı hangi yolla çıkardı oğlunuz burundan verince
E
Esra K.
6 Mart 2026 21:14
Çok balgam varsa büyüğüyle yapın gerçekten güzel balgam söküyor kaç gündür oğlum rahat nefes alıp veriyor o şekilde balgamı çıkaramıyorlar çünkü öksürükle geliyor geri yutuyor
E
Esra K.
6 Mart 2026 21:21
Kesinlikle başlayın zarar gelmez zaten ve hafif başının altını destekleyip yatırın.Ve banyoyu buharlaştırın bi banyo yaptırın faydası olur
G
Gökçe N. B.
6 Mart 2026 21:25
nefes alışı, emmesi düzeldi ancak balgam az da olsa çıkaramıyor balgamı bir türlü de düzelmiyor. Gece de öksürüğünden uyanıyor.
E
Esra K.
6 Mart 2026 22:15
Büyük şırıngayla deneyin bir de inşallah işe yarar